Απλά ασταμάτητος

Ήρθε στην ομάδα όντας η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Χωρίς πολλές περγαμηνές, χωρίς να είναι το μεγάλο όνομα, ο Γκαουσού Φοφανά παιχνίδι με παιχνίδι, διαψεύδει όλους όσους είχαν αρχικά τις αμφιβολίες τους για το αν ο Αφρικανός μπορούσε να αντεπεξέλθει στην Ανόρθωση.

Ασταμάτητος με τη μπάλα στα πόδια, απίστευτα πιεστικός όταν αμύνεται και ικανός να ανοίξει με τις επελάσεις του τις αντίπαλες άμυνες. Αυτά είναι κάποια από τα προσόντα που μας έχει δείξει στις πρώτες του εμφανίσεις ο Αφρικανός, αποδεικνύοντας ότι θα είναι ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του Ζόρζε Κόστα. Το δυνατό αριστερό του πόδι, αναμένεται να δώσει λύσεις και από μακριά, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο Φοφανά δεν διστάζει να δοκιμάσει το σουτ έξω από την περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το δεύτερο γκολ της ομάδας μας με την Ομόνοια στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής, όταν ο Κολαούτι σκόραρε με κεφαλιά σε μια φάση που ξεκίνησε από το δυνατό σουτ του Φοφανά εκτός περιοχής το οποίο αρχικά, κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μορέιρα.

Από νωρίς λοιπόν, ο Φοφανά δείχνει να προσαρμόζεται άψογα στη φετινή Ανόρθωση και σιγά σιγά να γίνεται και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, αφού ουκ ολίγες φορές εισπράττει το χειροκρότημα των οπαδών για το απίστευτο πάθος με το οποίο διεκδικά τη μπάλα σε κάθε φάση. Το μόνο πλέον ερώτημα, είναι το κατά πόσο θα αντέξει στα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα που δέχεται σε κάθε παιχνίδι, κάτω από τη γνωστή ανοχή των διαιτητών, κάτι που είδαμε και στα δύο μέχρι στιγμής παιχνίδια πρωταθλήματος με Ομόνοια και Απόλλωνα. Κατά τα άλλα, ο Φοφανά δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει βασικό στέλεχος της φετινής Ανόρθωσης και να προσφέρει λύσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ