Με τρεις – τέσσερις… «Κάλβο», κάτι γίνεται

Άμεση προτεραιότητα του νυν – υπό παραίτηση έστω – διοικητικού συμβουλίου, της όποιας διοικούσας επιτροπής διοριστεί – αν διοριστεί κάποια – ή του νέου συμβουλίου που θα αναλάβει, πρέπει να είναι η μείωση του προϋπολογισμού.

Οι δικές μας πηγές, καλά πληροφορημένες, μιλούν για συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, 2,5 εκ των οποίων είναι το μισθολόγιο. Ήδη δηλαδή, υπάρχει μια υπέρβαση της τάξης του ενός εκατομμυρίου σε επίπεδο μισθολογίου και μισού εκατομμυρίου στις υπόλοιπες δαπάνες, σε σχέση με τον αρχικό στόχο που τέθηκε – και υπήρξε δέσμευση επ’ αυτού – στη Γενική Συνέλευση.

Με την αποχώρηση Τόνι Κάλβο το μισθολόγιο απαλύνεται σε κάποιο ποσοστό, αν και δεν γνωρίζουμε ακριβές ποσό, αφού το εάν αποδέχτηκε ή όχι τη μείωση στο συμβόλαιο του ο ποδοσφαιριστής είναι… μυστήριο. Μια τ’ ακούσαμε έτσι και μια αλλιώς. Η όποια μείωση επήλθε ωστόσο, θα «ισοφαριστεί», ενδεχομένως και με το παραπάνω, από την πρόσληψη νέου προπονητή. Πολύ πιθανόν και βοηθού, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων και ό,τι άλλο ζητήσει ο νέος τεχνικός μας.

Για να μπορέσουμε επομένως να μειώσουμε ουσιαστικά τον προϋπολογισμό και να προσπαθήσουμε να καταστεί… βιώσιμος, θα πρέπει να αποχωρήσουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια ανάλογα του Κάλβο. Οι παίχτες που ήρθαν με σκοπό να μας… μπάσουν στους ομίλους κι ακόμα δεν άγγιξαν, πολύ πιθανόν να χρειαστεί να αποτελέσουν παρελθόν νωρίτερα απ’ όσο ελπίζαμε. Σε διαφορετική περίπτωση, το Σωματείο αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο να χρεοκοπήσει. Δεν κινδυνολογούμε, απλά αποτυπώνουμε την πραγματικότητα!

Ας μην ξεχνάμε ότι πέραν του μισθολογίου, είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε κάθε τόσο ένα σημαντικό κονδύλι για την εξυπηρέτηση των κριτηρίων. Των χρεών δηλαδή, που συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία πενταετία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ