Μάριος Προδρόμου στο Anorthosis24: «Την κατηγορία που θα πρέπει να αγωνίζεται η Ανόρθωσις, όλοι την ξέρουμε»

Συνέντευξη στο Anorthosis24.net έδωσε ο προπονητής της ομάδας φούτσαλ του σωματείου με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Μάριος Προδρόμου έδωσε διαπιστευτήρια της σοβαρότητας και της πειθαρχίας που κατάφερε να μεταδώσει στους φουτσαλιστές, με επιστέγασμα την άνοδο στην Β’ κατηγορία. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Anorthosis24: Η περσινή χρονιά κρίνεται επιτυχημένη; Θα μπορούσε για το κάτι περισσότερο η ομάδα;

Μάριος Προδρόμου: Η χρονιά που μας πέρασε ήταν επιτυχημένη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Καταφέραμε μαζί με τη Διοίκηση να μετατρέψουμε μια παρέα που δεν είχε εμπειρίες σε ομάδα. Στην πορεία, δημιουργήθηκε ένας αξιόλογος κορμός από παίχτες πάνω στους οποίους θα μπορεί να στηριχθεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια και τέλος επιτεύχθηκε ο στόχος της ανόδου στην Β κατηγορία που είχε τεθεί από τη Διοίκηση. Το κάτι περισσότερο θα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, στόχος που χάθηκε στην τρίτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, όταν χάσαμε στην έδρα μας στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ένα παιχνίδι που δικαιωματικά θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει βάση της απόδοσης μας αλλά λόγω της απειρίας μας και του άγχους που δημιούργησε η προοπτική της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, το χάσαμε.

Anorthosis24: Πόσο στοίχισε ο χρόνος προσαρμογής των παικτών στο παρκέ έχοντας υπόψη ότι τα δύο καλύτερα παιχνίδια (με Λατσιά εντός και Θύελλα εκτός) έγιναν σε τεχνητό γρασίδι;

Μάριος Προδρόμου: Το άθλημα το οποίο υπηρετούμε παίζεται μέσα σε κλειστά γήπεδα πάνω σε σκληρή επιφάνεια ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή αν μας βολεύει ή όχι σαν ομάδα. Η Διοίκηση της ομάδας προσπαθούσε ολόκληρο το καλοκαίρι να εξασφαλίσει κατάλληλο γήπεδο σε φυσιολογικές ώρες για την προετοιμασία της ομάδας αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της σε τεχνητό γρασίδι. Το ξέραμε ότι θα μας επηρέαζε αλλά όχι στο βαθμό που διαφάνηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας η Διοίκηση κινήθηκε άμεσα και μας εξασφάλισε γήπεδο για προπονήσεις και αρχίσαμε τις προπονήσεις στην σκληρή επιφάνεια αλλά μας πήρε αρκετό διάστημα να εξοικειωθούμε.

Anorthosis24: Τα φιλικά προετοιμασίας συνεχίστηκαν και μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων της περσινής χρονιάς. Θεωρείτε ότι είναι δείγμα σοβαρότητας από όλο το τμήμα;

Μάριος Προδρόμου: Στο τμήμα του Futsal υπήρχε σοβαρότητα από το ξεκίνημα και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Στο μυαλό μας υπήρχαν δύο στόχοι οι οποίοι προσδοκούσαμε να εκπληρωθούν με τη διεξαγωγή των φιλικών αυτών, ο πρώτος ήταν η απόκτηση εμπειριών απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους από εκείνους που αντιμετωπίσαμε στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος να δούμε παίκτες που μας ενδιέφεραν. Εκτιμώ ότι επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι.

Anorthosis24: Απέναντι στον Λεβαδειακό πέρσι στο κύπελλο η ομάδα έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που θα παίζει τη νέα χρονιά στην πρώτη κατηγορία. Είναι σημάδια αισιοδοξίας ως προς το επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας;

Μάριος Προδρόμου: Με το Λεβαδειακό πραγματικά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, όποια από τις δύο ομάδες περνούσε στα προημιτελικά θα ήταν δίκαιο. Στο παιχνίδι αυτό είχαμε πολύ μεγάλο κίνητρο και καθόλου άγχος μέχρι και τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα. Η συγκεκριμένη εμφάνιση τόνωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παικτών μας πράγμα που το είδαμε αργότερα στα φιλικά που ακολούθησαν και ελπίζω ότι θα βοηθήσει τους παίκτες στα δύσκολα παιχνίδια που θα έχουμε στην Β κατηγορία.

Anorthosis24: Ο στόχος της φετινής χρονιάς περιορίζεται στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία;

Μάριος Προδρόμου: Την κατηγορία που θα πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα της Ανόρθωσης όλοι την ξέρουμε και όλοι δουλεύουμε για αυτό το στόχο. Θα πρέπει όμως να γίνει την κατάλληλη στιγμή για το τμήμα χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες. Τη φετινή χρονιά θα πρέπει να αφήσουμε τους παίκτες μας με ηρεμία και χωρίς πίεση, να αποκτήσουν επιπρόσθετες εμπειρίες, να δέσουν με τους νέους που θα ενταχθούν στην ομάδα και να δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό σύνολο που θα έχει όλα τα εχέγγυα για το μέλλον.

Anorthosis24: Πόσο θετικό είναι το γεγονός ότι έχουν παραμείνει στην ομάδα παίκτες-κλειδιά και ιδιαίτερα οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ της ομάδας (Δημητρίου, Χαρή, Σταύρου, Κουννάς);

Μάριος Προδρόμου: Όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στην ομάδα την προηγούμενη χρονιά προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της. Κατά τη διάρκεια της περιόδου δημιουργήθηκε ένας βασικός κορμός πάνω στον οποίο στηριζόταν η ομάδα και που χωρίς κάποιους από αυτούς δύσκολα η ομάδα θα επετύγχανε τους στόχους της. Προσπάθεια δική μου και της Διοίκηση ήταν ο κορμός αυτός να παραμείνει στην ομάδα ώστε μαζί με νέους παίκτες να χτιστεί η ομάδα της νέας περιόδου. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν παραμείνει όλοι.

Anorthosis24: Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο προγραμματισμός της ομάδας; Υπάρχει περιθώριο για περισσότερες μεταγραφές;

Μάριος Προδρόμου: Με το τέλος της περιόδου άρχισε ο προγραμματισμός της νέας περιόδου με σκοπό να ολοκληρωθεί τάχιστα. Έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ της ομάδας για την νέα περίοδο. Νέα μετεγγραφή θα προκύψει μόνο αν αποχωρήσει κάποιος από την ομάδα περίπτωση πολύ απομακρυσμένη.

Anorthosis24: Προβληματίζει η απώλεια 2 από τους 3 τερματοφύλακες της περσινής χρονιάς;

Μάριος Προδρόμου:Πρώτα από όλα θα πρέπει να ευχαριστήσω και τους τρείς τερματοφύλακες για τη συνεισφορά τους. Φέτος η ομάδα θα έχει και πάλι τρεις τερματοφύλακες με τον ένα από αυτούς να έχει επιπρόσθετα καθήκοντα στην ομάδα. Είναι και οι τρείς τους ικανότατοι και νομίζω ότι θα αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Anorthosis24: Εσείς και οι ποδοσφαιριστές αισθάνεστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου την περσινή χρονιά;

Μάριος Προδρόμου: Είμαστε από τις ομάδες που στα εντός έδρας παιχνίδια πάντοτε είχαμε κόσμο στην κερκίδα και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. Σε σχέση όμως με εκτόπισμα του Σωματείου δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική η προσέλευση. Ξέρω ότι η Διοίκηση του τμήματος κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε να κάνει κοινωνούς όλους τους Ανορθωσιάτες στην προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα και είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα τα καταφέρει.

Anorthosis24: Τέλος ένα μήνυμα στο κόσμο της ομάδας, ίσως και ένα κάλεσμα για την νέα χρονιά.

Μάριος Προδρόμου: Δεν θέλω να πώ τα τετριμμένα για αυτό θα αρκεστώ στο να πώ μονάχα ότι θα πρέπει να σταθούν δίπλα στην Διοίκηση του τμήματος επειδή τους χρειάζεται και να τους καλέσω έρθουν έστω και μια φορά στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ομάδα και είμαι βέβαιος ότι στη συνέχεια θα το επαναλάβουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ