CRASH TEST: Ανόρθωση vs ΑΠΟΕΛ

Η στιγμή που περίμενε όλη η ποδοσφαιρική Κύπρος έχει φθάσει.  Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ κονταροχτυπιούνται σε λίγη ώρα σε ένα αγώνα δίχως αύριο. Διοικητικά και διαιτητικά λάθη, ατυχία – αστοχία και άλλοι παράμετροι έφεραν την Ανόρθωση, την κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, να βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και να θέλει πάση θυσία την νίκη στο σημερινό αγώνα γα πιάσει το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή έστω και με ισοβαθμία.

Επιχειρούμε το πρώτο crash test του Anorthosis24.net, και καλύτερο παιχνίδι απ’ αυτό, δεν ψάχναμε. Με αντικειμενικότητα και επίγνωση της πραγματικής αγωνιστικής κατάστασης τη δεδομένη στιγμή των δύο ομάδων παραθέτουμε τα εξής:

Τερματοφύλακες

Μάθιου Βαλβέρδε Vs Διονύσης Χιώτης. Η άτυχη στιγμή της 01/12 όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Βαλβέρδε, επηρέασε σημαντικά την πορεία της ομάδας αλλά και του ιδίου. Αν και δεν έκανε το σοβαρό λάθος σε αγώνα πρωταθλήματος, εντούτοις δεν έθελξε και με την παρουσία του μετά την επιστροφή του. Συνολικά η απόδοση του κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Από την άλλη ο Χιώτης παραμένει σταθερή αξία. Παρά την ηλικία του διατηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο βασικό τερματοφύλακα Μπάρντο και τα πήγε περίφημα. Λόγω του ότι ο Χιώτης δεν έχει πολλά παιχνίδια την φετινή σεζόν στην θέση αυτή καμιά ομάδα δεν υπερτερεί της άλλης.

Αμυντική γραμμή  

Ζόρζε, Κόλιν, Ίλιτς, Γκαλαμάζ, Ντουάρτε, Άντιτς και Οικονόμου ενάντια στους Ολιβέιρα, Μπόρδα, Καρυπίδη, Αντωνιάδη, Ζουέλα, Κλουκόφσκι, Σέρτζιο και Σολωμού. Από τα ονόματα και μόνο δεν έπρεπε να είχαμε αμφιβολία πια ομάδα υπερτερεί. Αντ’ αυτού όμως η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ δείχνει να είναι συνεπέστατη εν αντιθέσει με αυτή της ομάδας μας που δέχεται εύκολα γκολ κυρίως από λάθος στήσιμο των αμυντικών μας σε στατική φάση των αντιπάλων. Την συνοχή της ομάδας μας ίσως την χάλασαν οι πολλές πρωτοκλασάτες επιλογές. Υπερτερεί το ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή.

Μεσαία γραμμή

Αλέξα, Σκοπελίτης, Λαμπάν, Οχαγιόν, Σπαντάτσιο, Κάλβο και Αβραάμ κόντρα στους Μοραίς, Τζιόλη, Πίντο, Μπενασούρ, Μπέκμαν, Χαραλαμπίδη και Αλεξάνδρου. Ισοδύναμες στην θέση αυτή οι δύο ομάδες πρωτοπόροι του πρωταθλήματος αφού με την προσθήκη Μπέκμαν, το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φέρει τις ισορροπίες.

Επιθετική γραμμή

Οκκάς, Λαβόρδε, Ρονκάτο, Ρέζεκ, Ιντζχάκι απέναντι στους Μαντούκα, Μπιτόν, Μπούντιμιρ και του μόνιμα παροπλισμένου Ατόρνο. Στην θέση αυτή υπερέχει παρασάγγας η ομάδα μας αφού διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης. Ασχέτως αν η προσθήκη Μπιτόν βοήθησε αρκετά την ομάδα του ΑΠΟΕΛ εντούτοις δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα των Ιντζχάκι και Ρέζεκ.

Η Μεγάλη Κύρια πρέπει να κτίσει στο γεγονός ότι στα περισσότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος ήταν η ομάδα που έμπαινε στο τερέν για να επιβληθεί και να σκοράρει. Αν το πετύχει αυτό, τότε θα φύγει κατά πάσα πιθανότητα και με το τρίποντο αφού και οι τρείς ήττες του Γιοβάνοβιτς στο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο μισάωρο.

Προϊστορία

Στην τελευταία εικοσαετία η ομάδα μας υπερτερεί κατά πολύ του ΑΠΟΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Μετρά 11 νίκες 8 ισοπαλίες ενώ το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φύγει μόλις μια φορά με το τρίποντο σε αγώνες κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος. Σε αυτά τα παιχνίδια η ομάδα μας πέτυχε 33 γκολ ενώ δέχτηκε 17.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ