Κάν’ το όπως το 2007 και το 2002

Ισοζυγισμένη στο κύπελλο είναι η προϊστορία κόντρα στην Ομόνοια τα τελευταία 23 χρόνια. Αντιμέτωποι με την ομάδα της Λευκωσίας βρεθήκαμε τέσσερις φορές, δύο φορές σε διπλές αναμετρήσεις και δύο σε τελικούς.

Στον τελικό του 1994 που διεξήχθη στο ουδέτερο Τσίρειο, η ομάδα μας ηττήθηκε στην παράταση με 1-0, έτσι αναπόφευκτα η επιστροφή στους τίτλους πήρε 1 χρόνο αναβολή.  Το 1999-2000, η ομάδα μας αντιμετώπιζε την Ομόνοια στα πλαίσια της φάσης των προημιτελικών. Παρά το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα ήταν τρένο, εντούτοις στο κύπελλο οι πράσινοι πήραν την πρόκριση καθώς στο α’ ματς που διεξήχθη στο  νεόδμητο Γ.Σ.Π πήραν την νίκη με 2-0 ενώ στον επαναληπτικό απέσπασαν ισοπαλία δίχως τέρματα.

Με τους πράσινους βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στην φάση των ημιτελικών αυτή την φορά την χρονιά 2001-02 εκεί όπου πήραμε τον αίμα μας πίσω και τους αποκλείσαμε! Στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η ομάδα μας με μια γκολάρα του Νεοφύτου και δύο τέρματα του πρώην πράσινου Κονναφή πήρε προβάδισμα πρόκρισης με 3-0, το οποίο φυσικά υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο στον επεισοδιακό επαναληπτικό του Γ.Σ.Π.  Στο Γ.Σ.Π., η ομάδα μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 με πέναλτι του Ομπαϊντίν, λίγο πριν το τέλος του ημίχρονου ο Κοβάλτσικ τους παστέλλωσε ένα γκολάκι που ήταν αρκετό για να διακόψουν κακήν κακώς το ματς!

Τέλος, η τελευταία αναμέτρηση με την Ομόνοια για το κύπελλο ήταν την περίοδο 2006-07 όπου και τους αντιμετωπίσαμε στον τελικό. Με προπονητή τον Τιμούρ και μπροστάρηδες του Νικολάου και Φρούσο η ομάδα μας ανέτρεψε δύο φορές τα εις βάρος της δεδομένα και κατέκτησε το τρόπαιο με νίκη 3-2!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ