Υπάρχουν και τα πρώτα ημίχρονα…

Από το παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ και μετά, δώσαμε δέκα παιγνίδια για το πρωτάθλημα. Σε αυτά τα δέκα παιγνίδια λοιπόν, καταφέραμε στα εφτά να μην πετύχουμε τέρμα στο πρώτο ημίχρονο!

Κατά σειρά μετά το ΑΠΟΕΛ, αγωνιστήκαμε με Πάφο, Ένωση, Δόξα, Αλκή, Απόλλωνα, Ομόνοια, Ολυμπιακό, Σαλαμίνα, Αγία Νάπα και Εθνικό. Μόνο στα παιγνίδια με Δόξα, Αλκή και Ολυμπιακό καταφέραμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στα υπόλοιπα επτά τρέχαμε στο δεύτερο, από τα οποία χάσαμε στο ένα (Σαλαμίνα), και εξήλθαμε ισόπαλοι στα δύο (Απόλλωνα, Εθνικό).

Είναι γεγονός ότι σε πολλά από τα φετινά μας παιγνίδια, αρχίζουμε συντηρητικά τα παιγνίδια ελπίζοντας πως η επιθετική γραμμή θα κάνει τη δουλειά της, έτσι ώστε στη συνέχεια να ελέγξουμε το παιγνίδι και να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όμως, με την αστοχία που μας διακατέχει, καταφέρνουμε να βάλουμε πίεση στους εαυτούς μας, να χαραμίσουμε τα μισά των παιγνιδιών, και να τρέχουμε στην επανάληψη. Δηλαδή, αφήνουμε στους εαυτούς μας τη μισή διάρκεια ενός αγώνα για να διορθώσαμε λάθη που κάνουμε, και σε περίπτωση που βρεθούμε πίσω στο σκορ, να τρέχουμε για ανατροπές σε πολύ μικρότερο διάστημα, κάτι που έγινε με Εθνικό και Σαλαμίνα.

Η Ανόρθωση έχει το υλικό και την ποιότητα να παίρνει τις νίκες πολύ πιο εύκολα από ότι συνηθίσαμε τους τελευταίους μήνες, φτάνει να το αξιοποιούμε σωστά. Με τον Εθνικό στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε μία ομάδα της οποίας οι ακραίοι αμυντικοί έπαιζαν μόνο ως το μισό του γηπέδου, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι του Εθνικού έκαναν συνεχώς overlap μαζί με τους μεσοεπιθετικούς. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο  απέναντι σε τέτοιες ομάδες, να έχουμε παθητικό ρόλο σε αρκετούς τομείς του παιγνιδιού μας, και να μην προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα όπλα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το παιγνίδι με τον Απόλλωνα, όπου σπαταλήσαμε το πρώτο ημίχρονο, και ήρθε η κόκκινη να χαλάσει τα ότι σχέδια είχαμε για την επανάληψη, όπου με δέκα ποδοσφαιριστές κάναμε ότι θέλαμε στο γήπεδο. Σε εκείνο το παιγνίδι χάσαμε μία τεράστια ευκαιρία να πάρουμε τη διαφορά στο +8, που θα ήταν η ψυχολογική ταφόπλακα για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, διατηρώντας τους στον αναπνευστήρα, και λίγες εβδομάδες μετά, στο -1.

Δυστυχώς έχουν απομείνει μόνο ντέρμπι για την ομάδα μας, και καταφέραμε να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων μία υπερπολύτιμη διαφορά. Πλέον, πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα ως ομάδα, και να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερα από τα εννέα ντέρμπι, για να στεφθούμε στο τέλος πρωταθλητές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ