Ανόρθωση 0 – 2 ΑΠΟΕΛ: Η διαφορά ήταν στην αποτελεσματικότητα

Η διάθεση και το πάθος υπήρξαν αλλά δεν ήταν αρκετά να δώσουν το τρίποντο που θα έφερνε ξανά την ομάδα μας στην κορυφή. Δυστυχώς το σημερινό παιχνίδι ήταν μια επανάληψη των τελευταίων εμφανίσεων και των δύο ομάδων μιας και η ομάδα μας είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι την ουσία, εν αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πατούσαν την περιοχή μας μόνο με αίτηση.
Η σύνθεση
Επαναφορά του πετυχημένου 4-4-2 από τον Ρόνι Λεβί με την πεντάδα της άμυνας να είναι η μόνη γραμμή που έμεινε αναλλοίωτη. Συγκεκριμένα ο Βαλβέρδε ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Γκαλαμάζ και Ίλιτς μπροστά τους, οι οποίοι συνεπικουρούνταν από τα πλάγια από τους Άντιτς και Ντουάρτε. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα από τον Σπατάτσιο παρατάχθηκε ο Αλέξα ενώ την επιθετικά τετράδα συμπλήρωσαν οι Λαβόρδε, Ρέζεκ, Ινζχάγκι και Κάλβο.
Πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή διάθεση από τους τέσσερις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι ζητούσαν επίμονα μπάλα στο χώρο. Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο ο Σπατάτσιο κατάφερε να περάσει 2-3 καλές μπαλιές εντούτοις από το σημείο εκείνο και έπειτα κάποιες διακοπές χάλασαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μόλις στο 20ο λεπτό ο Γκαλαμάζ αποχώρησε τραυματίας, την θέση του οποίου πήρε ο Παόλο Ζόρζε. Στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα ο Ινζχάγκι βρήκε πλάγια τον Λαβόρδε ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χιώτη από πλεονεκτική θέση. Ο Αλέξα κιτρινίστηκε στο 28ο λεπτό γεγονός που του στερεί την συμμετοχή του από τον επόμενο αγώνα, όχι όμως και ο Τζιόλης που πάτησε στον αστράγαλο το Ρουμάνο μέσο. Ο Κάλβο κινήθηκε στην συνέχεια περισσότερο στο χώρο του κέντρου χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, ενώ ο Ινζχάγκι ήταν η μόνη αξιόπιστη πηγή ευκαιριών για την ομάδα μας. Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού προσπαθήσαμε να απειλήσουμε κυρίως με σέντρες του Ινζχάγκι προς τον Ρέζεκ, χωρίς επιτυχία.
Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με την ομάδας να απειλεί στο 50ο λεπτό όταν μετά από ωραία ενέργεια του Λαβόρδε, ο Ρέζεκ δεν μπόρεσε να γίνει αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή. Στο 53ο λεπτό ο Σκοπελίτης πήρε τη θέση του Κάλβο που υστέρησε ενώ ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με 2 δοκάρια σε ένα λεπτό. Η κατάρα των αναγκαστικών αλλαγών με αντίπαλους τους γαλαζοκίτρινους συνεχίστηκε μιας και στο 58ο λεπτό ο Άντιτς αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Λαμπάν. Τεράστια ευκαιρία στο 65ο λεπτό όταν η μαχητικότητα των Λαβόρδε και Λαμπάν έδωσαν την μπάλα στο Σπατάτσιο ο οποίος από το ύψος του πέναλτυ ήταν απελπιστικά άστοχος. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ινζχάγκι προδόθηκε από τις δυνάμεις κάνοντας κακό τελείωμα ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ζόρζε έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν αστόχησε σε κεφαλιά. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με την άμυνα μας να κοιμάται σε εκτέλεση κόρνερ. Απίστευτη ευκαιρία στο 70ο λεπτό για άμεση απάντηση όταν ο Αλέξα με έξυπνη κεφαλιά έβγαλε τον Ινζχάγκι μόνο με την εστία εντούτοις το πλασέ του ήταν χλιαρό και άστοχο. Στην δεύτερη ουσιαστικά επίσκεψη των φιλοξενουμένων στην περιοχή μας ήρθε το 0-2 το οποίο συνοδεύτηκε από διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων.
Η διαιτησία
Επιλεκτικός στις κίτρινες κάρτες ο Λεόντιος Τράττος ο οποίος άφησε ατιμώρητο το αντιαθλητικό παιχνίδι του Τζιόλη μέχρι το 39ο λεπτό, κίτρινίζοντας παράλληλα εύκολα τον Αλέξα. Στο 35ο λεπτό ένα κράτημα του Κλουκόφσκι στον Ρέζεκ μέσα στην περιοχή πέρασε απαρατήρητο, ενώ ένα γρήγορα εκτελεσμένο πλάγιο άουτ του Άντιτς θεωρήθηκε αντικανονικό. Στο 61ο λεπτό ο Μοράις σπρώχνει τον Λαβόρδε μπροστά στα μάτια του Τράττου εντούτοις ο Πορτογάλος γλίτωσε μόνο με κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος και ενώ ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, χειρονόμησε προς την κερκίδα μας στο δεύτερο γκολ.
Η ομάδα
Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές και οι συνεχείς διακοπές που προκαλούσαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να πιάσει σταθερή απόδοση ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που φάνηκε να βρίσκουμε τα πόδια μας και να βγάζουμε κάποιους αυτοματισμούς, ήρθε το 0-1 αντί το 1-0 το οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί σε τριπλή ευκαιρία της ομάδας μας. Ακόμα και στο 0-1 υπήρξαν οι ευκαιρίες για ανατροπή ιδιαίτερα με τον Ινζχάγκι, εντούτοις το ζητούμενο δεν ήρθε.
Ο προπονητής
Ο Ρόνι Λεβί ρίσκαρε εν μέρει με την αλλαγή του σχήματος, δίνοντας φανέλα βασικού στον Τόνι Κάλβο ο οποίος προερχόταν από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων αλλά και από τραυματισμό. Αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε και από την αλλαγή του 53ου λεπτού όταν ο Σκοπελίτης πήρε την θέση του μέτριου Ισπανού. Τα χέρια του ουσιαστικά δέθηκαν με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού όταν πραγματοποιήθηκε υποχρεωτικά η Τρίτη αλλαγή και δεύτερη υποχρεωτική.
Ο κόσμος
Ασφυκτικά γεμάτο από άκρο σε άκρο το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τον κόσμο να κερδίσει κατά κράτος την μάχη της κερκίδας. Δυστυχώς μετά το 0-2 η αποχώρηση ήταν μαζική, ενώ δεν έλειψε η ρίψη αντικειμένων.
Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Η επάνοδος του Λαμπάν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις
Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Την επιπολαιότητα του Κάλβο
– Την αδυναμία διαχείρισης των στημένων φάσεων
– Την συμπεριφορά των φιλάθλων μας μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ