Να το πάρουν πάνω τους

Αναμφίβολα η έκβαση του σημερινού παιγνιδιού απέναντι στη Δόξα θα κριθεί από την απόδοση που θα πάρει η ομάδα μας. Αν δούμε μία Ανόρθωση όπως την είδαμε με Ομόνοια και Απόλλωνα τότε η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα θα έρθει. Αν δούμε μία Ανόρθωση η οποία θα παρουσιάσει σημάδια χαλαρότητας, τότε δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ μεγάλης εκπλήξεως απέναντι στην ταχύτατη ομάδα της Δόξας.

Πιο συγκεκριμένα, αν μερικοί ποδοσφαιριστές κλειδιά της Ανόρθωσης παρουσιάσουν και πάλι καλό πρόσωπο, τότε αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες για νίκη μας. Και λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να μας δώσουν τη νίκη με μία τους ενέργεια.

Και ο… νούμερο ένα από αυτούς είναι ο Ρομπέρτο Κολαούτι. Ο Αργεντινός επιθετικός ο οποίος μέχρι σήμερα πέτυχε πέντε τέρματα στις… έξι (!) τελικές προσπάθειες που είχε, θα είναι και σήμερα η δύναμη πυρός της ομάδας μας στην επίθεση. Απέναντι σε μία ομάδα που θα κλειστεί πίσω και θα κυνηγήσει τέρμα στις αντεπιθέσεις, η σωστή τροφοδότηση του Κολαούτι αναμένεται να είναι καθοριστική για την έκβαση του παιγνιδιού.

Επίσης, σήμερα αναμένουμε από τον Γκονζάλο Γκαρσία να έχει καλύτερη απόδοση σε σχέση με το παιγνίδι απέναντι στην Αλκή. Την περασμένη Κυριακή δεν καταφέραμε να περάσουμε κάθετες πάσες στην αντίπαλη περιοχή και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Ουρουγουανός επιτελικός χαφ ήταν εκτός παιγνιδιού.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και με το πρέσσινγκ μας να μην επιτρέψουμε στη Δόξα να γίνει απειλητική. Με τους Μάκο και Αλέξα κατά πάσα πιθανότητα να βρίσκονται και οι δύο στο αρχικό σχήμα, το βάρος για αυτό πέφτει στους ώμους τους. Ο Νταν Αλέξα είναι αυτός που θα έχει αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια του και θα πρέπει να δώσει ρυθμό στο παιγνίδι μας, ενώ ο Γρηγόρης Μάκος θα έχει περισσότερο αναχαιτιστικά καθήκοντα στις επιθέσεις της Δόξας.

Φυσικά όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας θα έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο μέσα στο παιγνίδι. Η σωστή βοήθεια των ακραίων αμυντικών στα εξτρέμ θα δώσει τις επιπλέον λύσεις στην επίθεση, ενώ από τα πόδια των ακραίων επιθετικών θα πρέπει να βγουν οι σωστές μπαλιές στο αντίπαλο τετράγωνο. Την ίδια ώρα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα πρέπει να έχει τις σωστές τοποθετήσεις όταν η ομάδα της Δόξας θα γίνει επικίνδυνη. Άλλωστε, αν η αντίπαλός μας καταφέρει και πετύχει κάποιο τέρμα, τότε θα κλειστεί για τα καλά πίσω στην άμυνά της και οι διάδρομοι για το αντίπαλο τέρμα θα μειωθούν αισθητά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ