Εκτός απροόπτου δυνατοί στον 4ο προκριματικό (Play Off)

Για ακόμη μια ποδοσφαιρική σεζόν υλοποιήσαμε τον χαμηλότερο στόχο από τους τρεις (Πρωτάθλημα- Κύπελλο-Ευρώπη), αλλά βάση του γεγονότος ότι μια εκ των Ομόνοια ή ΑΕΚ που πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία σε όλη την χρονιά θα μείνουν εκτός Ευρώπης, η επίτευξή του στόχου, θεωρείται σημαντική και πολύπλευρα θετική.

Ως εκ τούτου ανεξαρτήτως της τελικής μας κατάταξης στην βαθμολογία του πρωταθλήματος θα τεθούμε στους δυνατούς για τον 2ο και 3ο προκριματικό γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2013-2014. Πιθανότατα δυνατοί θα είμαστε και στον 4ο (play off), νοουμένου βέβαια ότι θα φτάσουμε εκεί. Πέρσι, ο τελευταίος δυνατός στα play off είχε 14026 πόντους, ενώ η δική μας ομάδα έχει 17366.

Αφενός θα ξενίζει πολλούς το γεγονός ότι θα αρχίσουμε νωρίς τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αφετέρου όμως τα πλεονεκτήματα αυτή την φορά είναι περισσότερα με σημαντικότερο την απαλοιφή της τιμωρίας των 3 αγωνιστικών εντός έδρας που μας επιβλήθηκε ένεκα των επεισοδίων με την Ντίλα Γκόρι το καλοκαίρι που πέρασε.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τα Ευρωπαϊκά χαστούκια που τείνουν να γίνουν θεσμός για την ομάδα μας καλούμαστε να συγκροτήσουμε μια σοβαρή ομάδα και σε περίπτωση δύο διαδοχικών προκρίσεων αμέσως θα διαγράψουμε την τιμωρία από την Ουέφα, αφού στον 4ο προκριματικό γύρο η ομάδα μας θα συμπληρώσει την 3η διαδοχική της εντός έδρας παρουσία.

Επιπλέον δίνεται η ευκαιρία στον προπονητή μας – ειρήσθω εν παρόδω ευελπιστούμε ότι θα παραμείνει ο κος Χριστοδούλου – να μοντάρει καλύτερα την ομάδα μέσα από σοβαρά παιχνίδια με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία της ομάδας τόσο στην Ευρώπη όσο και στο επερχόμενο πρωτάθλημα μιας και αναπόφευκτα θα υπάρξουν και φέτος πολλές αλλαγές ένεκα της νέας τάξης πραγμάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Ουέφα, η ομάδα μας θα δώσει τον πρώτο της αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο στις 18 Ιουλίου με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 25 Ιουλίου. Παραστατικά ο πίνακας με τις ημερομηνίες:

 UEFA European Football Calendar 2013/2014

18 Ιουλίου 2ος Προκριματικός γύρος  Europa League, 1ος αγώνας
25 Ιουλίου Επαναληπτικός
1 Αυγούστου 3ος Προκριματικός γύρος  Europa League, 1ος αγώνας
8 Αυγούστου Επαναληπτικός
22 Αυγούστου 4ος Προκριματικός γύρος  Europa League, 1ος αγώνας
28 ή 29/ 08 Επαναληπτικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ