Ανόρθωση 1 – 1 ΑΕΚ: Απώλεια κορυφής

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό και ενδεχομένως να μην προμήνυε το τελικό αποτέλεσμα. Εκεί που η ροή του παιχνιδιού ευνοούσε περισσότερο το 2-0 παρά το 1-1, η ΑΕΚ εκμεταλεύτηκε τους χώρους που δώσαμε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από φλυαρία και μη-ορθολογική ανάπτυξη εντούτοις οι ευκαιρίες για το χρυσό γκολ υπήρξαν. Ξένισε το γεγονός ότι ο Ρόνι Λεβί επέλεξε να χρησιμοποιήσει μόλις μια αλλαγή κια αυτή στο 75ο λεπτό, με τον Οκκά να διακρίνεται προσφέροντας φρεσκάδα και ουσία αντί του απογοητευτικού Ρέζεκ.
Η σύνθεση
Ίδια συνταγή με τον αγώνα στο Δασάκι ακολούθησε ο Ρόνι Λεβί παρατάσσοντας τον Βαλβέρδ κάτω από τα δοκάρια και τους Άντιτς και Ντουάρτε στα άκρα. Στο κέντρο της άμυνας διατηρήθηκε ο Ίλιτς με τον Γκαλαμάζ ενώ μπροστά τους ως αμυντικά χαφ ήταν οι Σκοπελίτης και Αλέξα. Ο Σπατάτσιο κινήθηκε λίγο πιο μπροστά ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Λαβόρδε, Ινζχάγκι και Ρέζεκ.
Πρώτο ημίχρονο
Ξεκίνημα με τον Σκοπελίτη να είναι δραστήριος τόσο στο αμυντικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι είχε συμμετοχή στο 1-0. Πολύ νωρίς στο 11ο λεπτό ο Λαβόρδε με μια κούρσα από αριστερά πήρε παραμάζωμα την άμυνα των φιλοξενουμένων πλασάροντας ιδανικά τον Χαϊμοφ. Ο Ρέζεκ είχε φροντίσει να στείλει δύο φορές προμηνύματα αλλά τα πλασέ του από πλάγια θέση αποκρούστηκαν. Από τη στιγμή που φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, η ομάδα μας έκανε παιχνίδι υπομονής δημιουργώντας πολύ καλές προϋποθέσεις για να αυξήσει το σκορ κυρίως με αντεπιθέσεις εντούτοις η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια δεν βοήθησε. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 39ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση.
Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να είναι νωθρές και φλύαρες. Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας σημειώθηκε στο 65ο λεπτό όταν Λαβόρδε και Ντουάρτε έφυγαν σφαίρα στην αντεπίθεση με 3 αντιπάλους εντούτοις το πλασέ του τελευταίου από πλάγια θέση κατέληξε κόρνερ. Η ανάπτυξη ήταν ανορθόδοξη με τον Λαβόρδε να είναι απειλητικός τις λίγες φορές που γινόταν κάτοχος της μπάλας. Ο Γιαννάκης Οκκάς με την είσοδο του στο παιχνίδι έδωσε πνοή στην επίθεση και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής απείλησε στο 77ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα μια οβίδα του Αλέξα από αριστερά πέρασε μόλις έξω ενώ ίδια κατάληξη είχε σουτ του Ινζχάγκι ένα λεπτό αργότερα. Ο χρόνος κύλησε χωρίς κάτι ουσιαστικό με την ομάδα μας να καρπώνεται μόλις ένα βαθμό.
Η διαιτησία
Επιλεκτικός στις κίτρινες κάρτες ο Λεόντιος Τράττος ο οποίος είχε ανομοιόμορφες αποφάσεις σε πανομοιότυπες φάσεις μαρκαρισμάτων από πίσω. Ο Ρέζεκ με την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε χάνει τον επόμενο αγώνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.
Η ομάδα
Το ξεκίνημα ήταν άκρως ενθαρρυντικό με την μεσαία γραμμή να σφίγγει σαν τανάλια τους φιλοξενούμενους και την επιθετική τριάδα να είναι ορεξάτη δημιουργικά και αποτελεσματική στην τρίτη της μόλις προσπάθεια. Στη συνέχεια δόθηκε χώρος στους αντιπάλους, εντούτοις οι ακραίοι επιθετικοί δεν είχαν την κατάλληλη αλληλοκάλυψη με τους ακραίους αμυντικούς, αφήνοντας κενούς χώρους. Βελτίωση στην απόδοσή μας είχαμε μόνο με την είσοδο του πολύπειρου Οκκά.
Ο προπονητής
Ο Ρόνι Λεβί ρίσκαρε εν μέρει με την χρησιμοποίηση της ίδιας ακριβώς ενδεκάδας που παράταξε και στο Δασάκι εντούτοις οι ίδιοι ποδοσφαιριστές παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα προς το καλύτερο τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο. Βοήθεια από τον πάγκο ήρθε καθυστερημένα και μόλις μια αριθμητικά γεγονός που έφερε μια αναστάτωση και μουρμούρα.
Ο κόσμος
Γεμάτο από άκρο σε άκρο το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τον κόσμο να κερδίσει κατά κράτος την μάχη της κερκίδας.
Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Οι δημιουργικές ικανότητες του Γιάννη Σκοπελίτη
– Η επάνοδος του Λαβόρδε στις καλές εμφανίσεις και τα γκολ
Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Η καθυστερημένη αντίδραση του Ρόνι Λεβί από τον πάγκο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ