Τα πάντα για τον Χριστάκη Κασσιανό

Από χθες αποτελεί και επίσημα τον προπονητή της ομάδας μας. Ο γεννηθέντας στις 01/11/1967 κύπριος προπονητής πέρασε από όλες τις βαθμίδες –αγωνιστικές-  της Ανόρθωσης.

Ο ποδοσφαιριστής

Εγγράφηκε στα μητρώα στις 23/08/1980, πραγματοποίησε ντεμπούτο όμως την ποδοσφαιρική περίοδο 1984-85 υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σκωτσέζου Πήτερ Κόρμακ και πρόλαβε να αγωνιστεί συμπαίκτης με ποδοσφαιριστές – ιερά ονόματα από την γενιά της προσφυγιάς όπως οι Φώτη, Φοίβος και Κώτσιος. Το 1987 θα αποχωρήσει για σπουδές για να επιστρέψει το 1990 όπου υπό τις οδηγίες του Ιορτανέσκου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ανόρθωσης στην προσπάθεια για να επανέλθει στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Μένει ακόμη δύο χρόνια στην Ανόρθωση όπου έμελλαν να σημαδέψουν και την καριέρα του ως προπονητής, καθώς η έλευση του Κετσπάγια το 1991 θα του δώσουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσει ένα ακόμη φίλο αλλά ένα μελλοντικά λαμπρό συνεργάτη.

Ο προπονητής

Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μαζί με άλλες δόξες της εποχής όπως οι Κοστώφ και Κώστας Φώτης αλλά δεν έμεινε για πολύ εκεί καθώς το Ιανουάριο του 2002 θα αποτελέσει μαζί με τον Φώτη τους συνεργάτες του Κοστώφ. Έμεινε εκεί για οκτώ μήνες και μετά από  διάλλειμα ενός έτους επέστρεψε για να δικαιωθεί! Ο Κετσπάγια την προτελευταία μέρα του 2003 θα πάρει το χρίσμα από τον Θεοχάρους για να αναλάβει ως παίκτης προπονητής και ο Τιμούρ θα επιλέξει τον Κασσιανό να τον πλαισιώσει στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Αποδείχθηκε άξιος ως συνεργάτης καθώς με τον Κετσπάγια δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο που κάλυπτε τα οποιαδήποτε μειονεκτήματα είχε το όλο εγχείρημα. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ήταν μέλος στην ομάδα που απέκλεισε την Τραμπζονσπορτ. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2007 προτίμησε να φύγει για να ακολουθήσει προπονητική καριέρα ως πρώτος προπονητής.

Η περίοδο 2007-08 θα τον βρει στην Αλκή όπου η ομάδα της Λάρνακας θα παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σύνολο και θα εξασφαλίσει θέση στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος, ωστόσο το κακό ξεκίνημα στις αρχές της επόμενης περιόδου θα αποτελέσουν και το κύκνειο άσμα του από την ομάδα της Λάρνακας. Στο ταμείο ανεργίας δεν θα μείνει για πολύ καθώς η ανατολή του 2009 θα τον βρει προπονητή της ΑΕΚ, όπου όμως δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην ομάδα της Λάρνακας που δεν γλύτωσε  τον υποβιβασμό. Στους πάγκους επέστρεψε ξανά τον Αύγουστο του 2010 με τα χρώματα του Ερμή, ωστόσο παρά το θετικό ξεκίνημα δεν έμεινε για πολύ καθώς παραιτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010. Μετά την αποδέσμευση Λέβι, δήλωσε και πάλι παρών για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, τελευταία στιγμή όμως προτιμήθηκε η λύση Πάμπου Χριστοδούλου.

Ο Τεχνικός Διευθυντής

Τον Μάη του 2009, ο Μίντετορπ επιλέγεται από την διοίκηση Γεωργιάδη ως ο διάδοχος του Κετσπάγια και ο Κασσιανός επιλέγεται ως ο τεχνικός σύμβουλος στο τότε μοντέλο που ήθελε να ακολουθηθεί. Ωστόσο οι οποιεσδήποτε προσδοκίες διαλύθηκαν μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό από την Πέτροβατς κάτι που έφερε την απόλυση Μίντετορπ και ακολούθως την παραίτηση Κασσιανού.

Χριστάκη Κασσιανέ, καλή επιτυχία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ