Η αξία της κριτικής

Όταν μια ομάδα χάνει και μάλιστα με μεγάλο σκορ, όλοι ξαφνικά γίνονται κριτικοί! Είτε παρακολουθούσαν την ομάδα είτε όχι, είτε έχουν επαφή με το άθλημα, είτε… ακουστά το έχουν, θα πουν το μακρύ και το κοντό τους.

Η αξία της κριτικής, είναι όταν γίνεται στις επιτυχίες. Εκεί, που όταν επισημαίνει κάποιος τις ατέλειες και τα ελαττώματα τα υποδεικνύει, με σκοπό να διορθωθούν. Διότι αυτό είναι κριτική κι όχι το σταύρωμα κάποιου ή κάποιων, για να δικαιώσουμε το λαϊκό αίσθημα. Βέβαια, δεν θα πρέπει να φτάνουμε και στο άλλο άκρο, που ενώ όλα πάνε πρίμα και η ομάδα κερδίζει, να εφευρίσκουμε ψεγάδια και λόγους για γκρίνια και κακομοιριά.

Πλέον, αυτό που χρειάζεται η ομάδα δεν είναι κατήφεια και μουρμουρητό. Τα ‘παμε, τα ξανάπαμε, τα αναλύσαμε, τα εξηγήσαμε, τα εμπεδώσαμε. Αρκετά. Ούτε το να λέμε και να επαναλαμβάνουμε πως είμαστε πρώτοι, είμαστε οι καλύτεροι, κερδίσαμε τα ντέρμπι είναι λογική. Οφείλουμε απλά να κοιτάξουμε με καθαρό μυαλό τη συνέχεια και συγκεκριμένα το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Αγία Νάπα.

Όσο νωρίς κι αν είναι – μιας και μεσολαβεί διακοπή – αυτό το παιχνίδι και μόνο πρέπει να είναι στη σκέψη. Ταμείο, θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν. Ας αφήσουμε στην άκρη τα ρεκόρ, τις ευρωπαϊκές επιδόσεις, τα φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες και να συγκεντρωθούμε εκ νέου σ’ αυτό που ήταν από την αρχή ο στόχος μας: η νίκη στο επόμενο παιχνίδι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ