Ήρθε η ώρα να επενδύσουμε σε νεαρά παιδιά

Με τις οικονομικές εξελίξεις στον τόπο μας αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις στην ομάδα μας, ήρθε ο καιρός να επενδύσουμε σοβαρά σε νέα και ταλαντούχα παιδιά, που με την πάροδο των χρόνων θα εξελιχθούν σε ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας. Στην Κύπρο, υπάρχουν πολλοί νεαροί με τρομερό ταλέντο που αν πάρουν χρόνο στα πόδια τους και δουλευτούν σωστά, τότε μπορούν να αφήσουν εποχή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Και τέτοιους ποδοσφαιριστές έχουμε την τύχη να έχουμε αρκετούς στην ομάδα μας.

Ας παραδειγματιστούμε από την ανέλιξη που είχαν ποδοσφαιριστές όπως οι Χριστοφή και Εφρέμ, και παλαιότερα ο Μακρίδης, και ας δουλέψουμε επιτέλους επαγγελματικά σε ότι αφορά νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν φτάνει να υπάρχει μόνο το ταλέντο, αλλά πρέπει να υπάρχει και η τεχνογνωσία για να αξιοποιήσουμε αυτό το ταλέντο και να το αναδείξουμε.

Όπως δουλεύουν όμως οι ακαδημίες στην Κύπρο, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις φυσικά, αλλά ο κανόνας «υπαγορεύει» ότι τα περισσότερα ταλέντα στην Κύπρο χάνονται. Και αυτά που δεν χάνονται, αναγνωρίζονται από ομάδες του εξωτερικού καθώς στην Κύπρο πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να διακρίνουν το ταλέντο των νεαρών μας.

Αυτή τη στιγμή στην ομάδα, υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές με τεράστιο ταλέντο, που αν πάρουν τις ευκαιρίες τότε μπορούν να δώσουν πολλά στην ομάδα μας. Και με τους νέους κανονισμούς που έρχονται την μεθεπόμενη περίοδο, όπου στο ρόστερ μας θα πρέπει να έχουμε 10 Κύπριους από τους συνολικά 25, και μάλιστα οι πέντε να προέρχονται από τις ακαδημίες, το να έχουμε αξιόλογους Κύπριους στην ομάδα είναι επιβεβλημένο.

Αν και οι καιροί από οικονομικής πλευράς είναι δύσκολοι, το σωματείο οφείλει να προσλάβει επαγγελματίες στην ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που θα έχουν σημαντικό ρόλο στα της ακαδημίας μας. Εν έτη 2013, είναι αδιανόητο τα σωματεία να «μπαλώνουν» τις θέσεις των ακαδημιών με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ως «αναγνώριση του έργου τους». Υπάρχουν φυσικά οι παλαίμαχοι που μπορούν να εμφυσήσουν στους νεαρούς τα περί ποδοσφαίρου, αλλά αυτό πρέπει να συνοδεύεται με τη δουλειά επαγγελματιών που έχουν τα εχέγγυα για αυτό το ρόλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ