Προπονητής ή μάνατζερ;

Από τη στιγμή που η διοίκηση επιλέγει να έχει συγκεκριμένους στόχους και όραμα (2020), θα πρέπει αυτή η προσέγγιση να εφαρμοστεί και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα πιο σύγχρονο μοντέλο όπως αυτό του «μάνατζερ», αντί το αντίστοιχο του προπονητή.

Με τον όρο «μάνατζερ» εννοούμε ένα άτομο το οποίο είναι υπεύθυνο ταυτόχρονα για την κατάρτιση της ενδεκάδας, καθοδήγηση των ποδοσφαιριστών εντός και εκτός γηπέδου, διαχείριση προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ, επίβλεψη ακαδημιών, ακόμα και διαχείριση των μέσων ενημέρωσης.

Την δεδομένη στιγμή στην ομάδα μας, τα πιο πάνω καθήκοντα ενδέχεται να αναλαμβάνονται από πολλά άτομα, γεγονός που σημαίνει αφενός μεν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, αφετέρου επικάλυψη αρμοδιοτήτων. Τα πλείστα, αν όχι όλα τα πιο πάνω καθήκοντα παρουσιάζουν μια συσχέτιση οπότε αποφάσεις όπως για παράδειγμα την αγορά ή την πώληση ενός ποδοσφαιριστή, να μην τυγχάνουν της έγκρισης αυτού που στο τέλος της ημέρας θα κληθεί να διαχειριστεί το ρόστερ.

Μια τέτοια προσέγγιση υπήρξε επί καιρό Τιμούρ με τα αποτελέσματα να μην είναι καθόλου τυχαία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ