Σενάρια εντεκάδας

Η προτελευταία αγωνιστική μας φέρνει αντιμέτωπους με την περσινή πρωταθλήτρια Κύπρου την ΑΕΛ στον πρώτο από τους 8 τελικούς που θα ακολουθήσουν. Μαθηματικά η ΑΕΛ είναι στο κόλπο της τετράδας και ως εκ τούτου ο αγώνας αποκτά ιδιαίτερη σημασία μιας και για την ομάδα μας δεν χωράνε άλλες απώλειες. Απώλειες που έφεραν τον ανύπαρκτο αγωνιστικά Αποελ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα βαθμό περισσότερο από την ομάδα μας.

Ο παροπλισμός του Κάλβο σε συνάρτηση με την απουσία του Ρέζεκ λόγω καρτών δίνουν προβάδισμα στο σύστημα με δύο αμυντικούς μέσους. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η ομάδα να παραταχθεί με ένα καθαρόαιμο αμυντικό μέσο, όπως επιλέχθηκε από τον Λέβι στον αγώνα του πρώτου γύρου με το Αποελ.

Το λογικό σενάριο

Η λογική λέει ότι ο προπονητής θα ξεκινήσει την κρίσιμη συνάντηση με τον Βαλβέρδε κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρίσκεται σίγουρα ο Ντουάρτε και πιθανότατα στο αριστερό ο Άντιτς. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τον ανεβασμένο Ίλιτς έχοντας ως παρτενέρ του τον Γκαλαμάζ.

Στον χώρο του κέντρου τα δύο αμυντικά χαφ Σκοπελίτης και Αλέξα θα έχουν καθήκον αναχαίτισης του αντιπάλου με στόχο ο προωθημένος μέσος Τζουλιάνο Σπαντάτσιο να έχει καθαρά οργανωτικά καθήκοντα.

Στην επίθεση αν και θα απουσιάζουν οι Ρέζεκ και Κάλβο εντούτοις το ρόστερ παρέχει στον προπονητή τη δυνατότητα της επιλογής μιας σπουδαίας τριάδας αποτελούμενης από τους Λαβόρδε – Οκκά στα άκρα και στην κορυφή τον Μπάρακ Ιντζχάκι.

Το παρακινδυνευμένο σενάριο

Κάπου στο μυαλό του Λέβι παίζει και το παρακινδυνευμένο σενάριο. Δηλαδή, να κατεβάσει την ομάδα όπως και στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ σε ένα σύστημα με ένα αμυντικό χαφ και μπροστά του, να βρίσκονται πέντε παίκτες με επιθετικές αρετές. Προσοχή όμως διότι άλλο ΑΕΛ και άλλο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της ΑΕΛ είναι σαφώς καλύτερη και κατά πολύ γρηγορότερη στην αντεπίθεση από αυτή του ΑΠΟΕΛ και αν τυχόν χαθεί η μάχη στον χώρο του κέντρου τότε θα χαθεί και το παιχνίδι σταθμός για την μετέπειτα πορεία της ομάδας προς τον τίτλο.

Επιγραμματικά το αναφέρουμε, θεωρώντας ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες αυτού του σεναρίου, ότι η αμυντική γραμμή θα παραμείνει η ίδια και στον χώρο του κέντρου σαν μοναδικός κόφτης ο Σκοπελίτης πλάι στον Σπαντάτσιο που θα αγωνιστεί ως κεντρικός μέσος. Στο άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Λαβόρδε και Αβραάμ και στην κορυφή ο Ιντζχάκι με τον Οκκά.

Αναπληρωματικοί

Οι αναπληρωματικοί, αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι οι πιο κάτω ποδοσφαιριστές, όταν και εφόσον κληθούν θα πρέπει να δώσουν και αυτοί το άπαν των δυνάμεων τους ούτως ώστε να φύγουμε με το τρίποντο από το Τσίρειο Στάδιο. Οι αλλαγές λοιπόν θα είναι οι Μάστρου, Κόλιν, Ζόρζε, Αβραάμ, Λαμπάν, Οχαγιόν, Ανδρέου και Ρονκάτο με ένα εξ αυτών να παραμένει εκτός αποστολής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ