Η μάχη του άξονα

Το Anorthosis24 επιχειρεί να σκιαγραφήσει τους παίχτες κλειδιά στον άξονα των δύο ομάδων, που με την παρουσία τους στο παιγνίδι της Κυριακής θα παίξουν σημαντικό ρόλο ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που είναι βαρόμετρο για την παρουσία τους, και είναι αυτοί που πυκνά συχνά καθορίζουν τις τύχες ενός παιγνιδιού. Τέτοιους ποδοσφαιριστές έχουν και οι δύο ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες την Κυριακή στο Αντώνης Παπαδόπουλος, και ευελπιστούμε πως στο τέλος θα «μιλήσει» η ποιότητα των δικών μας ποδοσφαιριστών.

Γκονζάλο εμείς, Γκαστόν αυτοί

Δύο παιχταράδες που μπορούν με μία κίνησή τους να αλλάξουν τη ροή ενός παιγνιδιού. Ο Ουρουγουανός μέσος της Ανόρθωσης και ο Αργεντινός επιθετικός του Απόλλωνα, θα είναι οι μεγαλύτερες πηγές κινδύνου για τις αντίπαλες εστίες. Δύο ποδοσφαιριστές που οι οπαδοί χαίρονται να βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο, και δύο ποδοσφαιριστές βαρόμετρα για την ομάδα τους. Αγωνιζόμενοι πίσω από τον επιθετικό κορυφής, ο Γκονζάλο Γκαρσία θα είναι ο ιθύνων νους της ομάδας όταν αναπτύσσεται, ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα θα έχει περισσότερο ένα ελεύθερο ρόλο. Εκεί που μπορεί να απειλήσει περισσότερο από όλους ο Σανγκόι, είναι από τις στημένες φάσεις. Από οποιαδήποτε απόσταση μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, και οι ποδοσφαιριστές μας θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι και μην κάνουν το εύκολο φάουλ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Σανγκόι να απειλήσει. Την ίδια ώρα, ο Γκονζάλο Γκαρσία θα πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερος σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας, και να οργανώσει με μαεστρία το παιγνίδι της ομάδας μας. Θα βρει τις ευκαιρίες για να απειλήσει και ο ίδιος, και ευελπιστούμε πως θα τις μετατρέψει σε τέρμα.

Αλέξα εμείς, Χαμντανί αυτοί

Δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση, αλλά με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Μαροκινός μέσος του Απόλλωνα μπορεί να τρέχει όλη μέρα, καθώς πρόκειται για ένα μέσο με τρομερά πνευμόνια. Αν βρεθεί στην ημέρα του, τότε πολλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας θα ανακοπούν από τα πόδια του. Από την άλλη, ο Νταν Αλέξα δεν έχει τα τρεξίματα του Μαροκινού μέσου του Απόλλωνα, αλλά είναι ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ένας αρκετά δυναμικός μέσος, ο οποίος μπορεί την ίδια ώρα να έχει συμμετοχή και στην ανάπτυξη της ομάδας και να δώσει λύσεις όταν οι υπόλοιποι χαφ είναι σε κακή ημέρα. Πρέπει όμως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να αποφύγει τις άσκοπες ενέργειες που επιφέρουν κάρτες. Όποιος από τους δύο βρεθεί σε καλύτερη ημέρα, τότε οι πιθανότητες της ομάδας του για κάτι καλό αυξάνονται κατακόρυφα.

Κολαούτι εμείς, Γκαρσία αυτοί

Μπορεί σε θέμα ποιότητας ο Αργεντινός να υπερέχει σαφώς έναντι του Ισπανού συναδέλφου του στον Απόλλωνα, αλλά ο τελευταίος δεν παύει να είναι παίχτης – κλειδί της ομάδας της Λεμεσού. Μπορεί να μην έχει συχνή παρουσία με τα δίχτυα, αλλά κάνει αρκετές άλλες δουλειές στον αγωνιστικό χώρο ευκολύνοντας τη δουλειά των συμποδοσφαιριστών του. Πολύ ικανός στο ψηλό παιγνίδι, κάτι που μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα μας η οποία προσπαθεί να βελτιωθεί στις στημένες φάσεις, ενώ μοιράζει εξαιρετικά το παιγνίδι στα πλάγια. Και όταν βρει την ευκαιρία, θα σε τιμωρήσει πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα, κυρίως όπως είπαμε από στημένες φάσεις χρησιμοποιώντας το κεφάλι του. Από την άλλη, όλα αυτά τα κάνει και μπορεί να τα κάνει και σε καλύτερο βαθμό ο Ρομπέρτο Κολαούτι. Αν τροφοδοτηθεί σωστά, θα πετύχει το τέρμα του. Το σημαντικό είναι να τροφοδοτήσουμε εμείς τον Αργεντινό, και την ίδια ώρα να μην επιτρέψουμε στον Απόλλωνα να γίνει επιθετικός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ