Από την εταιρία στην επιτροπή σωτηρίας

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Εδώ και αρκετά χρόνια, όποτε υπάρχει εκλογική συνέλευση στο Σωματείο της Ανόρθωσης φαίνεται ο κ. Παφίτης να θυμάται ότι είναι Ανορθωσιάτης. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση προσπαθεί πάντοτε να βάζει το όνομα του μπροστά για λίγα λεπτά δημοσιότητας, αλλά με καταστροφικές συνέπειες για το Σωματείο.

Να σας θυμίσω ότι το 2004 και μετά την ίδρυση της εταιρείας ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ, επιθυμία του αείμνηστου Κ. Θεοχάρους, ανατέθηκε στον κ. Παφίτη η μελέτη ως προς τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας εταιρίας. Τα αποτελέσματα της μελέτης του ήταν αρνητικά. Το 2010, και παρά το ότι γνώριζε ότι μια τέτοια εταιρία δεν θα ήτανε βιώσιμη, ανασκάλισε το ντουλάπι του και αποφάνθηκε ότι η ποδοσφαιρική εταιρία θα ήταν η Σωτηρία του Σωματείου. Κατάφερε να πουλήσει την ιδέα του στην Οικουμενική Επιτροπή, για μια θέση σε αυτή, και ζήτησε χρήματα από τον κόσμο με σκοπό την σύσταση της εταιρείας, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε ότι προ-υπήρχε και δεν θα ήταν βιώσιμη. Με την απομάκρυνση του κ. Κ. Κωνσταντίνου από την Προεδρία της Οικουμενικής Επιτροπής, εξαφανίστηκε και πάλι από το προσκήνιο αφήνοντας κόσμο να αναζητά τις μετοχές που του είχε υποσχεθεί και το Σωματείο να σκέφτεται να μπαλώσει τη ζημιά με μετοχές της Κτηματικής Εταιρείας.

Σήμερα, παραμονές μιας νέας Εκλογικής Συνέλευσης βρήκε και πάλι την ευκαιρία να επανέλθει στο προσκήνιο με νέες καινοτόμες ιδέες, εγκαταλείποντας όλες τις προηγούμενες. Η εταιρεία έχει βγει απ’ το παράθυρο και σκέφτεται για νέες πρόσκαιρες πολιτικές ιδέες “Σωτηρίας”. Ένας λαβύρινθος επιτροπών με πλήθος κόσμου, που ένας Θεός μόνο γνωρίζει πως θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια δοκιμασμένη αποτυχημένη μέθοδος των οικουμενικών επιτροπών του 2011. Η μέχρι τώρα πορεία του κ. Παφίτη δεν υποδεικνύει κανένα ίχνος Ανορθωσιάτικης Ιδιοτέλειας, αλλά ούτε και γνησιότητας.

Θα σας παρακαλούσαμε να μην θυμάστε το ένδοξο Σωματείο της Ανόρθωσις μόνο εν καιρώ εκλογών, και σωστό και σώφρων θα ήταν που και που να επισκέπτεστε και το γήπεδο για να παρακολουθήσετε και κάποιον αγώνα της Ανόρθωσις Αμμοχώστου.

Α. Σ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ