Αχιλλέας Νικολάου: «Ατυχία η αποτυχία Κασσιανού – Δεν φοβίζει το οικονομικό»

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Σημερινή έδωσε ο Αχιλλέας Νικολάου, επικεφαλής του συνδυασμού που κατατέθηκε και πολύ πιθανόν επόμενος πρόεδρος του σωματείου μας. Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου σχολιάζει τα γεγονότα του 2008, αναφέρει πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Τιμουρ Κετσπάγια, θεωρεί πως η αποτυχία του Κασσιανού ήταν απλά θέμα ατυχίας και αναφέρει πως δεν τον τρομάζει το οικονομικό και δεν θα ήταν ικανοποιημένος εάν η Ανόρθωση στο επόμενο πρωτάθλημα δεν πλασαριστεί στην τετράδα. Αναλυτικά:

Ο κακός χειρισμός του 2008

«Δεν είμαι ούτε Κίκης Κωνσταντίνου ούτε Ανδρέας Παντελή. Ανήκω σε μιαν άλλη σχολή και βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Το πραξικόπημα, όπως το ονομάζω εγώ, του 2008, στο οποίο είχα κάνει πολλές προσπάθειες για να το αποφύγει η Ανόρθωση, δυστυχώς έγινε. Από τότε μέχρι σήμερα, πέρασαν πέντε πρόεδροι, επτά ή οκτώ προπονητές με 2 εκ. κόστος στην Ανόρθωση ο κάθε προπονητής. Εκτιμώ αφάνταστα το έργο και την προσφορά των προέδρων που πέρασαν, όμως κανείς δεν έχει επιμετρήσει το κόστος εκείνης της άφρονης πράξης κάποιων γνήσιων ανορθωσιατών, που διετέλεσαν στην πενταετία του Ανδρέα Παντελή. Του άξιζε τιμή και δόξα, και έκαναν εκείνο τον λανθασμένο χειρισμό της υπόθεσης. Έπρεπε να τα βρούμε μεταξύ μας μέσα στο σπίτι μας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι ο κακός χειρισμός εκείνης της πράξης έφερε τόσο μεγάλο διχασμό και κανένας πρόεδρος ή διοικητικό συμβούλιο δεν κατάφερε να τον εξαλείψει ή να τον μετριάσει».

Ποια η προτεραιότητά σας;

«Θα πρέπει να βρούμε μιαν άλλη προσέγγιση του θέματος. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να παραδεχτούμε κάποια πράγματα. Πρέπει να αναγνωριστεί η τεράστια προσφορά του Ανδρέα Παντελή. Η ιστορία είναι εκεί γραμμένη. Τραπεζούντα και Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν αλλάζει».

Υπάρχει όμως άλλο ένα μεγάλο όνομα, αυτό του Τιμούρ Κετσπάγια.

«Βρισκόμουν σ’ εκείνη την ομάδα όταν πρωτοήλθε ο Τιμούρ στην Ανόρθωση και είμαι συνδεδεμένος μαζί του μέχρι τώρα».

Θα ζητήσετε τη βοήθειά του;

«Μίλησα μαζί του και σέβομαι αφάνταστα τις θέσεις του. Παρότι προσπάθησαν και άλλοι πρόεδροι, το προσπάθησα και εγώ, όμως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Τιμούρ στην Ανόρθωση. Δεν θέλει να εμπλακεί τώρα. Θεωρώ όμως ότι μπορεί να με βοηθήσει εάν κάποια στιγμή ζητήσω τη βοήθειά του».

«Ατύχησε ο Κασσιανός»

Με την παραίτηση του Χρίστου Κασσιανού έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε; Είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για το σωματείο, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ο Χρίστος Κασσιανός απλώς ατύχησε. Είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, ασχέτως του τι ακούγεται και τι λέγεται. Θεωρώ ότι έχασε το παιχνίδι λόγω του αποτελέσματος με την Γκέφλε. Μετά την παραίτηση του Σάββα Κάκου, τόσο ο κ. Κασσιανός όσο και ο κ. Νικολάου μας έκαναν μεγάλο χατίρι και έμειναν εκεί για να διατηρηθεί εν ζωή η ομάδα. Μετά τη Γενική Συνέλευση θα πάρουμε την οριστική μας απόφαση».

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι κάτι που το είχατε αποφασίσει εδώ και μέρες. Εάν τελικά ο κ. Κούσιος κατέθετε τον δικό του συνδυασμό, θα το κάνατε κι εσείς;

«Όχι. Απλώς είχαμε έτοιμο τον συνδυασμό, στην περίπτωση που δεν υπήρχε άλλο ενδιαφέρον. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την Ανόρθωση ακυβέρνητο καράβι».

Πόσο σας φοβίζει το οικονομικό; Είναι υπέρογκο το ποσό που χρωστά το σωματείο;

«Πραγματικά δεν ασχολήθηκα καθόλου. Όλοι οι πρόεδροι το πρώτο πράγμα που είχαν στο μυαλό τους ήταν το οικονομικό. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε ένα μεγάλο δίλημμα. Ή κλείνει η Ανόρθωση ή θα αναλάβουμε όπως έχουν τα πράγματα να το παλέψουμε, αν χρειαστεί να περιορίσουμε και άλλο τον προϋπολογισμό. Σίγουρα δεν θα είμαι ικανοποιημένος, εάν δεν πλασαριστεί η ομάδα στην τετράδα, αλλά δεν θα με ενοχλήσει. Γιατί θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να μην καταρρεύσει οικονομικά το σωματείο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ