Ισορροπία στις γραμμές

Με τη μεταγραφική ενίσχυση να οδεύει στο τέλος της, αφού απομένει ο αντικαταστάτης του Ρέζεκ για να κλείσει σε πρώτη φάση το ρόστερ, μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μία ισορροπία σε όλες τις γραμμές, σε ότι αφορά το ρόστερ ποσοτικά.

Με ένα κράμα ποιοτικών ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό και την Κύπρο, αλλά και αρκετούς νεαρούς που χτυπούν την πόρτα της πρώτης ομάδας, δύο εβδομάδες πριν το πρώτο μας Ευρωπαϊκό παιγνίδι το ρόστερ έχει συμπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, και από την μετέπειτα πορεία της ομάδας θα διαφανεί αν θα προκύψει εκ νέου ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση.

Σημαντικοί ποδοσφαιριστές έχουν φύγει αυτό το καλοκαίρι από την Ανόρθωση. Ο Λαβόρδε πωλήθηκε στη Ρωσία, Ίλιτς και Κόλιν μετακόμισαν στο Ισραήλ, όπως επίσης και ο Ιτζάγκι που τελείωσε ο δανεισμός του στην ομάδα. Ο Σπαντάτσιο που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μισό, όπως και ο Ρέζεκ, αποτελούν παρελθόν, με το δεύτερο να πωλείται στη Κίνα με την ομάδα να βάζει στα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό.

Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη φάση του μεταγραφικού σχεδιασμού, είχαμε σχεδόν μόνο αποχωρήσεις, κάτι που έφερε ερωτήματα σε όλους μας για το ποιες θα ήταν στο τέλος οι δυνατότητες της ομάδας. Οι μεταγραφές όμως που ακολούθησαν, αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα και μπορούμε να πούμε πως η φετινή Ανόρθωση θα είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, που ανάλογα και με το πώς θα παρουσιαστούν οι αντίπαλοί της, θα βρίσκεται στη διεκδίκηση των τίτλων. Δεν θέλουμε και φέτος να πούμε πολλά λόγια όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, και θα επιλέξουμε το δρόμο της δουλειάς όπως πολύ σωστά είπε πριν μερικές ημέρες ο Χριστάκης Κασσιανός.

Στα του ρόστερ τώρα, η μεταγραφική ενίσχυση των τελευταίων ημερών έφερε ένα κλίμα αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας. Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, υπάρχουν αρκετές επιλογές για όλες τις θέσεις, μέσα στις επιλογές όμως είναι και οι νεαροί Κύπριοι που σταδιακά θα ενσωματώνονται στις ανάγκες της ομάδας.

Για να πάρουμε την κάθε θέση ξεχωριστά, κάτω από τα δοκάρια διατηρούνται οι Βαλβέρδε και Μάστρου. Στο δεξί αμυντικό άκρο αποχώρησε ο Ρούι Ντουάρτε που έδωσε ελάχιστα, και στη θέση του ήρθε ο Τζέισον Δημητρίου, ο καλύτερος δεξιός μπακ πέρσι στην Κύπρο. Υπάρχει και ο φιλότιμος Άντιτς ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στα αριστερά, αλλά και ο νεαρός Λοιζίδης. Δεξιά αγωνίζεται επίσης και ο Ζαχαρίας Θεοδώρου, ο οποίος μπορεί επίσης να πάρει θέση και στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό άκρο, υπάρχει ο Βαλεντίνος Σιέλης καθώς και ο νεαρός Λαίφης, με τον Ανδρέα Αβραάμ να υπάρχει επίσης σαν λύση αλλά φέτος αναμένεται να το δούμε περισσότερο στο αριστερό επιθετικό άκρο. Στο κέντρο της άμυνας έφυγαν δύο και ήρθε ένας, ο Παβίσεβιτς, με το Δημήτρη Οικονόμου να είναι ο τέταρτος της παρέας. Οι άλλοι δύο είναι οι περσινοί Ζόρζε και Γκάλαμαζ.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αποχώρησαν οι Σπαντάτσιο, Λαμπάν και Σκοπελίτης, με τους αντικαταστάτες των πρώτων δύο να είναι οι Μαρσίνιο και Γκρικαλασβίλι, ενώ ο Γρηγόρης Μάκος αντικατέστησε το συμπατριώτη του Γιάννη Σκοπελίτη. Επέστρεψε και ο Χρήστος Μαραγκός, με την ομάδα μας να είναι ποσοτικά στελεχωμένη σε καλύτερο βαθμό από πέρσι. Στο ρόστερ διατηρούνται οι Αλέξα και Οχαγιόν από την περσινή ομάδα.

Στα επιθετικά άκρα, η μεγάλη απώλεια ακούει στο όνομα Ρικάρντο Λαβόρδε ο οποίος έκανε το άλμα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Στην ομάδα όμως ήρθε ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πέρσι έκανε πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Δόξας, ο Φοφανά. Στα αριστερά αγωνίζεται και ο Κύπριος μεσοεπιθετικός Ανδρέας Αβραάμ, ενώ δεξιά υπάρχει ο Τόνι Κάλβο. Στα άκρα της επίθεσης αγωνίζονται επίσης οι νεαροί Ανδρέου και Χατζηγεωργίου, καθώς ο Γιάννης Οκκάς ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο της επίθεσης. Εκεί που βρίσκεται ο Ρομπέρτο Κολαούτι, καθώς και ο νεαρός Ανδρέας Μακρής, ενώ θα αποκτηθεί ακόμη ένας επιθετικός για να αντικαταστήσει το Ρέζεκ. Έφυγε ο Ιτζάγκι ο οποίος είναι ένας αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής και μπορούσε να δώσει πολλά στην ομάδα αν έμενε, αλλά με το συμβόλαιό του να είναι αρκετά ψηλό, η ομάδα δεν μπορούσε να τον κρατήσει. Από την ομάδα έφυγε επίσης ο Εβάντρο Ρονκάτο.

Βλέπουμε λοιπόν πως ποσοτικά υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές στη νέα Ανόρθωση, αρκετοί εξ αυτών να είναι μάλιστα αρκετά ποιοτικοί. Το σημαντικό είναι όλοι αυτοί να δέσουν σαν ομάδα υπό τις οδηγίες του Χριστάκη Κασσιανού, και να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο μία ομάδα που να αγωνίζεται με πάθος αλλά και για την τιμημένα φανέλα με τα γαλανόλευκα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ