Οι πρεμιέρες των τελευταίων τεσσάρων χρόνων (βίντεο)

Πρεμιέρα για την ομάδα μας σήμερα για τις φετινές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και το Anorthosis24 κάνει μία μίνι ανασκόπηση των πρεμιέρων μας στο Europa League τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ευελπιστούμε ότι η φετινή χρονιά δεν θα έχει την κατάληξη των τελευταίων χρόνων, όπου στις τρεις από τις τέσσερεις χρονιές αποκλειστήκαμε από ομάδες υποδεέστερες από εμάς, ενώ μόνη καλή χρονιά θεωρείται η περίοδος 2010-2011 όπου αποκλειστήκαμε ένα βήμα πριν τους ομίλους από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πάντως, και τις τέσσερεις αυτές χρονιές, η ομάδα μας ξεκίνησε με νίκες τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

2009 – 2010

kaerjeng

Ήταν η πρώτη χρονιά μετά την εντυπωσιακή παρουσία της ομάδας μας στο Champions League, και ο κόσμος ανέμενε μία εξίσου καλή πορεία και στη διοργάνωση του Europa League. Στη χρονιά αυτή, αποκλειστήκαμε στο δεύτερο προκριματικό που δώσαμε απέναντι στην Πέτροβατς, ενώ προηγουμένως αποκλείσαμε την Κάερζενγκ από το Λουξεμβούργο με δύο νίκες (5-0 εντός 2-1 εκτός). Στον πρώτο αγώνα, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η ομάδα μας φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την ομάδα από το Λουξεμβούργο, με τον κόσμο να κάνει όνειρα για μία εντυπωσιακή συνέχεια, όμως ακολούθησε ο άδοξος αποκλεισμός από την Πέτροβατς. Προπονητής τότε ο Γερμανός Ερνστ Μίντερντοπ.

Εντεκάδα: Σούπιτς, Κατσαβάκης, Α. Κωνσταντίνου, Λειβακαμπέσι, Ζανίσιο, Μαραγκός, Λαμπάν, Ρικάρντο Φερνάντεζ, Ράμος, Σόσιν, Καφού

Αλλαγές: Δέλλας, Φρούσσος, Γαρπόζης

Σκόρερ: Φρούσσος (δύο), Κατσαβάκης, Καφού, Ντα Κόστα (αυτογκόλ)

2010 – 2011

banants

Την προηγούμενη χρόνια ήρθε ο αποκλεισμός από την Πέτροβατς, με την ομάδα μας να αρχίζει τη νέα χρονιά με προπονητή την Όγιος. Στην Ανόρθωση ήρθαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από τη Λατινική αγορά, μεταξύ των οποίων και ο Ρικάρντο Λαβόρδε, ενώ το καλοκαίρι εκείνο πραγματοποιήσαμε την καλύτερη μας Ευρωπαϊκή πορεία τα τελευταία χρόνια, σταματώντας ένα βήμα πριν τους ομίλους από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ. Στο ενδιάμεσο, αποκλείσαμε τις Μπάναντς, Σιμπένικ και Σερκλ. Πρεμιέρα λοιπόν στο Αντώνης Παπαδόπουλος, απέναντι στην Μπάναντς, όπου επικρατήσαμε με 3-0.

Εντεκάδα: Κόζατσικ, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Λειβακαμπέσι, Ζανίσιο, Σκοπελίτης, Μαραγκός, Λαμπάν, Ράμος, Οκκάς, Καφού.

Αλλαγές: Μιγκέλ Πέδρο, Βίντοβιτς, Τόφας

Σκόρερ: Κατσαβάκης, Καφού, Οκκάς

2011 – 2012

gagra

Αρχή για την περίοδο 2011 – 2012 απέναντι στη Γεωργιανή Γκάγκρα. Μία χρονιά όπου και πάλι τελείωσε άδοξα, καθώς η ομάδα μας ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκάγκρα αλλά στη συνέχεια η Ραμποτνίσκι μας έδωσε ένα μάθημα, που δεν ξεχάσαμε ούτε τη χρονιά που ακολούθησε. Πρεμιέρα λοιπόν με τη Γκάγκρα, και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 3-0, αλλά λίγο έλειψε στον επαναληπτικό να χάσουμε μία σίγουρη πρόκριση απέναντι σε μία πιο αδύνατη ομάδα, καθώς ηττηθήκαμε με 2-0.

Εντεκάδα: Κόζατσικ, Τόμασιτς, Σπρόκελ, Κόλιν, Ζανίσιο, Λειβακαμπέσι, Βουτσίσεβιτς, Λαβόρδε, Ρονκάτο, Οκκάς, Ρέζεκ

Αλλαγές: Άντιτς, Λαμπάν, Σιέλης

Σκόρερ:  Ρέζεκ (δύο), Βουτσίσεβιτς

2012 – 2013

levadia

Και η περσινή χρονιά αποδείχθηκε καταστροφική στην Ευρώπη, καθώς ο αποκλεισμός από τη Γεωργιανή  Ντίλα Γκόρι ήταν ο τρίτος ντροπιαστικός αποκλεισμός τα τελευταία χρόνια, με τις αντιδράσεις του κόσμου να έχουν ως αποτέλεσμα την τιμωρία της ομάδας μας με τρεις Ευρωπαϊκούς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ο λόγος που δεν θα μπορούμε απόψε να βρεθούμε στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η περσινή χρονιά στην Ευρώπη όμως άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με την ομάδα μας να αποκλείει με δύο νίκες την Εσθονική Λεβάντια πριν το στραπάτσο από τη Ντίλα Γκόρι. Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, η ομάδα μας αρχίζει εκτός τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όπου επικρατεί απέναντι στη Λεβάντια με 3-1. Ήταν και το πρώτο τέρμα που δεχθήκαμε σε πρεμιέρα αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Εντεκάδα: Μπάζιτς, Κόλιν, Ίλιτς, Μποαβεντούρα, Αλέξα, Σπαντάτσιο, Λαμπάν, Οκκάς, Λαβόρδε, Κάλβο

Αλλαγές: Άντιτς, Ρέζεκ, Οχαγιόν

Σκόρερ:  Κάλβο, Σπαντάτσιο, Λαβόρδε

http://youtu.be/ZVorqmJIwHo

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ