Ανόρθωση 3 – 1 Απόλλωνας: Και αυτοί την τριάρα τους

Νέα σπουδαία νίκη πανηγυρίζει η ομάδα μας, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 του Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Απόλυτος πρωταγωνιστής και πάλι ο Ρομπέρτο Κολαούτι ο οποίος πέτυχε άλλα δύο τέρματα, φθάνοντας τα τέσσερα συνολικά και μάλιστα με αντιπάλους Ομόνοια και Απόλλωνα! Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη της Λεμεσιανής ομάδας και ευτύχησε να πάει στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ της. Το πρώτο τέρμα πέτυχε στο 13’ με κεφαλιά ο Ρομπέρτο Κολαούτι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο. Στο 31’ ο Γκαρσία έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Φοφανά. Στην επανάληψη δώσαμε αρκετό γήπεδο στον Απόλλωνα και για μεγάλα διαστήματα είχαμε παθητικό ρόλο, με τον Απόλλωνα να μειώνει στο 59’ με τον Καρυπίδη. Ο Κολαούτι όμως όπλισε και πάλι το όπλο του και στο 77’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οχαγιόν έκανε το τελικό 3-1. Ο Απόλλωνας έχασε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως αλλά ο Βαλβέρδε ήταν εντυπωσιακός και κράτησε το αποτέλεσμα για την ομάδα μας.

Σύνθεση

Με αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας παρέταξε την ομάδα ο Ζόρζε Κόστα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε – Παβίσεβιτς. Αριστερά και δεξιά στα άκρα βρέθηκαν οι Άντιτς και Δημητρίου αντίστοιχα. Ο Μάκος πήγε στη φυσική του θέση και μαζί με τον Αλέξα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ ενώ μπροστά τους ήταν ο Γκαρσία. Ο Τόνι Κάλβο ξεκίνησε ως βασικός και μάλιστα στο αριστερό επιθετικό άκρο και ο Φοφανά στα δεξιά. Στην κορυφή ήταν ο Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Δυνατά άρχισε το παιγνίδι η ομάδα μας η οποία έλεγχο τον ρυθμό του παιγνιδιού και έπαιζε με τη μπάλα κάτω. Στο 4’ όμως ακυρώθηκε τέρμα για τον Απόλλωνα μετά από εκτέλεση κόρνερ, καθώς προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Η ομάδα μας στο 13’ άνοιξε το σκορ με καταπληκτική κεφαλιά του Ρομπέρτο Κολαούτι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο. Στη συνέχεια είχαμε τον έλεγχο και τέσσερα λεπτά αργότερα χάσαμε την ευκαιρία για να διπλασιάσουμε τα τέρματα μας. Τέρμα που ήρθε στο 31΄με εκτέλεση πέναλτι του Γκονζάλο Γκαρσία, πέναλτι που κέρδισε από τον Ντανανάε ο δραστήριος Φοφανά. Στη συνέχεια ο  Απόλλωνας ανέβηκε ψηλά και πίεσε και έχασε δύο ευκαιρίες για να μειώσει, με το ημίχρονο να τελειώνει με την ομάδα μας να είναι μπροστά με 2-0.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε αρκετά την ομάδα μας, η οποία οπισθοχώρησε πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί για την εστία της Λεμεσιανής ομάδας. Στο 59’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καρυπίδης πήρε τη μακρινή κεφαλιά και μείωσε για την ομάδα της Λεμεσού. Στη συνέχεια ανεβήκαμε λίγο, κερδίσαμε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ευτυχήσαμε να πετύχουμε και τρίτο τέρμα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οχαγιόν και κεφαλιά του Κολαούτι, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι ποδοσφαιριστές του σταμάτησαν στον εντυπωσιακό Βαλβέρδε ο οποίος κράτησε το τελικό 3-1 για την ομάδα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ