Τα στατιστικά της ντροπής

Τα στατιστικά των τελευταίων μηνών, μιλούν από μόνα τους για το χάλι της σημερινής Ανόρθωσης, η οποία έχει να πανηγυρίσει νίκη από το παιγνίδι με την Αγία Νάπα για την 22η αγωνιστική.

Ανέπαφη εστία; Ξεχάσαμε

Τελευταία φορά που η ομάδα κράτησε το μηδέν στην άμυνα της, ήταν για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στον Απόλλωνα. Ένα παιγνίδι που έληξε 0-0, όπου ήταν και το πρώτο που η ομάδα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει από την αρχή της χρονιάς. Από το παιγνίδι αυτό και μέχρι σήμερα, σε εννέα αγωνιστικές, δεχθήκαμε συνολικά 16 τέρματα, δηλαδή σχεδόν δύο τέρματα ανά παιγνίδι. Στο ίδιο διάστημα, πετύχαμε 17 τέρματα. Δηλαδή μόλις ένα περισσότερο, ενώ τα πέντε ήταν στο παιγνίδι με την Αγία Νάπα και τα τέσσερα με τον Ολυμπιακό. Όσο για το Κύπελλο… άστα να πάνε.

Στατικές φάσεις.

Στους τελευταίους επτά αγώνες για το πρωτάθλημα, δεχθήκαμε έξι τέρματα από στημένες φάσεις, μετά από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Τα στημένα ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα από την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι, και φθάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος και η κατάσταση γίνεται χειρότερη, δείγμα ότι δεν δουλέψαμε καθόλου στα στημένα μέσα στη χρονιά.

Δυστοκία

Οι ευκαιρίες που χάνουμε στον δεύτερο γύρο, τις βλέπουν τα παιδιά των ακαδημιών και γελάνε. Στη γραμμή του τέρματος να είναι η μπάλα, θα καταφέρουμε να αστοχήσουμε. Δεν γίνεται παίχτες αυτής της ποιότητας να μην μπορούν πλέον να κάνουν τα βασικά. Θέμα ψυχολογίας; Τι να πούμε; Περιμένουμε το παιγνίδι που θα «ξεμπουκάρουν» οι μηχανές, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τα παιγνίδια λιγοστεύουν.

Έμειναν πέντε παιγνίδια για το τέλος της χρονιάς Το Σάββατο απέναντι στο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ είναι πραγματικά η τελευταία μας ευκαιρία. Κερδίζεις, και μπαίνεις ξανά στο παιγνίδι του τίτλου. Ισοπαλία ή ήττα και όλα τελειώνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ