Περί άμυνας ο λόγος

Ο απόηχος από τον πρώτο αγώνα με την Γκέφλε κόπασε αλλά στη μνήμη των οπαδών μας φιγουράρει το πλάνο της αμυντικής γραμμής. Καταρχάς κατανοούμε το γεγονός ότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας για τη νέα χρονιά και ως εκ τούτου κάποια προβλήματα ως προς την συνεννόηση μεταξύ των αμυντικών ήταν αναμενόμενα αλλά από την άλλη κάποια αρνητικά στοιχεία δεν πρόκειται να λυθούν ούτε κατά την διάρκεια της χρονιάς εάν δεν ληφθούν οι απαραίτητες κινήσεις μιας και οι τέσσερεις κεντρικοί αμυντικοί που βρίσκονται στο ρόστερ δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους ή την υψηλή τεχνική κατάρτιση στοιχεία που διέθεταν οι πρώην κεντρικοί αμυντικοί Μπράνκο Ίλλιτς και Γιούρκεν Κόλιν.

Ως εκ τούτου στον μεταγραφικό σχεδιασμό επιβάλλεται να ενταχθεί η προσπάθεια για την απόκτηση γρήγορου κεντρικού αμυντικού για να πλαισιώσει τους Ζόρζε, Παβίσεβιτς, Γκάλαμαζ και Οικονόμου. Πιθανή αποδέσμευση κάποιων από των τριών κοινοτικών δεν θα αποτελέσει έκπληξη μιας και το φράγμα του €1,5 εκ που έθεσε η διοίκηση έχει ξεπεραστεί κατά το ήμισυ του διπλασίου.

Στον αγώνα με την Γκέφλε ήταν εμφανείς οι αργές επιστροφές των κεντρικών αμυντικών. Σίγουρα η επόμενη αντίπαλος –  αν όλα κυλήσουν ομαλά – δεν θα είναι του επιπέδου της Γκέφλε και ίσως το γεγονός αυτό να μας στοιχίσει.

Τα θετικά και τα αρνητικά
Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι δεν έγινε σχεδόν καμία λάθος μεταβίβαση από τους αμυντικούς. Υπήρχε η ηρεμία και το καθαρό μυαλό στα πόδια τους κάτι που δουλεύτηκε πολύ από τον προπονητή της ομάδας μας. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι, όταν ασκείτο πίεση στους πλάγιους αμυντικούς, αυτοί προ του φάσματος της λάθος μεταβίβασης αντάλλασσαν μακρινές μπαλιές με τον απέναντι πλάγιο αμυντικό, στοιχείο που δεν το παρατηρήσαμε από προηγούμενους προπονητές.

Στα αρνητικά, παρατηρήθηκε το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ των γραμμών της άμυνας και του κέντρου με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι Μαραγκός και Αλέξα να επιστρέφουν πολύ πίσω για να πάρουν μπάλα και να οργανώσουν παιχνίδι. Το γεγονός αυτό επηρέασε και την επιθετική λειτουργία της ομάδας αφού ο Γκαρσία έμενε αποκομμένος από τους παίκτες του κέντρου. Γενικά παρατηρήθηκε μια αστάθεια στις γραμμές κάτι που θα πρέπει να βελτιωθεί μέχρι και την πρώτη Αυγούστου που είναι ο πρώτος αγώνας για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Εν κατακλείδι αυτό που επείγει είναι η ανάγκη για στελέχωση της άμυνας με ένα γρήγορο κεντρικό αμυντικό που θα ισχυροποιήσει την αμυντική γραμμή μιας και αναμένεται η επιστροφή των Σιέλη και Δημητρίου. Ενδεχόμενη απόκτηση του μαζί με την καλυτέρευση του τρόπου λειτουργίας της άμυνας, θα προσδώσουν άλλη δυναμική στη νέα ομάδα. Ευχόμαστε η επιτροπή προγραμματισμού να κάνει το καλύτερο γιατί η φετινή ομάδα έδειξε παρά τις αδυναμίες της ότι στηρίζεται κυρίως στην ομαδικότητα και στο σύνολο, παρά στις μονάδες που απάρτιζαν το περσινό ρόστερ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ