Αλέξα ή Σκοπελίτης;

Με το 4-4-2 να βρίσκεται στο μυαλό του Ρόνι Λέβι για το ερχόμενο παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ, άλλωστε με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κυριάρχησε με αυτό το σύστημα, ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι για τον παρτενέρ του Σπαντάτσιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αλέξα και Σκοπελίτης είναι τα δύο βασικά αμυντικά χαφ της ομάδας, με τους δύο να αποτελούν τους βράχους μπροστά από την αμυντική γραμμή στα τελευταία παιγνίδια. Το σύστημα αυτό όμως, όπως φανερώνουν και τα αποτελέσματα, δεν μας βγαίνει ασχέτως αν η ομάδα επιβάλλεται επί των αντιπάλων της στον αγωνιστικό χώρο τις περισσότερες φορές.

Η συνύπαρξη Αλέξα και Σκοπελίτη στην ίδια εντεκάδα, και ιδιαίτερα στα ντέρμπι, έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να δυσκολεύεται να κρατήσει και να μοιράσει μπάλα, όπως είδαμε και στο παιγνίδι με την ΑΕΛ.

Σε ένα 4-4-2 λοιπόν, κάποιος από τους δύο θα πρέπει να μείνει στον πάγκο. Ο Αλέξα στα τελευταία δύο παιγνίδια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ μπορεί να μοιράσει αρκετά καλύτερα τη μπάλα από ότι ο Σκοπελίτης, κάτι που έκανε και με την ΑΕΛ με την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ιτζάγκι στο πρώτο τέρμα.

Από την άλλη, ο Σκοπελίτης καταπίνει περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο και καλύπτει περισσότερους χώρους, έχει όμως μεγάλο πρόβλημα με τη μπάλα στα πόδια.

Άποψή μας, είναι ότι απέναντι στο ΑΠΟΕΛ που βασίζεται πολύ στη λειτουργία της μεσαίας του γραμμής, είναι προτιμότερο να αγωνιστεί ο Αλέξα ο οποίος εκτός από τα αμυντικά καθήκοντά του, μπορεί να μοιράσει παιγνίδι αλλά και να κερδίσει περισσότερες εναέριες μονομαχίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ