Επόμενη μέρα, επόμενος χρόνος…

Η πρωταπριλιά ξεκίνησε με μια είδηση που δεν ήταν τελικά ψέμα. Το προδιαγραφόμενο διαζύγιο με το Ρόνι Λεύι ήρθε ξαφνικά κι ο Ισραηλινός κόουτς έφυγε από τη ζωή μας με τον ίδιο ακαριαίο τρόπο που ήρθε. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για αναλύσεις, αν έπρεπε να γίνει νωρίτερα η αποδέσμευση ή θα έπρεπε να τελειώσει η χρονιά. Αυτά, εν καιρώ…

Τώρα, προέχει η επόμενη μέρα. Το πρώτο όνομα που έρχεται στο προσκήνιο, είναι φυσιολογικά του Τιμούρ. Από την στιγμή όμως που δεν πάει κανείς να συζητήσει μαζί του σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής, δεν υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε σε άσκοπες αναλύσεις. Να τον εκτιμούσαμε όταν έπρεπε!

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, είναι ο προπονητής που στριφογυρίζει στα μυαλά αρκετών. Ο Κύπριος τεχνικός, αν και έχει αντιπάθειες στον κόσμο λόγω περσινών περιστατικών – και ποιος δεν έχει άλλωστε – είναι αναμφισβήτητα ο πιο πετυχημένος Κύπριος προπονητής αυτή τη στιγμή. Έδειξε σε ομάδες όπως η Δόξα και ο Ολυμπιακός, ότι έχει μάτι που κόβει και παίρνει παίχτες φτηνούς, οι οποίοι στο γήπεδο αποδεικνύονται λίρα εκατό! Μπορεί μάλιστα να τους στήνει μαεστρικά, παίρνοντας και αποτέλεσμα.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Χριστοδούλου, ήταν στην ΑΕΛ. Εκμεταλλευόμενος και τις αδυναμίες των υπολοίπων, πήρε πανάξια τον τίτλο. Επιστέγασμα της προσπάθειάς του, η είσοδος της Λεμεσιανής ομάδας στους ομίλους του Γιούροπα Λιγκ. Ας μη ξεχνάμε ότι στον ίδιο θεσμό, εμείς αποτυγχάνουμε παταγωδώς για τέσσερις διαδοχικές χρονιές τώρα!

Από την άλλη πλευρά όμως, ο Κύπριος τεχνικός μετά την φυγή του από την ΑΕΛ δεν έχει κλείσει πουθενά, ενώ φημολογείται ότι έχει προσύμφωνο με τον Απόλλωνα. Προφανώς και η Ανόρθωσις θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση, ενδεχομένως όμως να περιμένει κάτι καλύτερο, από το εξωτερικό. Σε τέτοια περίπτωση, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα θελήσει να δεσμευτεί από τώρα και να κλείσει τ’ αυτιά σ’ αυτούς που του υπόσχονται μεγαλύτερης εμβέλειας συλλόγους εκτός Κύπρου.

Έπειτα, είναι και το θέμα κόστους. Όχι μόνο το τι ο ίδιος θέλει ως αμοιβή αλλά και το τι επιθυμεί να ξοδέψει για μεταγραφές. Η Ανόρθωσις είναι αρκετά γεμάτη σε έμψυχο δυναμικό και μόνο με πωλήσεις ποδοσφαιριστών θα αδειάσουν θέσεις. Συμβιβάζεται να δουλέψει με το υφιστάμενο ρόστερ; Θα μπορούν οι παίχτες να αντέξουν τους ρυθμούς και τη φυσική κατάσταση που επιβάλλει στις ομάδες του;

Σαφώς πρόκειται για προπονητή γνώστη της κυπριακής πραγματικότητας, φιλόδοξο, νικητή, με πάθος για τη δουλειά του, την οποία έχει δείξει και έχει αναγνωριστεί από όλους.

Το δεύτερο όνομα που ακούστηκε έντονα, είναι του Χριστάκη Κασσιανού. Φαντάζει ως ιδανική λύση, για να καθοδηγήσει τη Μεγάλη Κυρία μέχρι το τέλος του μαραθωνίου και… βλέπουμε. Πιστός στρατιώτης του Φοίνικα, που όχι μόνο γνωρίζει το βάρος της φανέλας, αλλά έχει υπηρετήσει την ομάδα από όλα τα αγωνιστικά πόστα: ποδοσφαιριστής, προπονητής, βοηθός προπονητή, τεχνικός διευθυντής. Καθόλη τη διάρκεια της περιόδου παρακολουθούσε από κοντά την πορεία της ομάδας, ενώ είχε το θάρρος της γνώμης του. Οι περισσότερες επισημάνσεις και αναλύσεις του αποδείχτηκαν από σωστές έως… προφητικές.

Τα οικονομικά δεδομένα στην Ανόρθωση είναι τέτοια, που δεν σηκώνει πλέον άλλες λανθασμένες επιλογές. Δεν μας παίρνει για καινούριο ράβε-ξήλωνε, ενώ οι βαθμοί που κληρονομήσαμε από το Τσάμπιονς Λιγκ “λήγουν” φέτος. Είναι η τελευταία χρονιά που έχουμε τη δυνατότητα να κτυπήσουμε την πόρτα ομίλων, με αντίπαλους πιο αδύνατους από μας. Σε διαφορετική περίπτωση, οι βαθμοί χάνονται και η προσπάθεια θα είναι εκ του μηδενός και πάλι!

Μετά την απομάκρυνση του Ρόνι Λεύι, ο κόσμος είναι σαφώς πιο αισιόδοξος για τον τίτλο. Ο Ισραηλινός απορρόφησε τους κραδασμούς της νέας αποτυχίας και η πίεση φεύγει – για την ώρα – από τους παίχτες, ενώ την γλύτωσαν και οι διοικούντες. Μια σωστή επιλογή, σώζει την παρτίδα για όλους, αφού το πρωτάθλημα είναι ακόμα στα δικά μας πόδια. Με αναπτερωμένη ψυχολογία, τα πάντα είναι πιθανά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ