Αντί Οχαγιόν, ποιος;

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αντιμετωπίζουμε τον Απόλλωνα για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να στερείται των υπηρεσιών των Αμίτ Μπεν Σουσιάν και Μόσες Οχαγιόν λόγω Γιομ Κιπούρ. Με τον Τόνι Κάλβο να επιστρέφει στην ομάδα και τον Οκκά να δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει, το μεγαλύτερο ερώτημα θα είναι για το ποιος θα πάρει τη θέση του Οχαγιόν στο χώρο της μεσαίας γραμμής αφού οι λύσεις επιθετικά είναι περισσότερες για το επόμενο παιγνίδι.

Υπό κανονικές συνθήκες, το δίδυμο πίσω από τον Γκονζάλο Γκαρσία θα ήταν οι Μάκος – Αλέξα. Όμως, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους κεντρικούς αμυντικούς, πολύ πιθανό να κρατήσει τον Γρηγόρη Μάκο και πάλι στο κέντρο της άμυνας στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Ο Ζόρζε σε λίγες ημέρες θα είναι πανέτοιμος και το ερώτημα αφορά την ετοιμότητα του Σάβο Παβίσεβιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό του. Και πάλι όμως, στην περίπτωση που ο Ζόρζε Κόστα έχει στη διάθεσή του και τους δύο, πιθανό να προτιμήσει να κρατήσει έναν εκ των Μάκου – Άντιτς στο κέντρο της άμυνας έτσι ώστε να μην «ξηλώσει» τελείως το κέντρο της άμυνας που τα πήγε πολύ καλά στο παιγνίδι με την Ομόνοια.

Και από τη στιγμή που ο Απόλλωνας βασίζεται πολύ στα επιθετικά του άκρα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μείνει ο Μάκος στο κέντρο της άμυνας και να πάει αριστερά ο Άντιτς, καθώς είναι πολύ καλύτερος στα αμυντικά του καθήκοντα από τον Ανδρέα Αβραάμ. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η ομάδα μένει χωρίς λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πέραν του νεαρού Ζαχαρία Θεοδώρου αλλά και του Σότα Γκριγκαλασβίλι ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί ως οκτάρι.

Στο σενάριο αυτό λοιπόν, ο Ζόρζε Κόστα πολύ πιθανό να προτιμήσει τον Γεωργιανό στη βασική εντεκάδα πίσω από τον Γκαρσία και μπροστά από τον Αλέξα. Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Γκριγκαλασβίλι από ότι ο προκάτοχός του Χριστάκης Κασσιανός, με τον Ζαχαρία Θεοδώρου να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Όλα αυτά όμως στην περίπτωση που ο Μάκος παραμείνει στο κέντρο της άμυνας. Στην αντίθετη περίπτωση, που ο Ζόρζε Κόστα έχει στη διάθεσή του και το Ζόρζε αλλά και τον Παβίσεβιτς και βάλει και τους δύο βασικούς, τότε ο Μάκος θα πάρει θέση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο σημερινό φιλικό με τον Ερμή, θα δούμε κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του ο Ζόρζε Κόστα για το παιγνίδι με τον Απόλλωνα και ίσως πάρουμε μία γεύση για το που προσανατολίζεται να κινηθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ