Μεγάλη απώλεια για την Αμμόχωστο ο θάνατος της Νίκης Μαραγκού

Σε τροχαίο δυστύχημα στην Αίγυπτο σκοτώθηκε σήμερα το πρωί η συγγραφέας, ποιήτρια και ζωγράφος Νίκη Μαραγκού.

Τις πληροφορίες για τον άδικο θάνατο της Νίκης Μαραγκού επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

Η Νίκη Μαραγκού βρισκόταν στην πόλη Φαγιούμ για ένα σεμινάριο καλλιτεχνών. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας parathyro.com, σήμερα θα πήγαιναν εκδρομή και η συγγραφέας επιβιβάστηκε στο μικρότερο από δύο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδρομή έσκασε το λάστιχο, το αυτοκίνητο αναποδογυρίστηκε και σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντες, μαζί και η Νίκη Μαραγκού.

Η Κύπρια συγγραφέας και ποιήτρια υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού, τον οποίο κατέγραψε σε πολλά μυθιστορήματα και ποιήματά της.

Πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι οι «Δεκαοκτώ Αφηγήσεις» όπου κατέγραψε τις αφηγήσεις 18 Κύπριων γυναικών που διατρέχουν διάφορες εποχές μέχρι να φθάσουν στο παρόν: αποικιοκρατία, ΕΟΚΑ, διακοινοτικές ταραχές, τουρκική εισβολή.

Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε το 1948 από πατέρα Αμμοχωστιανό και μητέρα από την Κοζάνη. Αυτό «μεγάλωσε τον ελληνικό μου ορίζοντα», έλεγε η ίδια.

 

ΠΗΓΗ: www.parathyro.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ