Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

Καλημέρα Ανορθωσιάτες και Ανορθωσιάτισσες,

Οι τελευταίες μέρες ήταν για όλους μας, όπως και για όλους τους συμπατριώτες μας γενικότερα, πολύ δυσάρεστες. Οι εξελίξεις στην Κυπριακή οικονομία έχουν επισκιάσει τα πάντα, αφού η ελπίδα των περισσότερων για το μέλλον κλονίζεται συθέμελα. Τα πάντα περάσανε σε δεύτερη μοίρα, με τα ποδοσφαιρικά/αθλητικά να μην αποτελούν εξαίρεση. Οι περισσότεροι από εμάς, μέσα στα πλαίσια της παντελούς άγνοιας (της νεολαίας κυρίως) του τί γίνεται στον κόσμο γύρω μας, ξύπνησαν από έναν πολυετή λήθαργο. Τον λήθαργο της καλοπέρασης, τον λήθαργο του “κρύψε να περάσουμεν”. Μοιάζουμε σαν να ξυπνήσαμε μια μέρα και βρεθήκαμε στο απόλυτο χάος. Νομίζαμε ότι τα πάντα πήγαιναν καλά και ότι τα προβλήματα που βλέπαμε στις τηλεοράσεις μας, ακόμα και στη μητέρα Ελλάδα, ήταν κάπου πολύ μακριά από εμάς. Και ξαφνικά, οι κοιμώμενοι “οικονομολόγοι” ξύπνησαν. Οικονομικές αναλύσεις και θεωρίες δίνουν και παίρνουν κυριολεκτικά παντού, σε καφετέριες, facebook, blogs, παρέες κτλ. ενώ οι ύβρεις κατά των πάντων (αναλόγως και των πολιτικών/κομματικών πεποιθήσεων του καθενός) δεν έχουν σταματημό, προς την κυβέρνηση, την πρώην κυβέρνηση, τραπεζίτες, Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Ρώσους, Μέρκελ, Σόιμπλε, Ελληνικές κυβερνήσεις και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Πιστεύω ότι το μόνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σαν απλοί πολίτες είναι η προσπάθεια για ανάκαμψη, πρωτίστως προσωπική, με την ελπίδα να επέλθει και η συνολική ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας. Οι ευθύνες πρέπει βεβαίως να αποδοθούν και η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάντιας, προέχει όμως η καθολική δουλειά προς την εξυγίανση και την ανάκαμωη. Με το πείσμα, την ψυχική δύναμη και την “κοψονουρκά” που έχουμε σαν λαός, μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως τα ξανακαταφέραμε όχι πολλά χρόνια πίσω, μετά την εισβολή του 1974, όταν πολλοί από εμάς τα έχασαν όλα και ξαναξεκίνησαν από το απόλυτο μηδέν.

Η Ανόρθωση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας. Περάσαμε αρκετές φορές και πολύ χειρότερα και όπως τα καταφέρναμε κάθε φορά να ορθοποδήσουμε και να μεγαλουργήσουμε ξανά, έτσι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Οι παππούδες μας δεν φοβήθηκαν όταν τα έβαζαν με μία ολόκληρη αυτοκρατορία, με τον τότε πρόεδροτου Σωματείου, Αναστάσιο Οικονομίδη να λέει περήφανα στον Εγγλέζο αξιωματικό ότι “…το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται. Δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». Έτσι κι έγινε και έτσι θα γίνει και τώρα. Οι πατέραδες μας, ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, έχασαν τα σπίτια τους και τα πάντα τους και πολλοί από αυτούς πέρασαν βδομάδες ακόμα και μήνες μέσα σε καταυλυσμούς και όμως δεν λύγισαν. Το μόνο που έφεραν μαζί τους από την Αμμόχωστο, ήταν η Ανόρθωσις, όπως είπε και πρώην Πρόεδρος της, ο Στέλιος Φρεναρίτης. Και όμως, δύο δεκαετίες αργότερα, την καμάρωναν Βασίλισσα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και στην πετόσφαιρα να κατακτά Πρωταθλήματα και Κύπελλα το ένα μετά το άλλο, ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα έφτασε και στην καταξίωση της συμμετοχής στο Champions’ League. Η γενιά η δικά μας έχει μπροστά της έναν ακόμα Γολγοθά, τον οικονομικό. Η καταβολή μας, μας προστάζει να τα καταφέρουμε, μας δίνει τα εφόδια και μας δείχνει το δρόμο. Θα τα καταφέρουμε λοιπόν, όπως τα κατάφεραν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας.

Στα του ποδοσφαίρου, έχουμε μπροστά μας τον αγώνα της χρονιάς μέχρι τον επόμενο, τη “μητέρα των μαχών” που όλοι περιμένουμε εδώ και μήνες, αν και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν μας επέτρεψαν να ασχοληθούμε με αυτόν σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες μέρες. Την Κυριακή είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε αυτό το Πρωτάθλημα, πόσο πιο δυνατοί τους είμαστε και πόσο καλύτερη ομάδα έχουμε. Όπως φάνηκε και στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα, τίποτε και κανένας από όσους θα βρεθούν αύριο στο “Παπαδόπουλος” την δεν μπορεί να μας στερήσει τη νίκη. Ούτε διαιτητές, ούτε αντιπάλοι, παρά μόνο ο κακός μας εαυτός. Ο Ρόνι “Ντέρμπι” όπως τον αποκαλούσαμε μέχρι πολύ πρόσφατα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει ότι τα τελευταία αποτελέσματα ήταν απλά μία κακή παρένθεση και παραμένει ο απόλυτος άρχοντας των ντέρμπι, δικαιώνοντας και το παρατσούκλι που του κολλήσαμε. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε άφθονο χρόνο να διορθώσει κάποια λάθη των τελευταίων αγώνων και να ετοιμάσει την ομάδα και κάποιους πελαγοδρομούντες τελευταίως ποδοσφαιριστές, ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι και λυσσασμένοι για τη νίκη, όπως μας είχαν συνηθίσει μέχρι το Φεβράρη. Νίκη στον αυριανό αγώνα και όλα ξεγράφονται. Η κορυφή επανέρχεται στο δικαιούχο της, ξεχνάμε και τις ατυχίες και τις αδικίες και τα δικά μας λάθη του τελευταίου καιρού και μπαίνουμε στην τελική φάση φορτσάτοι για να το σηκώσουμε. Ο ερχομός των καλύτερων πελατών του θα θυμίσει στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” αρκετές μαγικές στιγμές των προηγούμενων πολλών χρόνων και σε αυτούς τις χειρότερες ποδοσφαιρικές εμπειρίες της ζωής τους, γεμάτες με ήττες και κλάματα, ακόμα και απώλειες τίτλων. Οι αναποδιές των τελευταίων 4 χρόνων δεν μας είχαν επιτρέψει να τους υποδεχθούμε όπως είχαν συνηθίσει, παρόλο που η πελατειακή σχέση συνεχιζόταν κανονικά, με εξαίρεση τον αγώνα του Μάρτη του 2009 (1-2). Οι νίκες με 2-0 πέρσι και πρόπερσι ήρθαν στα χαλαρά και με το “Παπαδόπουλος” μισογεμάτο. Αυτή τη φορά όμως, το σπίτι μας θα είναι “σαν ηφαίστειο που ξυπνά”. Το καμίνι ξύπνησε και η λάβα του θα τους συμπαρασύρει στο διάβα της. Αν τολμήσει οποιοσδήποτε να μας στερήσει αυτό που δικαούμαστε αύριο, κάηκε!

ΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΩΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

Ο Γαλαζοαίματος

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στις κοπέλες για την κατάκτηση του πρώτου Ανορθωσιάτικου τίτλου της χρονιάς! Το κατόρθωμα τους είναι ανεπανάληπτο αφού πέτυχαν 20 νίκες σε 20 αγώνες! Ως πιστός ακόλουθος του τμήματος αυτού και ξέροντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι το απαρτίζουν, σας καλώ να στηρίξουμε μαζικότερα, όσοι μπορούν, τις κοπέλες που μας προσφέρουν τόσες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από τα τελικά του Κυπέλλου τις ερχόμενες εβδομάδες.

Υ.Γ.2. Φέρτε το Χατζηλιασή για την απονομή! Ισχύει η πρόσκληση, κι άστε τη Δικαστική να λέει ό,τι θέλει!

Υ.Γ.3. Your nightmare returns! Καλώς ορίσατε στο γήπεδο που περάσατε τις χειρότερες στιγμές σας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ