Απαγορεύονται τα φάουλ!

Ιδιαίτερο βάρος στις στημένες φάσεις έδωσε στις τελευταίες προπονήσεις της Μεγάλης Κυρίας ο Ζόρζε Κόστα, αφού έχει εντοπίσει αφενός την αδυναμία μας σ’ αυτές τις φάσεις από τα παιχνίδια του καλοκαιριού κι αφετέρου γνωρίζει την ικανότητα του προσεχούς μας αντιπάλου να τις εκμεταλλεύεται. Για μας βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο, μιας κι υποφέραμε σ’ όλη την περσινή χρονιά απ’ αυτή την… ασθένεια.

Ο καλύτερος τρόπος να αμυνθούμε στα στημένα του αντιπάλου, είναι να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν! Με άλλα λόγια, να μην παραχωρήσουμε φάουλ έξω και γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Μάθιου Βαλβέρδ. Από την στιγμή που γνωρίζουμε το καλό πόδι του Σαγκόι, αλλά και τη δυνατότητα του Γκαρσία – και όχι μόνο – να παίρνει κεφαλιές ή να κάνει προβολές στο αντίπαλο τετράγωνο, έχοντας υπόψιν και τα ουκ ολίγα αμυντικά μας προβλήματα, ας μην προκαλέσουμε την τύχη μας. Ήδη, στο παιχνίδι με την Ομόνοια δεν ήταν λίγες οι φορές που παραχωρήσαμε φάουλ τα οποία θα μπορούσαμε εύκολα να αποφύγουμε. Ευτυχώς, δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί. Προηγουμένως, στο εφιαλτικό ταξίδι της Σουηδίας, το δεύτερο γκολ των αντιπάλων προήλθε από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που είχε παραχωρήσει ο Αλέξα.

Όσο το δυνατόν λιγότερα επιπόλαια φάουλ έξω απ’ την περιοχή, όχι σε αχρείαστες παραχωρήσεις κόρνερ, ώστε να μην βάζουμε τον αντίπαλο σε θέση βολής προς την εστία μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ