Το όραμα του Αχιλλέα

Στην ψεσινή του ομιλία στο Θεμιστόκλειο στη Λεμεσό, αλλά και απαντώντας στις πάρα πολλές ερωτήσεις του κόσμου που βρέθηκε εκεί, ο κ. Αχιλλέας Νικολάου μας έδωσε να καταλάβουμε το όραμά του.

Στόχος, όπως είπε, είναι η ομάδα να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Ωστόσο, θέλει την στήριξη των φιλάθλων στο 1-Χ-2. Δηλαδή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ζητά τη συμπαράσταση και την αγάπη – όπως χαρακτηριστικά είπε – των φιλάθλων. Όχι προς τον ίδιο, αλλά προς τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Για τον τελευταίο δε, τόνισε πως έχει τριετές πλάνο, ώστε να μείνει στο Αντώνης Παπαδόπουλος και να φτιάξει τη νέα Ανόρθωση. Μια Ανόρθωση, στην οποία οι παίχτες θα τα δίνουν όλα και θα φεύγουν με… φορείο από το γήπεδο.

Ζήτησε ακόμα την οικονομική συμπαράσταση του κόσμου. Το «δεκάευρο του Ανορθωσιάτη», για τους επόμενους έξι μήνες. Τόσο θα διαρκέσουν τα «standing order» χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι κάποιος δεν μπορεί να δώσει με μιας €60 ή ακόμα να δώσει μικρότερα ποσά: όσα μπορεί ο καθένας. Μάλιστα, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι κάθε φίλαθλος που κάνει εισφορά, κάθε ένα-ενάμιση μήνα θα λαμβάνει αναφορά στο κινητό του που πάνε αυτά τα χρήματα. Χρήματα τα οποία, όπως υπογράμμισε, δεν θα πηγαίνουν στα χρέη, αλλά στους μισθούς υπαλλήλων και ποδοσφαιριστών. Για το χρέος, υπάρχουν άλλοι πόροι υποστήριξε.

Σε ότι αφορά τους λεγόμενους έχοντες και κατέχοντες, έδειξε απογοητευμένος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα κυνηγά «βασιλείς και αυτοκράτορες» για να του δίνουν χρήματα! Αντίθετα, θα στηριχτεί στο δεκάευρο του Ανορθωσιάτη.

Τέλος, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι δεν επιθυμεί δημόσια να αναφέρεται στο παρελθόν, αλλά είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε για κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Ο κόσμος της ομάδας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και στο Θεμιστόκλειο βρέθηκαν γύρω στα 200 άτομα. Παρόντες και πέραν των 10 παλαιμάχων ποδοσφαιριστών μας. Από πλευράς διοικητικού συμβουλίου ωστόσο, πέραν των κ.κ. Μάκη Κοντού και Λάμπρου Μανώλη, δεν παρέστησαν άλλοι σύμβουλοι…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ