Εισήγηση για Ελεγκτική Επιτροπή

Μια εξαιρετική – κατά την άποψή μας – εισήγηση έκανε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο τέως αντιπρόεδρος της ομάδας μας και υπεύθυνος του γυναικείου πετοσφαιρικού τμήματος Αδάμος Μοντάνιος, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία. Ο κ. Μοντάνιος, εισηγήθηκε τον καταρτισμό μιας επιτροπής από ανεξάρτητους ελεγκτές – μέλη του Σωματείου, οι οποίοι δεν θα βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα – για παράδειγμα κάθε τριμηνία – θα ελέγχουν τα βιβλία και τους λογαριασμούς.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα αποφευχθεί το φαινόμενο – γάγγραινα για το Σύλλογο, να εγκρίνουμε ένα προϋπολογισμό στην αρχή της περιόδου και στην πορεία ο εκάστοτε πρόεδρος αυθαίρετα να τινάζει την μπάνκα στον αέρα και να μας φέρνει προ τετελεσμένων στο τέλος της χρονιάς, με τεράστια ελλείμματα που βυθίζουν ακόμα περισσότερο στα χρέη το Σωματείο.

Την εισήγηση εμπλούτισε ο κ. Μάμας Πατέρας, μέλος σε παλαιότερα Συμβούλια, ο οποίος ζήτησε η συγκεκριμένη επιτροπή να εκλέγεται από τη Συνέλευση και να έχει πενταετή θητεία, ώστε να υπάρχει έλεγχος στην οικονομική πολιτική του Σωματείου ανεξαρτήτως Συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη εισήγηση έλαβε την έγκριση της Συνέλευσης και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πλέον υπόχρεο να την εφαρμόσει. Αναμένουμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση την εκλογή της Ελεγκτικής Επιτροπής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ