Αλκή 0 – 4 Ανόρθωση: Τεσσάρα με μέτρια εμφάνιση

Τη νίκη και το ζητούμενο πήραμε απόψε απέναντι στην ομάδα της Αλκής με το μεγάλο 4-0, αλλά για να λέγεται η αλήθεια η ομάδα προβλημάτισε με τη χαλάρωση που έδειξε σε μεγάλα διαστήματα του παιγνιδιού. Ήταν φανερό πως κάποιοι ποδοσφαιριστές υποτίμησαν πολύ τον αντίπαλό τους και αυτό φάνηκε καθαρά κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού. Το σημερινό παιγνίδι πρέπει να γίνει μάθημα για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, καθώς αν πάμε με έτσι μυαλά και στα επόμενο θεωρητικά εύκολα, τότε θα χαθούν βαθμοί. Η Ανόρθωση πέτυχε δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Αλέξα και Φοφανά στο πρώτο, Κάλβο και Κολαούτι στο δεύτερο. Η βελτίωση ήρθε σταδιακά με τις τρεις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ζόρζε Κόστα, με την ομάδα μας να αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα.

Η σύνθεση

Με εντεκάδα Απόλλωνα κατέβασε την ομάδα στο ΓΣΖ ο Ζόρζε Κόστα. Ο Βαλβέρδε ήταν κάτω από τα δοκάρια και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παβίσεβιτς – Ζόρζε. Αριστερά και δεξιά στα άκρα βρέθηκαν οι Άντιτς και Δημητρίου αντίστοιχο. Μπροστά από τους αμυντικούς ήταν ο Γρηγόρης Μάκος, λίγο πιο μπροστά ο Νταν Αλέξα και επιτελικός χαφ ο Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κολαούτι και δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα οι Φοφανά και Κάλβο.

Πρώτο ημίχρονο

Με την κατοχή της μπάλας στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, αλλά χωρίς να μπορούμε να διασπάσουμε την άμυνα της Αλκής και να γίνουμε επικίνδυνοι. Η ομάδα δεν είχε κίνηση στον αγωνιστικό χώρο κάτι που ευκόλυνε το έργο των ποδοσφαιριστών της Σκαλιώτικης ομάδας στο να κρατήσουν την Ανόρθωση μακριά από τα καρέ της. Τη λύση έδωσε ο Αλέξα μετά από στημένη φάση, με τον Κολαούτι να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και ακολούθως ο Αλέξα από πολύ κοντά να ανοίγει το σκορ. Παρά το 1-0 υπέρ μας δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε άλλες σημαντικές φάσεις, μέχρι το 42’ που ο Φοφανά εκμεταλλεύτηκε λάθος των ποδοσφαιριστών της Αλκής και με προβολή έκανε το 2-0, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Περιμέναμε πως με το δεύτερο ημίχρονο θα βλέπαμε μία καλύτερη Ανόρθωση, αλλά ήταν η Αλκή που μπήκε πιο δυνατά και πίεσε αρκετά για ένα τέρμα. Οι γραμμές της ομάδας μας ήταν πολύ μακριά η μία από την άλλη και δημιουργούνταν τεράστια κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Λάρνακας. Ο Ζόρζε Κόστα κατάλαβε ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα γερό φρεσκάρισμα και σιγά σιγά έριξε στον αγώνα τους Οχαγιόν, Γκριγκαλασβίλι και Μπεν Σουσιάν, στις θέσεις των Μάκου, Γκαρσία και Φοφανά αντίστοιχα. Η ομάδα ήταν καλύτερη πλέον στον αγωνιστικό χώρο, και ο Κάλβο με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος μία πολύ καλή ενέργεια του Φοφανά έκανε το 3-0. Από τους σκόρερ δεν μπορούσε να λείπει και ο Κολαούτι ο οποίος στο 82’ με… κεφαλιά αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Τόνι Κάλβο και έγραψε το τελικό 4-0.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ