200 χιλιάδες… ανάσες

Σημαντικές οικονομικές ανάσες θα πάρει η ομάδα μας, σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει και τυπικά την πρόκρισή της απόψε. Ήδη η ομάδα μας έχει εξασφαλισμένες 100 χιλιάδες ευρώ από τη συμμετοχή της στον β’ προκριματικό γύρο, ενώ αναμένεται να εισπράξει άλλα τόσα, εάν καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Μιλάμε δηλαδή για συνολικό ποσό της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ. Αν αναλογιστούμε πως οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας κυμαίνοντα σχετικά μέτρια, αλλά και το γεγονός πως στην Ευρώπη παίζουμε με τιμωρημένη την έδρα μας, τότε είναι εύκολα αντιληπτό το πόσο εύκολα μπορεί να κάνει τα πράγματα για τη διοίκησή μας η είσπραξη αυτού του μπόνους.

Πάντως, με το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα μας και με την προϋπόθεση ότι όλοι οι αντίπαλοί μας θα είναι χαμηλότερης δυναμικότητας λόγω και του γεγονότος ότι μπορούμε να είμαστε σε όλους τους γύρους στους δυνατούς, τότε είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε ακόμη και να βγάλουμε περισσότερο από το μισό μπάτζετ που έθεσε η διοίκηση για τη νέα χρονιά! Αυτό φυσικά, θα ισχύσει αν καταφέρουμε να περάσουμε σε όλους τους γύρους.

Από εκεί και πέρα, το μπόνους εισόδου στους ομίλους της διοργάνωσης είναι 1,300,000 χιλιάδες ευρώ. Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη πληρώνεται με 200 χιλιάδες ευρώ και κάθε ισοπαλία με τα μισά (100,000).

Αναλυτικά τα πιθανά έσοδα (πηγή: uefa.com):
– Μπόνους συμμετοχής: 100.000
– Μπόνους πρόκρισης (β’ γύρος): 100.000
– Μπόνους πρόκρισης (γ’ γύρο): 100.000
– Μπόνους πρόκρισης (πλέι οφ): 100.000
– Μπόνους πρόκρισης σε ομίλους: 1.300.000
Συνολικά έσοδα: 1.700.000

Σημειώνουμε επίσης πως κάθε νίκη σε φάση των ομίλων έχει μπόνους 200.000, ενώ κάθε ισοπαλία αποφέρει στις ομάδες 100.000. Πάνω σε αυτά τα ποσά, δεν υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς και το market pool, το οποίο θα κυμαίνεται από 200 χιλιάδες ευρώ μέχρι και 400 χιλιάδες για τους κυπριακούς συλλόγους.

Βλέποντας λοιπόν τα πιο πάνω νούμερα, είναι εύκολα αντιληπτό πως η Ανόρθωση κρύβει από τη χρυσή της πορεία του 2008-2009 έναν άσο στο μανίκι της, τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σωστά, ούτως ώστε, όχι μόνο να αρχίσει να βγάζει θετικό πρόσημο σε κάθε χρονιά, αλλά και για να βάλει βάσεις για νέες πορείες, αποκαθιστώντας έτσι το καλό όνομα που είχε στην Ευρώπη κάποτε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ