Τι έγινε στο παιγνίδι του ΓΣΠ

Μεγάλη νίκη πήρε η ομάδα μας στο παιγνίδι του ΓΣΠ για την 13η αγωνιστική, όπου με 1-0 ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς από το δεύτερο τότε ΑΠΟΕΛ. Ήταν μία δίκαιη νίκη, με το σκορ να αδικεί την ομάδα μας που μπορούσε και για περισσότερα τέρματα. Τι έγινε στο παιγνίδι:

Η σύνθεση

Με μία έκπληξη παρέταξε την ομάδα ο πρώην προπονητής της ομάδας Ρόνι Λέβι. Άφησε στον πάγκο τον Οχαγιόν, έβαλε δίπλα από τον Σκοπελίτη τον Σπαντάτσιο, και τέσσερις επιθετικούς μπροστά του, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το 4-4-2 σε ντέρμπι, ενώ το δοκίμασε για πρώτη φορά στο παιγνίδι με τον Εθνικό λίγες αγωνιστικές προηγουμένως. Τερματοφύλακας ήταν ο Μάστρου, αριστερό μπακ ο Άντιτς, δεξιά ο Κόλιν, και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε – Ίλιτς. Αμυντικά χαφ οι Σκοπελίτης – Σπαντάτσιο, δεξί εξτρέμ ο Κάλβο, αριστερό ο Λαβόρδε, στην κορυφή ο Ρέζεκ και από πίσω του ο Ιτζάγκι.

Πρώτο ημίχρονο

Από το πρώτο λεπτό, η Ανόρθωση πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και ευτύχησε στην πρώτη ευκαιρία της, στο 9’, να ανοίξει το σκορ. Ο Κόλιν έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ρέζεκ πέτυχε με κεφαλιά το 1-0. Στην συνέχεια, η ομάδα μας πίεζε από ψηλά, και δεν άφησε το ΑΠΟΕΛ να κάνει ευκαιρίες. Αντιθέτως, ήταν η δική μας ομάδα που ήταν επικίνδυνη, και μπορούσαμε αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, να πετύχουμε και άλλο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Η μόνη καλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ, ήταν η κεφαλιά του Αλωνεύτη στο 32’ που έφυγε μόλις έξω. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, είχαμε και την αναγκαστική αλλαγή του Ρέζεκ με τον Ρονκάτο.

Δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα μας έδωσε λίγο περισσότερο χώρο στο ΑΠΟΕΛ καθώς ήταν επόμενο να μας ασκήσουν περισσότερη πίεση αφού επιδίωκαν ένα τέρμα για να ξαναμπούν στο παιγνίδι, έτσι θα άφηναν κενούς χώρους και θα χτυπούσαμε στις αντεπιθέσεις. Κάτι που έγινε, καθώς μπορεί το ΑΠΟΕΛ να είχε την κατοχή, αλλά εμείς είχαμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Το σκορ μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν τις εκμεταλλευόμασταν, ενώ ο Μάστρου έδειξε πανέτοιμος όταν χρειάστηκε. Είχαμε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Κάλβο να βγαίνει και την θέση του να παίρνει ο Οκκάς, ενώ προς το τέλος του αγώνα την θέση του Ιτζάγκι πήρε ο συμπατριώτης του Οχαγιόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ