Ανόρθωση 0 – 0 Ομόνοια: Καλή αλλά άσφαιρη

Για άλλη μια αγωνιστική οι ευκαιρίες, η θέληση και το πάθος υπήρξαν αλλά αυτά τα συστατικά δεν ήταν ικανά να φέρουν το πολυπόθητο τρίποντο. Παρά το γεγονός ότι η έναρξη των δύο ημιχρόνων δεν ήταν τόσο καλή, η ομάδα μας ανέβαζε με την πάροδο του χρόνου την απόδοσή της και είχε τουλάχιστον δύο κραυγαλέες ευκαιρίες με τους αμυντικούς της Ομόνοιας να αποκρούουν στην γραμμή.

Η σύνθεση

Ο Πάμπος Χριστοδούλου επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 με τον Μάστρου να διατηρείται κάτω από τα δοκάρια λόγω και της τιμωρίας του Βαλβέρδε. Οι Ίλιτς και Ζόρζε παρατάχθηκαν στο κέντρο της άμυνας ενώ τα άκρα ανέλαβαν οι Κόλιν και Άντιτς. Στην μεσαία γραμμή ο Λαμπάν ήταν παρτενέρ του Αλέξα με τον Σπατάτσιο να κινείται μπροστά τους σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο. Την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Λαβόρδε, Οκκάς και Κάλβο. Ένα μικροπρόβλημα που αντιμετώπισε ο Λαβόρδε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης δεν στάθηκε αρκετή να στερήσει την παρουσία του Κολομβιανού στο αρχικό σχήμα.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές μας να έχουν διάθεση για ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και τον Λαβόρδε να δέχεται 4 μαρκαρίσματα στα πρώτα 2 λεπτά της αναμέτρησης. Στο 11ο λεπτό ο Κολομβιανός κιτρινίστηκε γεγονός που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής από τον επόμενο αγώνα. Η πρώτη φάση για την ομάδα ήρθε στο 18ο λεπτό όταν το φάουλ του Σπατάτσιο από δεξιά έδιωξε με γροθιές ο Μορέιρα. Σπουδαία φάση στο 26ο λεπτό όταν ο Κάλβο βρήκε με σκαφτή μπαλιά τον Λαμπάν ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από παρέμβαση του Ντάνιελσον. Λίγο αργότερα από κάθετη και πάλι του Ισπανού, ο Οκκάς πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Ντάνιελσον να αποκρούει πάνω στην γραμμή. Στο 30ο λεπτό και ενώ η ομάδα μας αποκτούσε πλεονέκτημα για αντεπίθεση, ο επόπτης σταμάτησε το παιχνίδι για να υποδείξει φάουλ υπέρ μας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Οκκάς έκθεσε τον Ντάνιελσον αλλά το γύρισμά του από αριστερά αποκρούστηκε από τον Αντράντε. Το κύμα επιθέσεων συνεχίστηκε με τον Κάλβο να προσπαθεί με έξυπνο σουτ από πλάγια δεξιά να νικήσει τον Μορέιρα αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων παραχώρησε κόρνερ. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ήταν σειρά του Άντιτς να δεχθεί την κίτρινη κάρτα που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής από τον αγώνα του ΓΣΠ.

Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Ίλιτς να κάνει σοβαρό λάθος μέσα στην περιοχή μόλις στο 48ο λεπτό, το οποίο ευτυχώ δεν στοίχησε. Ο Μάστρου ήταν σε ετοιμότητα δύο λεπτά αργότερα για να αποκρούσει το σουτ του Εφραίμ το οποίο ήταν ουσιαστικά η πρώτη απειλή στον αγώνα. Στο 60ο λεπτό ο Σκοπελίτης πέρασε στην θέση του τραυματία Κάλβο. Λίγο πριν ο Άντιτς με οβίδα εκτός περιοχής ανάγκασε τον Μορέιρα σε δύσκολη απόκρουση. Η άμυνα δήλωσε σύσσωμη παρών στην φάση του 70ου λεπτού όταν ο Χριστοφή πλάσαρε ανενόχλητος από αριστερά ενώ ο Λαβόρδε δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά σε σέντρα του Λαμπάν ένα λεπτό αργότερα. Στο 72ο λεπτό η μαχητικότητα του Λαμπάν έφερε τον Αλέξα λίγο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ του με το αριστερό πέρασε απελπιστικά έξω. Μια σόλο ενέργεια του Λαβόρδε στο 76ο λεπτό κατέληξε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Οχαγιόν αντικατέστησε τον Σπατάτσιο που και αυτός κούτσαινε. Τρίτη και τελευταία αλλαγή στο 83ο λεπτό με τον Ρονκάτο να αντικαθιστά τον Οκκά. Τεράστια ευκαιρία με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να τσιμπά την μπάλα πάνω από τον Μορέιρα στο 89ο λεπτό αλλά ο Αντράντε έσωσε και πάλι πάνω στην γραμμή. Στο 90ο λεπτό ο Ζόρζε ζήτησε πέναλτυ σε προβολή του Λεάντρο αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν η κίτρινη κάρτα που θέτει και αυτόν εκτός πλάνων για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ίλιτς παντελώς ανενόχλητος εντός της περιοχής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα έξω.
Η διαιτησία
Άτολμος στα πρώτα λεπτά ο Αναστασίου με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεφύγει γρήγορα από τον έλεγχο του, με αποτέλεσμα την χρήση της κίτρινης κάρτας 4 φορές στο πρώτο εικοσάλεπτο. Δεν προστάτευσε καθόλου τον Λαβόρδε που δέχθηκε πολλά αντιαθλητικά αλλά και σκόπιμα των ποδοσφαιριστών των φιλοξενουμένων. Ατιμώρητες πέρασαν οι πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των Ασίς και Λεάντρο. Ιδιαίτερα η φάση του 65ου λεπτού με τον Λεάντρο να ανατρέπει σκόπιμα τον Λαμπάν που ήταν έτοιμος να βρει τον Λαβόρδε ήταν ξεκάθαρη. Στο 90ο λεπτό σημειώθηκε η φάση που θα συζητηθεί με τον Ζόρζε να έχει επαφή με τον Λεάντρο εντός περιοχής και τον Αναστασίου να κιτρινίζει τον Πορτογάλο για διαμαρτυρίες.

Η ομάδα
Μια από τα ίδια για άλλη μια αγωνιστική με την ομάδα μας να είναι καλύτερη του αντιπάλου της ή τουλάχιστον λιγότερο κακή, ωστόσο το τρίποντο δεν ήρθε παρά τις σημαντικές ευκαιρίες. Οι πολλές απουσίες επηρέασαν το ρυθμό του πρώτου δεκαλέπτου αλλά ήταν θέμα χρόνο η ομάδα να πάρει τα πάνω της και να επιζητήσει το γκολ με καλύτερο ποδοσφαιριστή τον Κάλβο. Ο Οχαγιόν πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από πολύ καιρό, ενώ ο Ρονκάτο έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για άλλη μια τιτάνια προσπάθεια που δυστυχώς δεν στέφθηκε με το ποθητό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής

Περιορισμένες οι επιλογές του Πάμπου Χριστοδούλου λόγω των απουσιών τόσο λόγω καρτών όσο και λόγω τραυματισμών. Ο Τόνι Κάλβο πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού επί θητείας του νέου προπονητή, ενώ ο Οκκάς προτιμήθηκε αντί του Ρονκάτο στην κορυφή της επίθεσης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής προτιμήθηκε ο Λαμπάν αντί του Σκοπελίτη επιζητώντας καλύτερη κυκλοφορία θυσιάζοντας μαρκαρίσματα. Με την αποχώρηση του Κάλβο προτιμήθηκε ο Σπατάτσιο στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Ρονκάτο πέρασε με καθυστέρηση στον αγώνα και στον λίγο χρόνο που αγωνίστηκε έδωσε κάποια στηρίγματα που έλειψαν τα τελευταία δύο παιχνίδια.

Ο κόσμος

Λιγοστή προσέλευση του κόσμου όχι μόνο στο πέταλο των οργανωμένων αλλά και στις υπόλοιπες κερκίδες της έδρας μας.
Τι μας μένει από το παιγνίδι

– Ο αναγεννημένος σε κάποιο βαθμό Τόνι Κάλβο

– Την ηγετική εμφάνιση του Ζόρζε

 

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

– Την παρατεταμένη αστοχία

– Τη μικρή παρουσία του κόσμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ