Ομόνοια 1 – 3 Ανόρθωση: Βρήκαμε νέους πελάτες

Κομβικής σημασίας νίκη για την ομάδα μας απέναντι σε μια Ομόνοια που οι ποδοσφαιριστές μας έκαναν να φαίνεται μια μικρομεσαία ομάδα. Η αποτελεσματικότητα της επιθετικής μας γραμμής ήταν αυτή που σπάνισε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ξεχείλιζε στο δεύτερο. Όπως και στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ο προπονητής έκανε την κίνηση ματ στην μεσαία γραμμή τοποθετώντας τον Λαμπάν ως παρτενερ του Σπατάτσιο, γεγονός που έδωσε σιγουριά στις μεταβιβάσεις και καλύτερο χειρισμό της μπάλας. Το σημείο που έκρινε το παιχνίδι ήταν σαφέστατα ο χρόνος που ήρθε το πρώτο γκολ αφού από εκεί και πέρα η ομάδα μας έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Μελανό σημείο η άκρατη … καρτολογία που μας στέλνει αποδεκατισμένους στον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο “Παπαδόπουλος”.

Η σύνθεση
Με τρεις αλλαγές παρατάχθηκε η ομάδα μας σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης με την Αλκή. Ο Βαλβέρδε διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια ενώ οι Σιέλης και Άντιτς πήραν θέση στα άκρα της άμυνας. Ο Κόλιν αυτή την φορά υπηρέτησε το κέντρο της άμυνας έχοντας ως συμπαραστάτη τον Μπράνκο Ίλιτς. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο προπονητής επέλεξε εν τέλει τον Λαμπάν ως παρτενερ του Σπατάτσιο, ενώ στα άκρα της επίθεσης έπαιξαν οι Λαβόρδε και Κάλβο. Την γραμμή πυρός συμπλήρωσαν οι Ρέζεκ και Ινζχάγκι.

Πρώτο ημίχρονο
Περίεργο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα μας να φτάσει με σχετική άνεση στα όρια της αντίπαλης περιοχής, αλλά από εκεί και πέρα να μην παρουσιάζει την γνωστή της αποτελεσματικότητα. Ο Σαβέφσκι μιμήθηκε το Νίκκι Παπαβασιλείου εφαρμόζοντας πίεση ψηλά στην αμυντική μας γραμμή, εντούτοις οι ποδοσφαιριστές μας δεν δυσκολεύονταν ιδιαίτερα να κυκλοφορήσουν ομαλά την μπάλα. Η πρώτη φάση ήρθε από πλευράς γηπεδούχων όταν ένα σουτ του Χριστοφή προσέκρουσε σε σώματα, ενώ η απάντησή μας ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Κάλβο από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα έξω. Με κινητήριο μοχλό τον Λαβόρδε, η ομάδα μας ήθελε να … μπει με την μπάλα στα δίκτυα, γεγονός που δεν κατάφερε ο Ινζχάγκι από πλάγια θέση στο 26ο λεπτό, ενώ στο 29ο λεπτό ο Σκαραμοτσίνο στέρησε σίγουρο γκολ μιας και το γύρισμα του Κολομβιανού θα έβρισκε 3 ποδοσφαιριστές μας αμαρκάριστους εντός περιοχής. Από εκεί και πέρα άξια αναφοράς ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Λαβόρδε επειδή έχασε την ισορροπία του και ένα ωραίο passing game των επιθετικών μας στο 45ο λεπτό το οποίο δεν μετουσίωσε σε γκολ ο Σπατάτσιο.

Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας η οποία ευτύχησε με την συμπλήρωση 10 περίπου λεπτών να κάνει ότι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που η Ομόνοια επιχείρησε να ισοζυγίσει το παιχνίδι, ο Σπαντάτσιο με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Ινζχάγκι στην μικρή περιοχή, που δεν δυσκολεύτηκε να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Δύο χαϊδέματα της μπάλας από Κάλβο και Ινζχάγκι έφεραν 10 λεπτά αργότερα το δεύτερο γκολ, το οποίο έβαλε για τα καλά την ομάδα μας στον δρόμο της επικράτησης. Ο Άλβες σημάδεψε το δοκάρι του Βαλβέρδ και ο Ρέζεκ με όπλο το ασίγαστο του πάθος κέρδισε κατά κράτος Σπούγκιν και Αλαμπί, κεραυνοβολώντας τον Λεβίτα για το 0-3. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 90ο λεπτό με διπλή προσπάθεια του Άλβες μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο μεσοδιάστημα, ο Ρέζεκ δέχθηκε 2 κίτρινες κάρτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρασυρόμενος από τον πόλεμο νεύρων που εφάρμοσε ο Λεάντρο και η παρέα του, βλέποντας ότι το σκορ ήταν μη-ανατρέψιμο.

Η διαιτησία
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 5 (!!!) ποδοσφαιριστές θα στερηθεί η ομάδα μας από τον επόμενο αγώνα. Οι Άντιτς, Λαβόρδε, Σπατάτσιο και Σιέλης συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών, ενώ ο Ρέζεκ αποβλήθηκε στο 84ο λεπτό. Από την άλλη πλευρά, ο Λεάντρο που έπρεπε να κιτρινιστεί από το 1ο λεπτό, κατάφερε να βγάλει το παιχνίδι “καθαρός”.

Η ομάδα
Οι απουσίες δεν λύγισαν ούτε αυτή την φορά την αρμάδα του Ρόνι Λεβί η οποία παρουσιάστηκε υποτονική στην τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις στο δεύτερο ημίχρονο απλά πιστοποιήθηκε η ποιότητα της μεσοεπιθετικής μας γραμμής. Όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν παίρνουν άριστα αφού ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι στην μεγάλη επικράτηση. Η αμυντική τετράδα καθοδηγούμενη από έναν Βαλβέρδ που συνέχισε από όπου έμεινε στον αγώνα με την ΑΕΛ ήταν αδιαπέραστη, στον χώρο του κέντρου οι Σπατάτσιο και Λαμπάν έκλειναν τους διαδρόμους, ενώ επιθετικά η γνωστή τετράδα πήρε μπροστά αργά, αλλά πρόλαβε να σημαδέψει σωστά τρεις φορές.

Ο προπονητής
Η μαγκιά του Ρόνι Λεβί είναι ότι φαίνεται να έχει το μαγικό ραβδί που μετατρέπει τις απουσίες από πλήγμα σε όφελος. Στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ επέλεξε να αναπληρώσει την απουσία Αλέξα με σχήμα 4-4-2 ενώ στον σημερινό αγώνα ο Λαμπάν στέρησε ύψος αλλά έδωσε σιγουριά στις μεταβιβάσεις, εξαιρετικό κράτημα μπάλας και φάουλ σκοπιμότητας εκεί που χρειάζονταν. Επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Ντουάρτε, μη θέλοντας να τον εκθέσει σε ένα αγώνα με τόσες ιδιαιτερότητες, εμπιστευόμενος τον Σιέλη που άρχισε νωθρά αλλά έκλεισε εντυπωσιακά τον αγώνα. Άξιο αναφοράς ότι αποχώρησε τραυματίας από αντικείμενο που δέχθηκε από την πράσινη κερκίδα, την στιγμή που η επίσημη Ομόνοια καταγγέλλει επιστροφή αντικειμένων στην κερκίδα από τον πάγκο μας.

Ο κόσμος
Το πέταλο του ΓΣΠ βάφτηκε για τα καλά στα γαλανά με τους τρεις και πλέον χιλιάδες οπαδούς του φοίνικα να στήνουν πάρτυ στο εξοχικό. Εμφάνταστα συνθήματα, μαζικότητα στις εκδηλώσεις και πρωτοβουλία στο πρόγραμμα των πανηγυρισμών, συνέθεσαν άλλη μια μαγική εξόρμηση στο ΓΣΠ.

Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Η αποτελεσματικότητα του δευτέρου ημίχρονου συνάρτηση της ποιότητας των επιθετικογενών μας ποδοσφαιριστών
– Η επιπλέον λύση στην μεσαία γραμμή με την καταπληκτική παρουσία του Λαμπάν

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Τις στιγμές εκνευρισμού που οδήγησαν σε αχρείαστες κίτρινες κάρτες (Ρέζεκ, Άντιτς) και ενώ το σκορ ήταν 0-3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ