«Κολαούτι, ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε ποτέ από το Ισραήλ»

«Ο καλύτερος επιθετικός που αγωνίστηκε ποτέ στο Ισραήλ». Έτσι χαρακτήρισε το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα, ο Ισραηλίτης αθλητικογράφος Όρι Κούπερ (που εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας (Yedioth Ahronoth), και ο οποίος μίλησε στο balla.

Ο κ. Κούπερ ανέφερε πως είναι ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε από το Ισραήλ. «Παίζει πολύ με την πλάτη στο τέρμα και έχει εξαιρετικές κινήσεις μέσα στην περιοχή. Αυτή είναι η διαφορά του με τον Ιτζχάκι που είναι παίκτης με καλύτερη τεχνική, που μπορούσε να δημιουργήσει, να βγει από την περιοχή, να ζητήσει μπάλα και να τρέχει πλάγια. Ο Κολαούτι πρέπει να έχει ένα καλό επιτελικό μέσο πίσω του που να τον καταλαβαίνει και να τον τροφοδοτεί μέσα στην περιοχή. Αν υπάρχει αυτός ο ποδοσφαιριστής στην Ανόρθωση, τότε ο Κολαούτι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Σε σχέση τώρα με τον Μπιτόν που ήταν στο ΑΠΟΕΛ είναι περίπου το ίδιο στυλ, αλλά ο Κολαούτι είναι ένα επίπεδο καλύτερος», δήλωσε.

Για τη φυγή του από την Μακάμπι:

«Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Επιλέγει την Ανόρθωση για τα κίνητρα και όχι για τα λεφτά. Μετά από μέτριες χρονιές και λίγες συμμετοχές, ήθελε κάτι καινούριο στην καριέρα του. Έψαχνε μία ομάδα που θα του δίνει κίνητρο στο γήπεδο. Δεν ήθελε να πάει σε μικρομεσαίες ομάδες του Ισραήλ. Η Ανόρθωση πληρούσε τα κριτήρια του. Θα παίξει Ευρώπη και είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Ότι ακριβώς χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής για κίνητρο. Πέρσι δεν έφυγε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ γιατί είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο Ισραήλ. Αμειβόταν με 600.000 ευρώ ετησίως και είχε επαναλαμβάνω το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο πρωτάθλημα και δεν θα το άφηνε έτσι. Για αυτό τον λόγο δεν έγινε η μεταγραφή. Ο Κολαούτι ακόμα και φέτος που ουσιαστικά βρισκόταν εκτός πλάνων, πήρε κάποια παιχνίδια και ήταν πολύ καλός όποτε αγωνιζόταν».

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

«Όλο πλεονεκτήματα έχει…Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα. Βέβαια χρειάζεται να παίζει βασικός και εάν σκοράρει στους πρώτους αγώνες, τότε θα ανέβει και πάλι η αυτοπεποίθηση του και τότε ο Κολαούτι μπορεί να είναι και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα. Εξαρτάται όμως πως θα προσαρμοστεί στην Κύπρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ