Κούρεμα στους ξένους ποδοσφαιριστές

Με σημερινή απόφαση της ΚΟΠ, έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Κυπριακό ποδόσφαιρο από την ποδοσφαιρική σαιζόν 2014-2015, αφού άλλαξε ο κανονισμός για τον κατάλογο «Α» με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Από την μεθεπόμενη σαιζόν, οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν στον κατάλογο «Α» 10 Κύπριους ποδοσφαιριστές και μέχρι 15 ξένους-κοινοτικούς, ενώ μέχρι τώρα ήταν 9 Κύπριοι και 16 ξένοι – κοινοτικοί.

Από τους δέκα αυτούς ποδοσφαιριστές θα πρέπει τουλάχιστο οι πέντε  να προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας που θα τους δηλώνει στον κατάλογο. Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν οι δέκα  Κύπριοι όπως προβλέπεται πιο πάνω, ο αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δέκα.

Η αλλαγή αυτή αναγκαστικά θα επιφέρει την στροφή των ομάδων μας στις ακαδημίες, καθώς η αναγκαιότητα καλών Κύπριων ποδοσφαιριστών θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι διοίκηση μας προς αυτό το στόχο, έχει αρχίσει σαφάρι για νεαρούς ποδοσφαιριστές και μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να εντάξει στο δυναμικό μας ταλαντούχους νεαρούς που στο μέλλον θα μπορέσουν να αποτελέσουν ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού της ομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ