Ανόρθωση – Ολυμπιακός 4 – 3: Νίκησε και τις απουσίες

Μετά από έναν αγώνα με πολλά καρδιοχτύπια, η ομάδα μας κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο αποκαθιστώντας την διαφορά των 6 βαθμών από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μας πέτυχε το ζητούμενο που ήταν το γρήγορο γκολ και μάλιστα δις, εντούτοις η απογοητευτική εμφάνιση στον μεσοαμυντικό χώρο έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να πετύχουν 3 γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις. Ευτυχώς η αντίδραση ήταν άμεση με τον Μπάρακ Ιντζχάγκι να πυροβολεί 2 φορές αποκαθιστώντας τις ισορροπίες, με τον εκδηλωτικό κόσμο να έχει τεράστιο μερίδιο στην τελική έκβαση του σκορ. Η διαχείριση των δεδομένων μετά το 4-3 ήταν αρκετά καλή, αλλά όχι η βέλτιστη με τον προπονητή να ολοκληρώνει τον αγώνα με μόλις δύο αλλαγές, απόρροια της έλλειψης βάθους λόγω των πολλών και μαζεμένων απουσιών.
Η σύνθεση
Με ενδεκάδα ανάγκης παρατάχθηκε ως γνωστόν η ομάδα μας λόγω των πολλών απουσιών λόγω καρτών και τραυματισμών. Κάτω από τα δοκάρια παρατάχθηκε ο Μάστρου ενώ θέση στο κέντρο της άμυνας πήραν οι Κόλιν και Ίλιτς. Στα άκρα της άμυνας βρέθηκαν δύο νεαποκτηθείς και πιο συγκεκριμένα οι Αβραάμ και Ντουάρτε, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Η δυάδα στο κέντρο αποτελείτο από τους Λαμπάν και Σκοπελίτη ενώ στα άκρα της επίθεσης παρατάχθηκαν οι Οχαγιόν και Κάλβο. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Οκκάς και Ινζχάγκι.
Πρώτο ημίχρονο
Με τον Μπάρακ Ινζχάγκι ιδιαίτερα ορεξάτο και αποδέκτη των πλείστων επιθετικών ενεργειών, η ομάδα μας ξεκίνησε απαιτητικά με στόχο το γρήγορο γκολ. Ο Ανδρέας Αβραάμ έδειξε να εγκλιματίζεται γρήγορα στις απαιτήσεις του παιχνιδιού με πάσες ακριβείας και τρεξίματα και στα δύο μισά του γηπέδου. Με την συμπλήρωση 20 λεπτών ο Αβραάμ βρήκε με ψυχραιμία τον Μπαρακ Ινζχάγκι μέσα στην περιοχή ο οποίος με την σειρά του τροφοδότησε τον Οχαγιόν από πλάγια θέση, η μπαλιά του οποίου ανακόπηκε. Το ζητούμενο ήρθε 5 λεπτά αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές όταν μετά από σουτ του Αβραάμ από πλάγια θέση, ο Ινζχάγκι μπήκε στην πορεία της μπάλας λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Λίγα λεπτά αργότερα ο Οκκάς άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια του και κινήθηκε στον χώρο, με τον Οχαγιόν να στέλνει συστημένη μπαλιά στον αρχηγό που έγραψε το 2-0. Η πρώτη αξιόλογη φάση των φιλοξενουμένων κατέληξε στα δίκτυα του Μάστρου, όταν ο Μοντατσέλο ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα πόδια αμυντικού, δυσκολεύοντας το έργο του τερματοφύλακά μας. Με την συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού το κόρνερ του Οχαγιόν βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας τον Οκκά, ο οποίος σημάδεψε το κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας. Στο 50ο λεπτό μετά από ένα μπαράζ λαθών στο χώρο της άμυνας, ο Μάρκος Μιχαήλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα προ κενής εστία ισοφαρίζοντας σε 2-2. Λίγο αργότερα ο Μονατσέλο με κεφαλιά νίκησε και πάλι τον Μάστρου δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια κατάκτησης του τριπόντου. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ένας ωραίος ελιγμός του Ντουάρτε βρήκε τον Ινζχάγκι μέσα στην περιοχή με τον Ισραηλινό να μην λαθεύει και να ισοφαρίζει σχετικά νωρίς. Τα τέρματα έμπαιναν βροχή αφού στο 63ο λεπτό ένας συνδυασμός των δύο Ισραηλινών της ομάδας έδωσε το δικαίωμα στον Ινζχάγκι να πετύχει το χατ-τρικ. Το παιχνίδι πήρε άγρια μορφή με τις δύο ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τους βαθμούς, ενώ ο Αλέξα επανήλθε στα γήπεδα στο 83ο λεπτό. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών ο Οχαγιόν έδωσε την θέση του στον Ανδρέου.
Η διαιτησία
Της φάσης του πρώτου γκολ των φιλοξενουμένων ενδεχομένως να προηγήθηκε φάουλ υπέρ του Λαμπάν στον χώρο του κέντρου. Κόλιν και Λαμπάν κιτρινίστηκαν στην πρώτη παράβαση στην οποία υπέπεσαν, χάνοντας τον επόμενο αγώνα. Η δε φάση της κίτρινης του Αλέξα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, ενώ στην φάση του ακυρωθέν γκολ ο Ιντζχάγκι καλύπτεται μόνο από 3 (!!!) αντιπάλους.
Η ομάδα
Οι απουσίες ήταν φυσικό να επηρεάσουν εντούτοις η ομάδα παρουσιάστηκε στα πρώτα στάδια του αγώνα με απαιτήσεις και ευτύχησε να πετύχει το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από το γρήγορο γκολ. Το οξύμωρο ήταν ότι μεσοεπιθετικά παρουσιαστήκαμε σε πολύ καλή κατάσταση, όπου και ήταν οι περισσότερες απουσίες, όχι όμως τόσο μεσοαμυντικά μιας και οι γρήγοροι επιθετικοί του Ολυμπιακού δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα. Η παρουσία των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών ήταν κάτι περισσότερη από ενθαρυντική με τους δύο πλάγιους αμυντικούς να προωθούνται συχνά και να σερβίρουν από ένα γκολ έκαστως.
Ο προπονητής
Ο Ρόνι Λεβί επέλεξε να μην προβεί σε εσωτερικές κινήσεις διατηρώντας τον Λαμπάν στο χώρο του κέντρου, ρίχνοντας ταυτόχρονα στην μάχη τους νεοαποκτηθείς Αβραάμ και Ντουάρτε. Ο Οχαγιόν προτιμήθηκε στο αριστερό φτερό της επίθεσης και αυτή την φορά δικαίωσε τον προπονητή του έχοντας μια ασσίστ και μια σειρά καλοεκτελεσμένων στημένων φάσεων.
Ο κόσμος
Το τραγούδι στην εξέδρα δεν σταμάτησε ούτε όταν η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ και πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της αποψινής επικράτησης.
Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Το εξαιρετικό ντεπούτο των πλάγιων αμυντικών της ομάδας μας
– Το χατ-τρικ του Μπάρακ Ινζχάγκι
Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Τα πρωτοφανή αμυντικά κενά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ