Θύτες και θύματα έχουμε συγχύσει τους ρόλους μας…

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουμε φίλοι ανορθωσιατες. Εξ ορισμού κύρια χαρακτηριστικά του είναι η γλωσσική ασυναρτησία (χαίρε ω χαίρε πανικκο) και η παρωδία καθιερωμένων αξιών(διασυρμός  που δεν έχει σταματημό). Εκφράζει επίσης την έκπτωση των οραμάτων και το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σε ένα μάταιο κόσμο. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και κλόουν σε ρόλο εκπροσώπων τύπου παρελαύνουν στα τηλεοπτικά μέσα. Δεν θα αναλωθώ σε ανάλυση η κριτική των όσων ακούμε και βλέπουμε. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του γνώμη και αρκετά διχαστήκαμε αυτό το διάστημα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Διαίρει και βασίλευε.

Ο φετινός μας άθλος πρέπει να σημειωθεί ως ένα πρωτοφανές κατόρθωμα. Μετά τους άθλους του Ηρακλή και αλλά μυθολογικά και κοσμοϊστορικά ανεξήγητα προτείνω να διεκδικήσουμε μια θέση για την απόλυτη επίτευξη ενός πρωτόγνωρου κατορθώματος . Είναι πραγματικά σπουδαίο αυτό που καταφέραμε. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο προλάβαμε να αγκαλιάσουμε ξανά την ομάδα , να νιώσουμε οικογένεια και εν τέλει να  καταλήξουμε διχασμένοι και απογοητευμένοι, αποτέλεσμα και αυτό της αυτοκτονίας  μας, που έγινε οικειοθελώς .

Δεν είναι που χάνουμε το πρωτάθλημα. Είναι ο εμπαιγμός και η αδικία που μας πνιγεί. Τι απέγινε το καλό κλίμα; Τι απέγινε η δίψα για τον τίτλο; Χάθηκαν όλα εν μια νυχτι με το πρώτο στραβοπάτημα; Γιατί αφεθήκαμε έρμαιο στις ορέξεις καλοθελητών, μαυροκοράκων και άλλων αχρείων;

Ο νομός του Μερφι έχει βρει τον απολυτό εκφραστή του. Ο Νόμος αυτός, είναι μια σειρά κανόνων οι οποίοι αναφέρονται στην «καλή τύχη» και έχει πρώτο κανόνα την φράση «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Και πήγε.

Ταφόπλακα στα όνειρα μας αφού αν και μαθηματικά έχουμε ελπίδες η πραγματικότητα είναι οδυνηρή. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν έχουν πολλοί τις ικανότητες αυτοκαταστροφής που έχουμε παρουσιάσει . Τα περιθώρια λάθους είναι πάντα μεγαλύτερα εκεί που η πιθανότητα λάθους είναι μικρότερη. Δεν το χωραει η λογική του ανθρώπου αυτό που έγινε φέτος.

Τα λόγια και οι πράξεις δε συνδέονται λογικά. Θύτες και θύματα έχουμε συγχύσει τους ρόλους μας . Το δε τραγικότερο όλων, είναι πως η απαράδεκτη κατρακύλα μας , μας στερεί το δικαίωμα να ζητήσουμε τα αυτονόητα. Ποτέ δεν τύχαμε ευνοϊκής μεταχείρισης και αν γινόταν φέτος θα ξαφνιαζόμασταν όλοι. Ξέραμε από την αρχή πως ο πόλεμος θα ηταν ανελέητος. Ηττηθήκαμε κατά κράτος σε πολλά επίπεδα και έχουμε φτάσει σε σημείο να διερωτόμαστε αν ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε. Το ρητό « η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»  εφαρμόζεται αριστοτεχνικά από  αυτούς που σήμερα φωνάζουν. Εκεί λοιπόν που έπρεπε να έχουμε παράπονο , καλούμαστε να λογοδοτήσουμε. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην επικοινωνιακή πολίτικη του συνδιεκδικητη μας. Η προπαγάνδα σας θα ήταν αντικείμενο ζήλειας από τον Γκεμπελς, τον όποιον ασφαλώς θα γνωρίζετε ως μέλη της ίδιας ανώτερης φυλής.

Κατόπιν εορτής οι ανακοινώσεις δεν είναι καταπραϋντικές. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ένα προκαθορισμένο παιχνίδι εξουσίας. Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα γιατί δεχόμαστε να το παίξουμε;

Ο κόσμος της Ανόρθωσης έχει βαρεθεί . Έχει σιχαθεί . Έχει αηδιάσει. Το φετινό στραπάτσο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το μοναδικό ιδανικό μας. Έτσι και αλλιώς  τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι η ουσία. Η δική μας ουσία βρίσκεται στην ιδέα. Την ομορφότερη ιδέα  θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ