Τιμούρ: «Ελπίζω να πάρει το πρωτάθλημα η Ανόρθωση»

Στο balla.com.cy μίλησε ο Τιμούρ Κετσπάγια, στο πλαίσιο της βράβευσης της ΕΑΚ για τους κορυφαίους της χρονιάς που μας πέρασε. Ο Κετσπάγια αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας μας, για τις συχνές αλλαγές προπονητών στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να πήγαινε σαν προπονητής σε άλλη Κυπριακή ομάδα.

Ένα σχόλιο για την εκδήλωση αρχικά…

Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που βραβεύτηκαν. Ο αθλητισμός χρειάζεται βοήθεια και εύχομαι και πιστεύω ότι όλοι αυτοί που πρέπει να βοηθήσουν θα το κάνουν. Γιατί ο αθλητισμός χρειάζεται βοήθεια από όλους, δεν τα βγάζουν πέρα μόνο όσοι ασχολούνται στις ομάδες και όχι μόνο σ’ αυτές. Για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι ο κυπριακός αθλητισμός να δει στη συνέχεια και άλλες επιτυχίες.

Βραβεύσατε έναν προπονητή, τον Πάμπο Χριστοδούλου. Και φέτος βλέπουμε στο κυπριακό πρωτάθλημα να αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Η άποψή σας;

Είναι σύνηθες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σε μία αποτυχία πάντα φταίει ο προπονητής. Είναι η εύκολη λύση για όλους τους παράγοντες. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή. Εύχομαι να δίνονται ευκαιρίες στους προπονητές να δείχνουν το έργο τους, γιατί δεν μπορείς να κρίνεις έναν προπονητή σε 3 ή 4 παιχνίδια. Για να μπορέσεις να κρίνεις έναν προπονητή, θα πρέπει να δουλέψει όλη τη χρονιά και να κάνεις την αξιολόγηση στο τέλος της χρονιάς. Αυτό είναι λάθος, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όχι μόνο το κυπριακό. Και σε άλλες χώρες το έχουμε συνηθίσει αυτό. Δεν βοηθάει ούτε τους προπονητές ούτε τις ομάδες.

Το δικό σας όνομα έχει συνδεθεί με την Ανόρθωση. Πώς βλέπετε τη φετινή της πορεία;

Πάει μια χαρά! Εχει έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, ελπίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρει. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, γιατί ακόμη έχουν μείνει πολλά παιχνίδια. Αλλά έτσι όπως έχει ξεκινήσει, αν συνεχίσει μ’ αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα.

Είχε χρόνια να βρεθεί κοντά στον τίτλο η Ανόρθωση. Ποιο είναι το μυστικό της; Τι έχει αλλάξει φέτος, πιστεύετε;

Έχει καλή ομάδα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, έχει παίκτες που μπορούν να κρίνουν μόνοι τους τα παιχνίδια, έχει δύο επιθετικογενείς παίκτες που οι δυο τους έχουν βάλει 22 γκολ. Αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, το να έχεις στην ομάδα όχι έναν παίκτη, αλλά δύο παίκτες να σκοράρουν, και όλοι οι άλλοι που είναι δίπλα στην ομάδα βοηθούν κι αυτοί. Κι αυτό είναι η επιτυχία της ομάδας. Έχει σταθερότητα και αγωνιστική πειθαρχία και έχει πετύχει αυτά που έχει πετύχει.

Θέλετε να στείλετε κι ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Ανόρθωσης που σας λατρεύουν ακόμη;

Να σταθούν δίπλα στην ομάδα, γιατί η ομάδα πάντα χρειάζεται τους φιλάθλους. Κόσμια, χωρίς φασαρίες, χωρίς προβλήματα μέσα στο γήπεδο, γιατί έχουμε δει ότι πολλές φορές δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε και από αυτό χάνει η ομάδα. Η ομάδα θέλει υποστήριξη, και οικονομική και μέσα στο γήπεδο να σπρώξουν την ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Κάθε φορά που μία μεγάλη κυπριακή ομάδα αλλάζει προπονητή, το όνομά σας είναι από τα πρώτα που ακούγονται. Θα πηγαίνατε σε άλλη κυπριακή ομάδα;

Δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Αυτή τη στιγμή δουλεύω στην Εθνική ομάδα και είμαι ευχαριστημένος. Κάνουμε, θα έλεγα, καλή δουλειά. Κι ελπίζω στη δουλειά που κάνω να πετύχω. Δεν θέλω τώρα να ασχοληθώ με τις άλλες ομάδες, όταν φεύγουν οι προπονητές.

Ποιος είναι ο στόχος σας στην Εθνική;

Στόχος είναι να παίξουμε σε κάποια τελική φάση ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου πρωταθλήματος. Σ’ αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ δύσκολο, έχουμε στόχο στην επόμενη κι ελπίζω να πετύχουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ