Για τον Τζέισον Δημητρίου θυμήθηκαν και τη… συμφωνία κυρίων

Δεν άρεσε σε αρκετούς η απόκτηση του Τζέισον Δημητρίου από την ομάδα μας. Για μερικούς θεωρήθηκε ο ορισμός της αντιδεοντολογίας. Από δηλώσεις μέχρι και ανυπόγραφα άρθρα σε παγκύπριας εμβέλειας ιστοσελίδες. Τι είναι αντιδεοντολογικό τελικά στο κυπριακό πρωτάθλημα;

Δεοντολογικό είναι μια ομάδα να συζητά με κάποιο κύπριο ποδοσφαιριστή και τελικά για €20000 να καταλήγει αλλού; Υπόθεση Αρτυματά.

Δεοντολογικό είναι μια ομάδα να επηρεάζεται από διαρροές και φήμες ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι σημαντικότατοι γι αυτήν παίκτες, ανηφόριζαν γι αλλού; Περιπτώσεις Ρέζεκ – Λαβόρδε.

Δεοντολογικό είναι ομάδα να επιβάλλει σε οπαδούς άλλης ομάδας να παίρνουν «αναλογικό» αριθμό εισιτηρίων;

Δεοντολογικό είναι ομάδας να της στερούν βαθμούς με την σέσουλα ούτως ώστε με το έτσι και το θέλω άλλη ομάδα να κατακτά τον τίτλο;

Τα παραδείγματα και οι περιπτώσεις που «δεοντολογικά» η Ανόρθωση έχασε παίχτες και τίτλους είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Αν μας έπιαναν πιο νωρίς οι ευαισθησίες μας για θέματα δεοντολογίας αυτή την στιγμή το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν θα ήταν καταχρεωμένο.

Όσο αφορά την περίπτωση Τζέισον Δημητρίου, αν η ΑΕΚ επιθυμούσε θα κρατούσε τον ποδοσφαιριστή. Απλά τώρα, προσπαθούν να στρέψουν τα βλέμματα των οπαδών τους αλλού, επιρρίπτοντας ευθύνες σε μια ομάδα που κινήθηκε νομότυπα για την απόκτηση ενός ελεύθερου ποδοσφαιριστή.

Το χειρότερο όμως, είναι ότι συγκεκριμένη ιστοσελίδα, το kerkida.net, θυμήθηκε τώρα τη συμφωνία κυρίων. Δεν την θυμήθηκε πριν 10 ημέρες στην περίπτωση Αρτυματά, όπου εκεί ήταν μία «επίδειξη δύναμης» από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Τρία (!) θέματα αφιέρωσε για τα… εξωαγωνιστικά της περίπτωσης Τζέισον Δημητρίου, όπου μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου Σάββα Κάκου:

«Εγώ μίλησα με ένα ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Δεν κάναμε κάτι το μεμπτό.Σε καμία περίπτωση δεν μιλήσαμε με τον Τζέισον Δημητρίου πριν να λύσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ. Ήρθε με την ελευθέρα του και συμφωνήσαμε με ένα ποσό πολύ καλό και συμφέρον για την ομάδα μας. Γιατί υπάρχει τέτοια αντίδραση; Χάσαμε τον Αρτυματά και δεν είπαμε τίποτα. Αντίθετα πήρα και ευχήθηκα καλή επιτυχία στον Αρτυματά, μπορείτε να ρωτήσετε και τον ίδιο. Παράλληλα μου προτάθηκε ο Καταλά (έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ) ωστόσο εγώ πήρα τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Κώστα Μιχαϊλίδη, τον ενημέρωσα και εκεί τελείωσε το θέμα. Δεν έκανε κάτι το μεμπτό η Ανόρθωση και είμαστε καθαροί».

Γιατί τους πήραν οι ευαισθησίες τους έτσι ξαφνικά;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ