Σάββας Κάκος: Έργα και ημέρες

Στις αρχές του 2000 εμφανίζεται ένας νέος παράγοντας, οικονομικά εύρωστος, αγνός Ανορθωσιάτης και με όρεξη για να προσφέρει στο σωματείο του. Σε ηλικία τότε 37 ετών είχε όλα τα εφόδια να διαπρέψει στον κόσμο της ομάδας, γεγονός που θα τον βοηθούσε βέβαια στις προσωπικές του δραστηριότητες.

Όλα έβαιναν καλώς αφού η ποδοσφαιρική ομάδα έγραφε χρυσές σελίδες στην ιστορία του σωματείου. Και σ΄όλα αυτά ο Σάββας Κάκος ήταν μέσα στα συμβούλια όχι σαν ένα απλό μέλος αλλά στην ηγετική πυραμίδα της Ανόρθωσης πλάι σε σπουδαίους παράγοντες όπως ο αείμνηστος Κυριάκος Θεοχάρους , ο Κίκης Κωνσταντίνου και ο Ανδρέας Παντελή. Το αποκορύφωμα όλων αυτών των επιτυχιών ήρθε με τον μεγάλο αποκλεισμό της τούρκικης Τραμπζονσπόρ και φυσικά με την είσοδο της αρμάδας του Τιμούρ Κετσπάγια στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι εμπειρίες που απεκόμισε όλα αυτά τα χρόνια πριν αναλάβει πρόεδρος του Σωματείου δεν δικαιολογούν τα συνεχόμενα, αλλεπάλληλα και επαναλαμβανόμενα λάθη (σκόπιμα ή μη) τα οποία διέπραξε.

Έργα και ημέρες
Κατά την διάρκεια της προεδρίας του κυρίου Κάκου γίναμε θιασώτες πολλών  υποσχέσεων με όμορφα λόγια αλλά από πράξεις ΜΗΔΕΝ. Συνοψίζοντας τα πιο βασικά από τα τρανταχτά παραδείγματα αναφέρουμε  τα εξής:

1) Πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2012-2013 εξήγγειλε ότι δεν σηκώνει άλλα λάθη η Ανόρθωση και ως εκ τούτου δεν θα την δεσμεύσει με μακροχρόνια συμβόλαια. Μετά από λίγες μέρες, σύναψε συμφωνίες  με ποδοσφαιριστές για την περσινή και για την φετινή περίοδο με αποτέλεσμα να χρειαστούν €150 000 περίπου για αποδεσμεύσεις ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση Τόνι Κάλβο.

2) Τον Σεπτέμβρη του 2011 οραματίστηκε την δημιουργία ξενώνων σε γη των βοηθητικών του Αντώνης Παπαδόπουλος. Οράμα που έμεινε όρομα στην Κυπριακή διάλεκτο. Στα πλαίσια της παρουσίασης του πιο πάνω έργου ανέφερε μάλιστα ότι  διακόπηκε η συνεργασία με τους άντρες ασφαλείας που βρίσκονταν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και την ευθύνη για την τάξη στις κερκίδες θα έχουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εθελοντές. «Δεν χρειαζόμαστε φρουρούς στο ίδιο μας το σπίτι», είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος.

Δυστυχώς τα δεδομένα άλλαξαν τόσο δραματικά που στην προπόνηση της ομάδας πριν την αναχώρηση της για την Σουηδία, η αποστολή κατέφθασε στην Λεμεσό συνοδευομένη από 8 φουσκωτούς άνδρες ασφαλείας. Θυμίζουμε ότι την προπόνηση παρακολούθησαν 100 αγνοί οπαδοί μας. Γιατι ;
3) Όταν σκαρφίστηκε την ιδέα του τεχνικού Διευθυντή , ανακοίνωσε ότι η Ανόρθωση δεν θα ξαναπάρει παίκτη από μάνατζερ και ότι πλέον ότι αφορά το κτίσιμο της ομάδας θα βασίζεται στον τεχνικό διευθυντή Γκεόργκι Κινκλάντζε. Λίγες μέρες αργότερα, μέσω του Πασχάλη Παπαδόπουλου υπογράφει στην ομάδα μας ο Μιχάλης Κωνσταντίνου

mixalis_400x267

4) Στις αρχές του 2013 στα πλαίσια του Gala dinner παρουσιάστηκε το Vision 2020 που προνοούσε τίτλους και πολλές παρουσίες σε ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 6 μήνες αργότερα το όραμα έγινε εφιάλτης με τον αποκλεισμό από τον πρώτο αντίπαλο σε σύνολο τριών για την είσοδο στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης.

5) Αρχές Μαΐου 2013 δήλωσε ότι η παραμονή του Πάμπου Χριστοδούλου είναι στο 90% . Μια είδηση που απάλυνε τον πόνο των οπαδών μας για την απώλεια ενός τίτλου πρωταθλήματος που χάθηκε από την ανικανότητα της διοίκησης να υπερασπιστεί το σωματείο σε όλους τους τομείς, ενώ ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας! Εν τέλει κρίθηκε «αλμυρός» ο πρώην προπονητής μας και η διοίκηση Κάκου έβγαλε προς τα έξω ότι ο κ. Χριστοδούλου ζητούσε €2 – 2.5 εκ προϋπολογισμό τουλάχιστον για να παρουσιάσει μια δυνατή ομάδα με αποτέλεσμα να του αναφερθεί ότι το μισθολόγιο θα κυμανθεί στο €1,5 εκ με πολύ λίγες προσθέσεις νέων παικτών.
Το έργο πρόσφατο και γνωστό και δεν χρειάζεται να σας ξύνουμε πληγές.
PIC900801

6) Έστειλε στην ανεργία προσωπικό της ομάδας το οποίο έδινε και την ζωή του για την Ανόρθωση με το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης. Τόνισε δε, ότι δεν θα υπάρχει υπερπληθυσμός στα διάφορα πόστα. Κίνηση που επικροτήθηκε από τον κόσμο μας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόσληψη με την πάροδο μερικών εβδομάδων άλλων ατόμων (μη Ανορθωσιάτες)  για διάφορες θέσεις.

7) Στο πρώτο μισό της ποδοσφαιρικής περιόδου που μόλις τέλειωσε η ομάδα πετούσε ενώ ο κόσμος δεν ταλανιζόταν με οικονομικά προβλήματα τέτοιου βαθμού όπως σήμερα. Σε μια τέτοια περίοδο λοιπόν το κατάστημα των αναμνηστικών ειδών της ομάδας ήταν κλειστό, με την ομάδα να χάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από αναμενόμενα κέρδη. Το συγκεκριμένο κατάστημα παραμένει κλειστό ακόμη και σήμερα.

8) Αδύναμος να χειριστεί το παρασκήνιο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Απλό παράδειγμα και το πιο μικρό, ήταν το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος που έληξε, οι οπαδοί μας «σφάχτηκαν» για ένα εισιτήριο από τα 1300 περίπου που μας διέθεσε το Αποελ, ενώ στον δεύτερο γύρο η διοίκηση Κάκου ως αρνάκι υπάκουσε στις υποδείξεις και έδωσε ολόκληρη την βόρεια κερκίδα στο Αποελ. Στο μεσοδιάστημα ακουστήκαν δηλώσεις και νταηλίκια από πλευράς μας ότι η Ανόρθωση θα παραχωρήσει στο Αποελ  μόνο 450 εισιτήρια.
κακος 2

Ο Σάββας Κάκος όσο καλός άνθρωπος κι αν είναι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ηγεσίας ενός τέτοιου σωματείου. Σύνδεσε το όνομα του με τρεις απανωτές αποτυχίες στην Ευρώπη. Ραποτνίσκι Σκοπίων, Ντίλα Γκόρι Γεωργίας  και Γκέφλε Σουηδίας. Κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα μόνο μια φορά στην 2η θέση  ενώ η ομάδα απέχει από οποιοδήποτε τίτλο εδώ και 5 χρόνια  Ίσως το επόμενο στάδιο να αποκλειστούμε από ομάδα της δεύτερης ή τρίτης Κατηγορίας για θεσμό του Κυπέλου Κύπρου. Αμφιβάλλει κανείς με τέτοια διοίκηση;

Μετά λύπης μας και με βαριά καρδιά σας επαναλαμβάνουμε κύριοι της διοίκησης ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ για όλους μας αποτύχατε. Με βάση τα πιο πάνω από μόνοι σας θα έπρεπε να παραιτηθείτε ευθύς εξαρχής και ούτε καν να το συζητάτε 3 μέρες τώρα.

Δώστε στα σκήπτρα σε άλλους με την ελπίδα ότι θα περισώσουν ότι απέμεινε από μια ομάδα που κάποτε ήταν η Ανόρθωση της Κύπρου. Σήμερα εκτός από το γήπεδο μας και την μπλε φανέλα τίποτε άλλο δεν την θυμίζει.ΤΙΠΟΤΕ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ