Ένας μήνας Ζόρζε Κόστα

Ένας μήνας Ζόρζε Κόστα. Ένας μήνας από την κόλαση…. στα ψηλά. Δεν θέλουμε να λέμε υπερβολές αλλά αυτό που κατάφερε ο Πορτογάλος είναι σημαντικό και του ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια.

Σε αυτή την περίοδο ο Ζόρζε Κόστα παρέλαβε μια ομάδα με χάλια ψυχολογία που προερχόταν από οδυνηρό αποκλεισμό στην Ευρώπη. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν πολύ βαρύ και με την προπονητική – διοικητική αβεβαιότητα που υπήρχε, οι προπονήσεις έμοιαζαν περισσότερο με συγκέντρωση φίλων παρά προπονήσεις ομάδας που ξεκινάει το πρωτάθλημα σε λιγότερο από μισό μήνα.

Όλα αυτά μέχρι την 17η Αυγούστου οπόταν και σηκώνει μανίκια ο νέος προπονητής. Ψυχολογία, τακτική και φυσική κατάσταση ήταν οι βασικοί άξονες με τους οποίους θέλησε να ανατρέψει την κατάσταση ο Ζόρζε Κόστα.

Τα κατάφερε, συνδυάζοντας τα πιο πάνω με κινήσεις ματ στην προπονητική σκακιέρα όπως την χρησιμοποίηση του παροπλισμένου για πολύ καιρό Ιάσονα Δημητρίου και την μετατόπιση του Αλέξα από καθαρό αμυντικό χάφ σε κεντρικό μέσο στα ντέρμπυ με την Ομόνοια και τον Απόλλωνα, αντίστοιχα.

Δυο νίκες σε δυο ντέρμπι με συνολικό σκορ 6 γκολ υπέρ και 2 κατά. Τα τρία εκ των έξι γκολ ήταν από στημένες φάσεις κάτι που έλειπε για πολλά χρόνια από την ομάδα μας. Πέραν αυτών είδαμε στοιχεία πάθους και αυταπάρνησης. Θέληση, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορθόδοξο ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί ένα βατό πρόγραμμα αρχής γενομένης του αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Αλκή εκτός έδρας. Στην συνέχεια μέχρι και την έβδομη αγωνιστική η ομάδα μας θα αναμετρηθεί με την Δόξα εντός, ΑΕΚ Κουκλιών εκτός για να ολοκληρώσει με τον Εθνικό Άχνας στο Παπαδόπουλος πριν την μεγάλη αναμέτρηση με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Ευχής έργο η 17η Οκτωβρίου να βρει τον κ. Κόστα να συμπληρώνει 2 μήνες αήττητης παρουσίας στον πάγκο της ομάδας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ