Τι μέλλει γενέσθαι;

Τέλος η ποδοσφαιρική σεζόν και από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου αρχίζει ο προγραμματισμός για την νέα περίοδο. Ξημερώνει μια νέα εποχή για το κυπριακό ποδόσφαιρο που αναπόφευκτα θα βαδίσει σε διαφορετικά μονοπάτια. Όλες οι ομάδες θα μειώσουν το προϋπολογισμό τους για να μπορέσουν να εναρμονιστούν με τα οικονομικά κριτήρια της UEFA αλλά και τα νέα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου.

Στην Ανόρθωση υπάρχει η αναμονή για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ διοίκησης και του νυν προπονητή Πάμπου Χριστοδούλου, για το ενδεχόμενο της συνέχισης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Από τις πληροφορίες που διαρρέουν φαίνεται να υπάρχει διαφορά ως προς το ύψος του προϋπολογισμού της νέας περιόδου αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα την νέα περίοδο.

Ο προπονητής ενδεχομένως να έχει τα δικά του πλάνα και σκέψεις που αντικρούονται όμως με τα εν ισχύ συμβόλαια μεταξύ Ανόρθωσης και ποδοσφαιριστών καθώς και με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει την ευθύνη να βαραίνει κυρίως την διοίκηση σε περίπτωση μη θετικής κατάληξης στο θέμα Χριστοδούλου – αλλά για να ακριβολογούμε – πιθανή μη συνέχιση της συνεργασίας δεν θα ευθύνεται αποκλειστικά εξ΄ υπαιτιότητας της διοίκησης του Σάββα Κάκου αλλά και από τον ίδιο τον κ. Χριστοδούλου που τουλάχιστον στο παρόν στάδιο πρέπει να συμβαδίσει με τα δεδομένα της ομάδας.

Καταρχάς υπάρχει ένα ρόστερ το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό δεσμεύεται με συμβόλαιο και την νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι στα  2/3 του πρωταθλήματος που μόλις τέλειωσε βρίσκονταν στην πρώτη θέση παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Οπόταν η διοίκηση θα προσπαθήσει να τιμήσει τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ αλλά ταυτόχρονα να επιτύχει και μειώσεις σε αυτά που  θα αγγίξουν και το 50%.

Εννοείται ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές το ψάχνουν για αλλού. Από το τελικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ ίσως προκύψουν ακόμη μέχρι και έξι αποχωρήσεις οπόταν στην διάθεση του Πάμπου Χριστοδούλου θα υπάρχουν οκτώ διαθέσιμες θέσεις για προσθήκες αφού απεχώρησαν ήδη Λαβόρδε και Ιντζχάκι. Αριθμός ουδόλως αμελητέος για ένα προπονητή που χρειάζεται να συμπληρώσει ένα σπουδαίο βασικό κορμό ποδοσφαιριστών.

Οπόταν αφού και ο ίδιος ο προπονητής γίνεται δέκτης της επιθυμίας της μάζας των φιλάθλων θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Εξάλλου η νέα τάξη πραγμάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια να απορρίπτει κάποιος προτάσεις και δη ομάδων της εμβέλειας της Ανόρθωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ