Έτσι είδαμε το φιλικό με τον Ερμή

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε στο σημερινό φιλικό με τον Ερμή (4-3) η ομάδα μας, καθώς το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 4-0 για μας, και στην επανάληψη η ομάδα του Ερμή καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε 3 τέρματα και κόντεψε ακόμη και στο να ισοφαρίσει. Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά για την εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι ακόμη χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά σαν ομάδα και προς αυτό πρέπει να δουλέψουν ο Ζόρζε Κόστα και οι ποδοσφαιριστές του.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ερμή αγωνίστηκε με αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές, καθώς μόλις δύο από την αρχική εντεκάδα του Ερμή ήταν βασικοί στο παιγνίδι που έδωσαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Απόλλωνα. Στην επανάληψη, η ομάδα της Αραδίππου αγωνίστηκε με τη βασική της εντεκάδα και κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα και να δημιουργήσει και κάποιες άλλες καλές ευκαιρίες.

Όπως αναφέραμε όμως, υπάρχουν ελαφρυντικά. Στο τελευταίο 20λεπτο του παιγνιδιού, η Ανόρθωση αγωνίστηκε με εντεκάδα που δεν θα δούμε σε επίσημο παιγνίδι. Ανδρέου και Μακρής ήταν οι δύο της επίθεσης, Λοιζίδης στα δεξιά της άμυνας, ο κακός και πάλι Αβραάμ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Οχαγιόν και Μαραγκός. Ο Κάλβο που αγωνίστηκε στο αριστερό επιθετικό άκρο ήταν πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Ερμής στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πιο ξεκούραστος από τη δική μας ομάδα η οποία φάνηκε (ελπίζουμε) να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Φυσικά αυτά δεν είναι δικαιολογίες, αλλά ελαφρυντικά. Εμείς θα σταθούμε σε κάποια άλλα πράγματα που είδαμε και αφορά το παιγνίδι της δικής μας ομάδας. Η πρώτη μας επισήμανση αφορά τον Σότα Γκριγκαλασβίλι, ο οποίος αγωνίστηκε σαν επιτελικός μέσος και είχε εξαιρετική εμφάνιση. Φάνηκε να είναι παίχτης ποιότητας, και εξέθεσε τον Κασσιανό ο οποίος τον είχε στο περιθώριο και ένα βήμα μακριά από το Αντώνης Παπαδόπουλος (θα υπάρξει στη συνέχεια ξεχωριστή αναφορά για τον Γεωργιανό).

Επίσης, είδαμε για ακόμα μία φορά το πρόβλημα στο αριστερό αμυντικό άκρο. Ο Ανδρέας Αβραάμ δείχνει να μην μπορεί στη συγκεκριμένη θέση και σήμερα στο φιλικό με τον Ερμή είχαμε πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Προβλήματα είχαμε και στο άλλο άκρο αλλά ο Λοιζίδης πιστώνεται την απειρία του. Είναι εμφανές ότι η λύση στο πρόβλημα αυτό ακούει στα ονόματα των Τζέισον Δημητρίου και Μάρκο Άντιτς, οι οποίοι θα «καπαρώσουν» τα δύο αμυντικά άκρα στη συνέχεια.

Στο πρώτο ημίχρονο που ο Ερμής αγωνίστηκε με τους αναπληρωματικούς του, η ομάδα μας έλεγξε πλήρως το παιγνίδι, και οι τρεις του κέντρου (Μάκος, Αλέξα, Σότα) τα πήγαν αρκετά καλά. Θα σταθούμε στους Αλέξα και Σότα οι οποίοι έπαιζαν με τη μία και έδειξαν να έχουν πολύ καλή συνεργασία με τους μεσοεπιθετικούς,  ενώ ο Μάκος είχε το ρόλο της «σκούπας». Οι τρεις τους φάνηκε να ταιριάζουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είναι θετικό ότι υπάρχουν εναλλακτικές στην απουσία του Γκαρσία, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σήμερα.

Αυτό που φάνηκε και σήμερα, είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ένα γρήγορο κεντρικό αμυντικό. Όπως σας αναφέραμε τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούμε να προχωρήσουμε σε δανεισμό ποδοσφαιριστή, και αφού υπάρχει ανοιχτή θέση στο ρόστερ θα ήταν καλά να προχωρήσουμε σε ενίσχυση. Ναι μεν Μάκος και Άντιτς τα πήγαν πολύ καλά την πρώτη αγωνιστική, αλλά χρειαζόμαστε ένα ποδοσφαιριστή εκεί για να μην χρειάζεται να προχωρούμε σε «κανιβαλισμούς» του ρόστερ.

Επίσης, φάνηκε πως χρειαζόμαστε ενίσχυση και στην επιθετική γραμμή! Όταν ο Κολαούτι βγήκε εκτός, και με τον Οκκά να τραυματίζεται στην αρχή του παιγνιδιού, η ομάδα έμεινε χωρίς επιθετικό πλην των νεαρών. Δεν γνωρίζουμε πως θα βγει ολόκληρη χρονιά με τον Κολαούτι, ή τουλάχιστον ο πρώτος γύρος, αλλά χρειαζόμαστε και ποσοτική ενίσχυση σε αυτή τη θέση.

Καταλήγοντας, θα λέγαμε ότι είδαμε κάποια θετικά πράγματα στο σημερινό φιλικό, αλλά είδαμε και κάποια αρνητικά, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Είπαμε πως υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά, αλλά και πάλι τρία τέρματα από τον Ερμή δεν δικαιολογούνται σε ένα ημίχρονο, και ο Ζόρζε Κόστα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του στη συνέχεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ