Οι φυλές των οπαδών: After-match Απόλλωνα

Το Σάββατο εγκαινιάσαμε τη νέα μας στήλη, τις «Φυλές των οπαδών», η οποία επαναλαμβάνουμε και πάλι είναι χιουμοριστικού χαρακτήρα. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι γράφεται πιο κάτω δεν είναι θέση κανενός! Το Σάββατο λοιπόν οι «φυλές των οπαδών» είπαν το μακρύ και το κοντό τους λίγες ώρες πριν το παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Σήμερα επανέρχονται και μας παραθέτουν την άποψη τους για το τι συνέβη στο χθεσινό παιγνίδι και στην επικράτηση μας με 3-1 επί της ομάδας της Λεμεσού! Μαζί, σας παραθέτουμε και τι «είπαν» στο pre-match για να κάνετε τις κατάλληλες… συγκρίσεις!

Ο ξερόλας

«Εν με άκουσε ο Ζόρζε και παρολίο να μεν δέρουμε το χωρκό τον Απόλλωνα. Είπα να βάλει Τζέισον και Άντιτς ανάποδα, εν με άκουσε. Είπα να μεν βάλει τον Ζόρζε, εν με άκουσεν. Είπα να βάλει τον Αβραάμ στη θέση του βασικούρα, έβαλεν τον μόνο ως αλλαγή. Έχε χάρη κύριε Ζόρζε που εδέραμεν έτσι κουτσά στραβά αλλιώς θα είχες να ακούσεις όπως τον Σέρτζιο του ΑΠΟΕΛ. Όπως και να έχει, αν βάλει νουν ο Ζόρζε Κόστα τούτη η ομάδα θα πάει καλά. Εγώ εφώναζα το που την πρώτη στιγμή ότι το ρόστερ μας εν δυνατό. Μόνος μου τα λαλούσα μόνος μου τα άκουα όμως. Εδικαιώθηκα πανηγυρικά ακόμα μια φορά. Για το παιγνίδι με την Αλκή, θα μιλήσω όταν κοντέψει η μέρα. Έχω πολλά να πω, για το πώς πρέπει να παίξουμε, αλλά έννεν της ώρας!»

Τι έλεγε ο ξερόλας στο Pre-match:

«Κοιτάξετε. Για να νικήσουμε πρέπει ο Ζόρζε Κόστα να κάμει τρία απλά πράματα. Αν δεν τα κάμει, εν δέρνουμε ο Θεός να κατεβεί κάτω. Πρώτα από όλα, πρέπει να βάλει τον Τζέισον αριστερά να παίζει με ανάποδο πόδι, και τον Άντιτς δεξιά. Έχει τόσο καιρό που το λαλώ αλλά εν με ακούει κανένας. Εντάξει, έβαλεν ένα τέρμα με την Ομόνοια ο Τζέισον επειδή έκατσεν η μάπα στο πόδι του. Αν θέλουμε να πιάμεν το μάξιμουμ που τον παίχτη, πρέπει να παίζει αριστερά. Δεύτερο, που πας κύριε Ζόρζε Κόστα μου με τον Φοφανά αριστερά; Εν παίχτης να παίζει στην Ανόρθωση που ως το προχτές έπαιζεν στη Δόξα; Ανδρέα Αβραάμ στη θέση του και είμαι κατηγορηματικός σε τούτο! Και τρίτον, να μεν παίξει καθόλου ο Ζόρζε. Που πάμεν κύριε Κόστα μου με τον Ζόρζε βασικό; Εννά κουντούμεν το αφκό με τη μαναβέλλα όσπου να σηκωστεί να ταράξει; Εννά τον μαρκάρω εγώ τον Σανγκόι;»

Ο αντιανορθωσιάτης

«Εντάξει Ανορθωσιατούθκια μου; Εκανόνισεν σας ο Τράττος πάλε; Καθαρό τέρμα του Γκαρσία έκαμεν κο κο ο Τράττος; Εν πειράζει ρε. Να χαρείτε και εσείς λίον, και την Πέμπτη σας που τον καναπέ να θωρείτε τον ΘΕΟ. Ούλλον Απόλλων αού αού. Εν θέλουμε οπαδούς άλλων ομάδων στο ΓΣΠ ρε, μόνοι μας! Για το ΘΕΟ μας! Έτσι, να κάτσετε στον καναπέ σας και να βλέπετε ένα ΓΣΠ με 20 χιλιάδες Απολλωνίστες. Ναι ρε, 20! Θα το δείτε και δεν θα πιστεύκετε! Αού αού!»

Τι έλεγε ο αντιανορθωσιάτης στο Pre-match:

«Μα τι ενομίσετε ρε Ανορθωσιατούθκια; Ότι μπορείτε να τα βάλετε με το ΘΕΟ; Έρκεται ο Γκαστόν την Κυριακή στο εξοχικό μας, ο τατάς σας. Πάλε θα έρτουμε να αλώσουμε το γήπεδο σας. 27 χρόνια επιάμεν 2 νίκες στο ΠΑΠ, κάμνετε το και εσείς τούτο; Απολλωνάρα σε ούλλη την Κύπρο ρε! Όι μόνο ως την Χοιροκιτία! Αού Αού!»

Ο καράολος

«Μπράβο ομάδα! ΕΤΣΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ θέλω να βλέπω! Ίλιτς; ΈΧΩ ΠΑΒΙΣΕΒΙΤΣ! ΦΟΦΑΝΑ – ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ποιος Λαβόρδε και πελλάρες;  ΑΒΡΑΑΜ – ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΛΑΓΗ. ΝΑΙ ΡΕ! Με έτσι ομάδα και έτσι παιχταράες πάω σχιονωτός για πρωτάθλημα! Κολαούτι KILLER, έκαμεν τον Ιτζάγκι μακρινή ανάμνηση. Έτσι ομαδάρα θέλουμε να βλέπουμε κάθε αγωνιστική. ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΑΔΑ!».

Τι έλεγε ο καράολος στο Pre-match:

«Αύριο με τον Απόλλωνα α; Με ποιους να το δέρουμε; Με τον Φοφανά και τον Αβραάμ; Αλλά όι. Έπρεπε να πουλήσουμε τον Λαβόρδε. Ένα παίχτη που τον είχαμε, εδώκαμεν τον γιατί οι άλλοι εν εκουμαντάραν οικονομικά. Ε τωρά θα δείτε και τις συνέπειες. Και ποιος θα μαρκάρει αύριο; Ο Ίλιτς; Αφού αφήκαμεν τον να φύει. Για να παίζει ο αυτόματος ο πιλότος στην άμυνα. Και όι μόνο τούτο, έναν επιθετικό καλό που τον είχαμε, τον Ιτζάγκι, ούτε καν επροσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε. Εν με τούντους παίχτες που θέλουμε πρωτάθλημα; Εν με τούντην διοίκηση που θέλουμεν πρωτάθλημα; ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!»

Ο «δημοσιογράφος»

«Όπως ακριβώς σας τα είπα. Για να είχαμε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη, η μπάλα έπρεπε να κυκλοφορεί σωστά που την άμυνα μέχρι τον Γκαρσία. Ο Αλέξα με ηγετική εμφάνιση κουμάνταρε μόνος του το κέντρο και αγωνίστηκε σαν δεύτερος επιτελικός, δίνοντας σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη της ομάδας. Ο Κολαούτι όταν τροφοδοτήθηκε, ήταν πάντα στο σωστό τόπο στο σωστό χρόνο και πέτυχε δύο τέρματα με δύο εξαιρετικές κεφαλιές. Ο Μάκος την ίδια ώρα, είχε πολύ κοντά τον Γκαστόν Σανγκόι και δεν τον άφησε να γίνει απειλητικός εκτός από μερικά μακρινά σουτ. Εν κατακλείδι, παρότι η Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε χώρο στον Απόλλωνα για να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, δικαιωματικά πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε ντέρμπι».

Τι έλεγε ο «δημοσιογράφος» στο Pre-match:

«Το λοιπόν. Στο 4-2-3-1 που παίζει η Ανόρθωση, για να αυξηθούν οι πιθανότητες να νικήσουμε τον Απόλλωνα, πρέπει η μπάλα από την άμυνα να κυκλοφορά γρήγορα και να φτάνει στον Γκονζάλο Γκαρσία. Όταν την πάρει ο Γκαρσία, θα πρέπει αριστερά και δεξιά του να είναι ήδη ανεβασμένοι οι δύο ακραίοι επιθετικοί, και ανάλογα από την πλευρά που θα πάει η μπάλα, ο ακραίος αμυντικός να είναι έτοιμος για overlap. Την ίδια ώρα, ο Κολαούτι θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, ενώ επίσης θα πρέπει γύρω του να βρίσκονται δύο με τρεις ποδοσφαιριστές για να τους σπάσει τη μπάλα. Επίσης, το ένα από τα δύο αμυντικά χαφ της ομάδας θα πρέπει να παίξει man to man τον Γκαστόν Σανγκόι. Αν τα καταφέρει σωστά, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες της Ανόρθωσης να κερδίσει το παιγνίδι».

Ο καναπεδάκιας

«Όχχου ρε! Ανορθωσάρα και τα μυαλά στο μπλέντερ! Επαράγγειλα την πίτσα μου, ήπια της πύρες μου που ήταν τσακρί, και απόλαυσα φούρπον! Στο 2-0 έγειρα και πίσω στον καναπέ και λέω της Ρωσίδας «εσχίσαμεν και σήμερα». Εχάρηκεν πολλά γιατί με είδε πολλά χαρούμενο, και άμα είμαι χαρούμενος συμβαίνουν της… ωραία πράματα! Έκαμεν μου και το μασσάζ μου στο ημιχρόνιον και εγίνικα περτίτζιν. Αφού εδέρναμεν 2-0 στο ημίχρονο, έβαλα ΝΟΒΑ να δω κανένα Γερμανικό, κανένα Εγγλέζικο, και που το εγύρισα πίσω στην Ανορθωσάκκα θωρώ το σκορ 3-1! Ε αφήκαμεν τους να βάλουν και ένα σιόρ! Την άλλην εφτομάδα παίζουμε ΓΣΖ με την Αλκή. Έτο, αφού εν εκτός έδρας θα κάτσω και πάλι σπίτι να το δω που την τηλεόραση και πάω στο επόμενο, αλλά που την άλλην εν και το γούρι άμμα εν πάω μάππαν, εν πάει να το χαλάσω!».

Τι έλεγε ο καναπεδάκιας στο Pre-match:

«Εγώ έχει να πάω τρία χρόνια γήπεδο. Μια χαρά είμαι δαμέ στον καναπέ μου. Με το σουβλάκι μου, με τη μπύρα μου, με τη Ρωσίδα μου να μου κάμνει και μασσάζ στο ημίχρονο. Να πάω στο γήπεδο με τον Απόλλωνα να κάμω τι; Να έχω τους παίχτες να με περιπαίζουν; Έτο και εδέραν. Αν δεν πιαν πρωτάθλημα, τι να κάμω τη νίκη; Μόνο αν το πιαν θα ξαναπάω γήπεδο. Εν επία με την Ομόνοια και εδέραμεν. Μπορεί να εν το γούρι τελικά, να το χαλάσω;»

Ο μπούκκης

«Είπα σας το κοπέλια είπα σας το! Παίξετε άφοβα τον Κολαούτι να βάλει τα θκιο τσουλιά του και μάλιστα ένα σε κάθε ημιχρόνιο και μάλιστα και τα θκιο με κεφαλιά! Όπως σας τα είπα ακριβώς! Επήραν μας κουβά ο Αλέξα όμως και εχάσαμε το πιο σίουρο μπεττούιν όλων τον εποχών, αλλά επειδή εγώ ο μπούκκης είμαι μεγάλη… φίρμα, έκαμα θκιο κουπόνια και μόνο στο ένα έβαλα τον Αλέξα! 40 Ευρωπουλάκια και έκαμα το 700 Ευρά! Μαθαίνετε μπαλίτσα που τον μπούκκη λέμε!».

Τι έλεγε ο μπούκκης στο Pre-match:

«2μιση στο ένα να δέρει ο Απόλλωνας. Ε και που πάτε ρε μπούκκιες και διάτε έτσι χαμηλά για να δέρει το Απολλωνάκι; Με δύο νίκες σε 27 χρόνια στο Ναό έπρεπε να ήταν 1000 το ένα το διπλό του Απόλλωνα! Εγώ πάντως θα βάλω το 20ευρω μου στον Κολαούτι να βάλει τα θκιό τσουλιά του. Ένα στο πρώτον ημιχρόνιον και ένα στο δεύτερο. Λαλώ σας το και που τα τωρά, και τα θκιο θα είναι με κεφαλιά. Θα βάλω ακόμα ένα 20ευρω να κάτσει άσσος – άσσος το παιγνίδι. Και θα βάλω και έναν 100ευρω να φάει κίτρινη ο Αλέξα. Σίουρο bet! Μετρήστε μου ένας πόσα θα φκάλω που τούτα που έπαιξα!»

Ο μ.Χ προφήτης

«Ξυστά του επέρασε του Ζόρζε Κόστα. Τελικά έκαμεν την πελλάρα και έβαλεν τον Ζόρζε, αλλά ευτυχώς που επαίξαν καλά οι άλλοι και εδέραμεν. Εγώ ελάλουν σας το ότι σκοπεύκει να βάλει τον Ζόρζε βασικό, κάτι ήξερα. Αλλά εν με ακούει κανένας εμένα. Βάλε κύριε Ζόρζε τον Μάκο πίσω να είσαι σίουρος. Πόσες φορές να τα πω πόσες! Τώρα να έβρω κανένα email της διοίκησης να τους τα στείλω πέρκι το πάρουν πιο σοβαρά το θέμα. Να τους κάμω και dvd να τους επεξηγώ με φάσεις καρέ προς καρέ τι πρέπει να γίνεται και τι όι. Πάντως, του παρέα του Κωστή είπα του μόλις ετέλειωσε το παιγνίδι με την Ομόνοια, ότι με τον Απόλλωνα ο Φοφανά θα κάμει μεγάλο παιγνίδι. Έφκηκα και δαμέ σωστός. Και είπα του και το άλλο, ότι ο Αλέξα θα μας παίξει μαππάρα φέτος. Και δαμέ σωστός πάλε. Αλλά κάποιοι συνεχίζουν να μεν με λαμβάνουν υπόψη…»

Τι έλεγε ο μ.Χ προφήτης στο Pre-match:

«Ίντα ξέρω, ο Ζόρζε Κόστα θα φάει την κεφαλή του αύριο. Ελπίζω να εν πελλάρες τούτα που ακούω. Ότι σκοπεύκει να βάλει τον Ζόρζε βασικό. Μα εν είδε τι έγινε πέρσι με τον Απόλλωνα στο Παπ; Μα εν έχει κάποιον στην ομάδα να του εξηγήσει 2 – 3 πράματα; Πάλε να τελειώσει το παιγνίδι και να λαλώ ότι «ελάλουν σας το;». Τρεις φορές να με ακούαν εμένα πέρσι, οι παραπάνω, τρεις, το πρωτάθλημα εν τω εχάναμεν με τίποτε! Μόνο εγώ τα βλέπω τούτα;»

Ο «Αλτσχάιμερ»

«Όπως σας το είπα! Ο Χιλιανός που έχουμεν μπροστά θα βαφτίσει και τον Απόλλωνα! Φανταστείτε να έβαλλεν και τον Ιτζάγκι βασικό! Θκιο σεντρούες θκιο τέρματα το 11 μας! Που θα έρτει που τον τραυματισμό του ο Μαρσίνιος και οι θκιο μπαλιές θα γίνουν πέντε, τζιαμέ να δείτε τι θα γενεί! Πάντως αγχώθηκα εχτές. Επήρεν μου λίην ώρα να καταλάβω ότι είμαστεν οι μπλε και άμμαν και έμπηκαν το πρώτο γκόουλ, λαλώ εφάμεν το πρώτο θα φάμεν πολλά πόψε. Εθώρουν όμως τους δικούς μας που εφωνάζαν και λαλώ μάλλον εν για οφσαιντ που φωνάζουν και άρκεψα και φώναζα ΟΦΣΑΙΙΙΝΤ ΟΦΣΑΙΙΙΙΝΤ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΠΟΠΤΗ. Είδαν με με άσχημο μάτι οι διπλανοί μου αλλά ευτυχώς είχεν ένα μιτσή τζιαμέ εξήγησε μου. «Παππού, με τα μπλε εμείς ήμαστε!». Ε άμμα μου είπεν έτσι, επίεν η καρκιά μου στον τόπο της! Εντομεταξύ ο Γκόγκιτς εν τραυματίας οξά εν παίζε γιατί εννά τον δώκουμε στον Ολυμπιακό Πειραιώς;»

Τι έλεγε ο «Αλτσχάιμερ» στο Pre-match:

«Αύριο η Ανορθωσάκκα θα παραδώσει μαθήματα! Με τζίνο το 11 που έχουμεν μπροστά, τζίνος ο Βραζιλιάνος, Χιλιανός πόθεν είναι που έβαλεν θκιο γκόουλ της Ομόνοιας, εν έχει σωτηρία ο Απόλλωνας. Έχουμεν και τον Ιτζάγκι αλλά άμα έχω τζίντο 11 μπροστά, εν λογικό ο Ιταλός να βλέπει τα παιγνίδι που τον πάγκο. Επιάμεν και τον Μαρσίνιο φέτος και θα διά ασίστς αβέρτα τζίντου 11 μας. Ακόμα εν ανέτοιμος όμως ο Βραζιλιάνος και θα κάμουμεν λίες εφτομάδες να τον δούμε βασικό, αλλά που θα έρτει πίσω, θα ήμαστε ασταμάτητοι!»

Ο λαφαζάνης

«Ρε η ομάδα που έχουμεν εμείς εν που άλλον ΠΛΑΝΗΤΗ! Όι τρία, πέντε ήταν και λλία τους εψές! Ας εν καλά η κωλοφαρδία τους. Εκάμεν μου 1-2 ψευτοσιούτ και έκατσεν τους και μέσα κάτι σαν κεφαλιά. Ε μα κανεί, με την τύχη και μόνο εν μπορείς να πιάσεις έτσι παιγνίδια Απολλωνούιν μου! Τρία – μηδέν και πάνω είπα σας προχτές, αν δεν έμπεννεν τον τυχερό τους θα επαληθεύκουμουν ΠΛΗΡΩΣ! Πάντως στο πρώτο ημίχρονο είδαν τον ουρανό με τ’άστρα οι Απολλωνίστες. Στο δεύτερο ισοζυγίσαν νάκκον, αλλά ως τζιαμέ. Αφήκαμεν τους και εμείς λλίον να περιχαρίσουν, έτσι για το χούι μας ρε! Το πρωτάθλημα θα το πιάμε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος, και ακούστε με που σας το λαλώ!»

Τι έλεγε ο λαφαζάνης στο Pre-match:

«Τες προάλλες με την Ομόνοια είδα μιαν Ανόρθωση που είχεν χρόνια να δω! Έτσι μάππα μπορεί να μεν επαίξαμεν ούτε επί καιρό Βόουτερ και Κινκλάντζε. Οι ρε, εννά έχω τα Ομονοιατούθκια να μου μιλούν για εξοχικά και πελλάρες! Έσσω σας τωρά! Σκέφτου να μας εδίαν και τα τρία πέναλτι που είχαμεν! Έτο, εκάμαν και μιαν επίθεση και εβάλαν μας τον κώλο! Κάτι έτσι θα πάει και ο Απόλλωνας αύριο. Τρία – μηδέν και πάνω το παιγνίδι αύριο. Άμμα το είπα εγώ, που θωρώ χίλια χρόνια Τούρτζικα τα παιγνίδια της ομάδας, ετέλειωσεν, έτσι θα γίνει!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ