Το απόλυτο δεκάρι

Βόμβα μεγατόνων εκτόξευσε η διοίκηση της ομάδας μας με την απόκτηση του μέσου από την Ουρουγουάη Γκονζάλο Γκαρσία, παλιού μας γνώριμου από το πέρασμα του στα Κυπριακά γήπεδα με την φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας την περίοδο 2011-2012. Ο Γκονσάλο Μανουέλ Γκαρσία όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης στις 13 Οκτωβρίου το 1983 και σήμερα βαδίζει το 29 έτος της ηλικίας του ενώ ζυγίζει 78kg

Καριέρα:

Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ισπανίας κτίζοντας μεγάλο όνομα από την Agovy Ολλανδίας. Σε ηλικία 22 ετών, δηλ. το 2005 μεταγράφηκε από το δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης Β΄ στην Ολλανδική ομάδα όπου στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 35 συμμετοχές σκοράροντας 16 γκολ στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία της χώρας αναγκάζοντας την Χέρεφεν να δαπανήσει το ποσό του €1εκ  για την αγορά του.

Στις «καρδούλες» της Ολλανδίας δεν έπιασε όπως όλοι ανέμεναν αφού την περίοδο 2006 μέχρι 2007 αγωνίστηκε σε 14 αγώνες με 1 γκολ στο ενεργητικό του. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Χέρακλες η οποία τον ένταξε στο δυναμικό της ως δανεικό για την σεζόν 2007-2008 με την οποία είχε 16 συμμετοχές και 3 γκολ βοηθώντας συνάμα τον παίκτη να μην πέσει η αγοραστική του αξία.

Με το εξίσου σημαντικό ποσό των €650000 πωλήθηκε στην Γκρόνιγκεν με την οποία υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας από το 2008 μέχρι το 2011. Στην Γκρόνινγκεν επανέκτησε την καλή του φήμη αφού αγωνίστηκε με τα χρώματά της συνολικά σε 53 αγώνες σκοράροντας 6 γκολ. Την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2010 παραχωρήθηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Velno όπου κατέγραψε 14 συμμετοχές και 3 γκολ. Συνολικά για την τριετία 2008 – 2011 αγωνίστηκε στο πολύ ψηλό επίπεδο της Ερεντιβισιέ για 67 αγώνες πανηγυρίζοντας 9 προσωπικά του γκολ.

Το κεφάλαιο Κύπρος άνοιξε για τον Γκαρσία όταν προσεγγίστηκε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Ζόρντι Κρόιφ ο οποίος διατηρεί εγνωσμένης αξίας όνομα ανά το παγκόσμιο. Οι διασυνδέσεις του Ολλανδού έπεισαν τον Γκαρσία να κατηφορίσει στην Κύπρο και να «κεντήσει» στα κυπριακά γήπεδα. Με την ομάδα της Λάρνακας πέτυχε 12 γκολ σε 23 συμμετοχές γεγονός που οδήγησε τον Κρόιφ να τον εμπιστευθεί και στην Μακάμπι Τέλ Αβίβ όπου ανέλαβε και εκεί το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Στο Ισραήλ ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην πρωταθλήτρια ομάδα σε 27 αγώνες σκοράροντας 4 γκολ.

Τελικά το κεφάλαιο Κύπρος δεν έμελλε να κλείσει για τον Γκαρσία. Αφού τέθηκε εκτός πλάνων από τον νέο τεχνικό της Μακάμπι η διοίκηση προχώρησε σε συζητήσεις με την διοίκηση της και κατάφερε να αποκτήσει αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή με μονοετή δανεισμό με την μέθοδο που απέκτησε πέρσι τον Μπάρακ Ιντζχάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα μας θα καταβάλει ένα ποσό κοντά στις €150000 από τις €400000 που προνοεί το συμβόλαιο του Γκαρσία.

aek_ael1

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παίκτη αφού όλοι μας γνωρίζουμε την ποιότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής που ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Πατάει στην μεγάλη περιοχή με και με κάθε ευκαιρία δοκιμάζει τα δυνατά του πόδια με αποτέλεσμα να έχει πολύ ικανοποιητικά ποσοστά σκοραρίσματος. Δεν έχει την ταχύτητα του Μαρσίνιο αλλά είναι πολύ ποιοτικό δεκάρι που σίγουρα αντικατάστησε και με το παραπάνω τον Σπαντάτσιο !

Η διοίκηση κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι στο Ισραήλ επιτρέπεται η παρουσία μόνον 5 ξένων – κοινοτικών στα ρόστερ των ομάδων. Ο προπονητής της Μακάμπι έψαχνε κάποιον ποδοσφαιριστή για να αποτελέσει παρελθόν με τον Γκαρσία να πληρώνει το μάρμαρο. Ευτυχώς η επιτροπή προγραμματισμού ακολούθησε την σωστή τακτική και κατάφερε να φέρει στο Παπαδόπουλος αυτόν τον ποδοσφαιριστή συνεχίζοντας τα μεταγραφικά κτυπήματα και εκτοξεύοντας την καταρρακωμένη ψυχολογία του κόσμου που καλείται με την σειρά του να εκτοξεύσει τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ !!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ