ΑΕΛ 1 – 1 Ανόρθωση: Κούρεμα βαθμών αλλά η ελπίδα παραμένει

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε σήμερα η ομάδα μας στο Τσίρειο στάδιο μετά από μέτρια εμφάνιση, εντούτοις οι ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ υπήρξαν και ήταν κλασσικές. Μετά από ένα παιχνίδι με πολλή ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και κοκορομαχίες που περιόρισαν τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού, η ομάδα μας δεν κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο, προδομένη κυρίως από την κούραση αλλά και την δυστοκία στην τελική προσπάθεια. Οι ποδοσφαιριστές μας πανηγύρισαν με μεγάλη ένταση το γκολ μπροστά από τους οργανωμένους ενώ εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα παρά το αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν ίσχυσε το ίδιο για τον προπονητή ο οποίος άφησε την ομάδα αβοήθητη παρά το γεγονός ότι τόσο η κούραση, τόσο η έλλειψη τακτικής κυριάρχησαν μετά την ισοφάριση.

Η σύνθεση
Ο Βαλβέρδ διατηρήθηκε για άλλη μια αγωνιστική κάτω από τα δοκάρια ενώ η τετράδα της άμυνας περιλάμβανε Άντιτς και Ντουάρτε στα άκρα και τους Ίλιτς-Γκαλαμάζ στο κέντρο. Ακλόνητοι από τις θέσεις των αμυντικών χαφ οι Σκοπελίτης και Αλέξα ενώ ο Σπατάτσιο είχε ένα εντελώς ελεύθερο ρόλο κινούμενος κυρίως από δεξιά. Την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Λαβόρδε, Ινζχάγκι και Οκκάς.
Πρώτο ημίχρονο
Άναρχο, ανούσιο και χωρίς πολλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι δύο ομάδες έδεξαν ότι θέλουν το γκολ, εντούτοις οι πολλές διακοπές δεν βοήθησαν καθόλου στον αγωνιστικό ρυθμό. Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 5ο λεπτο όταν ο Οκκάς με προβολή μετά από σύγχηση στην αντίπαλη άμυνα, έστειλε την μπάλα έξω. Ο αρχηγός ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής μιας και είχε περισσότερο το μυαλό του στην σκοπιμότητα, λειτουργώντας ως τροχοπέδι στην προσπάθεια των υπολοίπων να «κάνουν» παιχνίδι. Μοναδική φάση που θυμόμαστε μέχρι και την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών ήταν η μεγάλη απόκρουση του Βαλβερδ σε σουτ του Νικολάου, φάση στην οποία ο τερματοφύλακάς μας συγκρούστηκε με το δοκάρι.
Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι ήταν φανερό πως η ομάδα χρειαζόταν φρεσκάρισμα ιδιαίτερα στον τομέα της τακτικής. Αυτό έγινε με την παρέλευση 10 περίπου λεπτών όταν ο Ρονκάτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και λίγο αργότερα τροφοδότησε τον Αλέξα ο οποίος είδε την κίνηση του Ινζχάγκι στον χώρο, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με γκολ-ποίημα. Δυστυχώς η διαχείριση του σκορ δεν ήταν η βέλτιστη αν και το γκολ θα μπορούσε να έρθει στην αντεπίθεση σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Έτσι μετά από ένα φάουλ η υπόδειξη του οποίου θα συζητηθεί, η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα η ομάδα μας έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες πρώτα στο 88ο λεπτό ότνα ο Λαβόρδε πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντεγκρά. Αποκορύφωμα η φάση στις καθυστερήσεις όταν από παράλληλη μπαλιά του Κολομβιανού, ούτε ο Ινζχάγκι ούτε ο Αβραάμ που ακολουθούσε μπόρεσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ.
Η διαιτησία
Κάκιστος ο ρυθμός του παιχνιδιού λόγω των συνεχών διακοπών του Χριστοδούλου ο οποίος δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού πολύ νωρίς. Η υπόδειξη του φάουλ που έφερε την ισοφάριση επιδέχεται συζήτησης ενώ ο Μπεμπέ αν και χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, μάρκαρε σκληρά τον Σκοπελίτη ο οποίος είχε προλάβει να τσιμπήσει μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης στο σπρώξιμο του Καρλίτος στον Άντιτς, κιτρινίστηκαν και οι 2 ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα
Μεσοαμυντικά η ομάδα παρουσιάστηκε με αξιοπρόσεκτη πειθαρχία, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, κυρίως λόγω της αδυναμίας του Σπατάτσιο να πάρει μπαλιές. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε κυρίως στο δεξί άκρο και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο είχε παθητικό ρόλο, εντούτοις βρέθηκε ο τρόπος να ανοίξουμε το σκορ και μάλιστα με οργανωμένη ενέργεια. Για άλλη μια αγωνιστική η εστία του Βαλβερδ παραβιάστηκε και μάλιστα από στημένη φάση.
Ο προπονητής
Χωρίς ελαφρυντικά η σημερινή απόδοση του Ρόνι Λεβί ο οποίος και πάλι άφησε τις αλλαγές αναξιοποίητες. Η αποτυχία επικεντρώνεται και στην διαχείριση του υπέρ μας σκορ όταν η ομάδα οπισθοχώρησε μεν, εντούτοις δεν είχε τις δυνάμεις να κτυπήσει στην αντεπίθεση δε. Επιπρόσθετα δεν υπήρχαν ούτε οι ανάσες, ούτε η φρεσκάδα για να αποδώσουν στο γήπεδο αυτό που ζητούσε ο προπονητής.
Ο κόσμος
Άλλη μια παράσταση από τον περήφανο Ανορθωσιάτικο κόσμο ο οποίος δεν σταμάτησε να τραγουδά ούτε όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, ούτε ακόμα και μετά την λήξη του αγώνα. Η έμπρακτη υποστήριξη προς τους ποδοσφαιριστές ήρθε με το χειροκρότημα στο τέλος παρά το κακό αποτέλεσμα.
Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Το εντυπωσιακό γκολ του Ινζχάγκι
– Η αρχοντική εμφάνιση των Ρουμάνων Γκαλαμάζ και Αλέξα
Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Η απάθεια του Ρόνι Λεβί από τον πάγκο
– Η μη-διατήρηση του μηδέν παθητικού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ