Έπεσε η σκυτάλη

Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ένας ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές με τις ικανότητες ή/και την προσωπικότητά τους, έκαναν κατά διαστήματα την διαφορά. Αυτό τουλάχιστον μέχρι και την επίσκεψή μας στο στάδιο Αμμόχωστος για την 21η αγωνιστική και την έναρξη του αγωνιστικού κατήφορου.

Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την παράσταση έκλεψαν οι Κάλβο, Σπατάτσιο και Οκκάς οι οποίοι βρήκαν δίκτυα από 2 φορές σε 3 αγώνες, αν εξαιρέσουμε το εντός έδρας στραπάτσο με την Ντίλα Γκόρι

79

Με την έναρξη των εγχώριων αγωνιστικών υποχρεώσεων, άρχισε να παίρνει μπροστά ο Γιάν Ρέζεκ ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην Ευρώπη λόγω της αργοπορημένης ένταξής του στην ομάδα λόγω Euro. Με 6 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές, ο Τσέχος διεθνής σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια το διάστημα Σεπτέμβρης-Οκτώβρης πλην του αγώνα με την ΕΝΠ στην έδρα μας. Σταθερά παραγωγικός και ο Σπατάτσιο με 5 γκολ τις πρώτες 4 αγωνιστικές, ενώ ο Ίλιτς εξελίσσεται σε στυλοβάτη της άμυνας.

rezek1

Οι δύο συνεχόμενοι αγώνες με Αγία Νάπα και Εθνικό Άχνας έφεραν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του αρχηγού Γιαννάκη Οκκά. Νικητήριο γκολ στο 84ο λεπτό στο «Τάσος Μάρκου», γκολ ισοφάρισης και ασσίστ στον αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Το ίδιο διάστημα ανεβασμένος ήταν και ο Ρικάρντο Λαβόρδε με δύο κερδισμένα πέναλτυ απέναντι σε Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα, αλλά και ένα γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ.

9

Στην σειρά των ντέρπυ με ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, ο Γιάν Ρέζεκ συνεχίζει το σερί σκοραρίσματος στα μεγάλα παιχνίδια φιλοδορώντας τους αντιπάλους μας με ένα γκολ ανά παιχνίδι. Δείγματα της ποιότητας του άρχισε να δείχνει δειλά-δειλά και ο Μπάρακ Ινζχάγκι, όντας όμως άτυχος στην τελική προσπάθεια ιδιαίτερα στους αγώνες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

rezek1

Ο Ρικάρντο Λαβόρδε έβαλε την σφραγίδα του στα δύο πρώτα παιχνίδια του δεύτερου γύρου πετυχαίνοντας το γκολ ισοφάρισης στον δύσκολο αγώνα απέναντι στην ΕΝΠ, αλλά και το δεύτερο γκολ στην εκτός έδρας εξόρμισή μας στην Πάφο. Η δαιμονιώδης του φόρμα δυστυχώς σταμάτησε μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Δόξα στο γήπεδό μας.

lavorde1

Ο Μπάρακ Ινζχάγκι μπαίνει δυναμικά στο 2013 πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό Ιανουάριο σκοράροντας 7 γκολ σε 4 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Ισραηλινός εξελίσσεται σε βαρόμετρο και απόλυτο πρωταγωνιστή παρά τον τραυματισμό του.

barak1

Στην ενδιάμεση τριάδα των αγώνων με Αλκή σε πρωτάθλημα και κύπελλο, Εμίλ Ζούλα και Γιαννάκης Οκκάς αναλαμβάνουν ρόλο δημιουργού και εκτελεστή σε μια σειρά αγώνων που η ομάδα παρουσιάστηκε κουρασμένη και αγχωμένη.

zoula

Κάπου εδώ η σκυτάλη.. έπεσε με την απόδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών να παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση και τους διασωθέντες να μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο αγώνας με την Αγία Νάπα δυστυχώς ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, με τον Ρέζεκ σε ρόλο δημιουργού και τον Σπατάτσιο σε ρόλο εκτελεστή από το σημείο του πέναλτι.

spadacio

Από εκεί και πέρα οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους μιας και η ομάδα μας σκόραρει μόλις 7 φορές στο διάστημα Μάρτιος-Μαϊος 2013 με τον Μπάρακ Ινζχάγκι να βρίσκει 5 φορές δίκτυα.

barak1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ